Kedi Sakinleştirmek İçin Ne Yapabilirim??

Sznyll
Sznyll

17543 Puan

Kedim geceleri çok hareketleniyor ve uyumuyor. Onu sakinleştirmek için ne yapabilirim? Lütfen yardım edin. Ondan dolayı bir türlü uyuyamıyorum. Oyun oynatıyorum yoruyorum nefes nefese kalıyor ama gece yine aynı. Kafasını okşuyorum, çenesinden seviyorum sabahları bunları yapınca uyur ama akşam asla işe yaramıyor. Hayvan bildiğiniz deliriyor. Koltuğa çıkıyor, masaya çıkıyor, ordan oraya koşuyor, her yeri tırmalıyor. Nasıl sakinleştiririm? Elimde kedi otum falanda yok nasıl sakinleştireceğimi de bilmiyorum.

8 CEVAP

pisicikimm
pisicikimm

4746

Eve geldiğiniz zaman mümkün olduğunca kedinizle oynayın. 3-4 sefer 25dk boyunca oynatırsanız (hele ki uyumadan önce) ayrıca biraz da mama yedirirseniz uyuyacaktır. Zamanla da alışır bu şekilde.

dezgicavus
dezgicavus

15653

Kedim ilk geldiğinde öyleydi, ben gündüz uyutmadım sonra ben evdeysem zaten o da gündüz uyumak yerine oyun istedi. Bu şekilde gece uykusuna alıştı. Gündüz yaklaşık 3 saat süren derin bir uykusu oluyordu sadec o zaman ellemedim, gelişimi için önemlidir diye ama onun dışında uyanık tuttum. Şuan gece 12 sabah 7 uyuyor, uyansa da gece az mama yiyor ve geri uyuyor

dezgicavus
dezgicavus

15653

Eve geldiğiniz süreçten sonra uyutmayın o zaman, ben çalıştığım günler öyle yapıyorum. 5 de geliyorum eve o saatten sonra uyutmuyorum. Zaten oyun istiyor genelde, 2-3 saat oynuyor yaklaşık ve gün boyu uyumuş oluyor ben yokken zaten 😅

kot bayoun ürününü bi araştırın bence. Gündüz evde kimse yok mu ek olarak ?

o birkaç saati uyuyarak geçirir çok önemli değil. Ama cidden dediğim ürüne bi bakın.

KediliAile
KediliAile

798

yorumlarda belirtilmiş, siz uyanıkken mümkün olduğu kadar onları da uyanık tutmaya çalışın.
Gündüz ve gece olgusunu oluşturun. En başta geceleri yatağınıza hatta yastığınıza kadar gelecektir. Kedinize uygun ve taşınabilir bir yatak oluşturun, gece yatagınızın yanına koyun, her defasında üşenmeden kedinizi onun içine koyun. Eğer kediniz uyandırmayı öğrenirse hep uyandırır. Siz etkilenmemeye çalışın. Bir yerden sonra miskin yapılarından dolayı alışacaklar. Karakteri oturmuş kedilerde bunları yapmak daha zor.

Sznyll
Sznyll

17543

@dezgicavus Ben öğlenleri evde olmadığım için hep uyuyor. Onu nasıl yapacağım.

Sznyll
Sznyll

17543

@septisistbaykus hayır evde bir kaç saat yalnız kalıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 301 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR