Kedimi Bu Huyundan Nasıl Vazgeçireceğim?

pisicikimm
pisicikimm

4746 Puan

Önceden de yazmıştım. Kedim şu an kızgınlıkta ve masamın,kitaplığımın tepesinden inmiyor. Ben ilgileneyim diye oralarda miyavlayıp geziyor(gün boyu birlikteyiz ve sürekli ilgileniyorum zaten) yani şımarıklığından yapıyor sanırım,bir de kızgınlık olunca işte. Ben de yüz vermiyorum,kendi kendine iniyor aşağı. Her neyse çok uzattım asıl sorum bu değildi sönckdkdkf Çalışma masamın üstünde bir de raf kısmı var. Ve masamla birleşik. Kedim bu rafların tepesine çıkıp oradan gece lambasına ardınıyor. Gece uyurken bazen o lambayı kullanmam gerekiyor ve ben uyurken kedime elektrik çarpar diye korkuyorum. Oraya çıkmaması gerek ama ne yapsam bilemedim.

8 CEVAP

Sareakman
Sareakman

686

Kedi uzaklatıcı spreyler var onlardan kullanabilirsin. Ve kolonya sıkabilirsin, limon kolonyası jfıfjfkdldldld benim kedim kokusundan nefret ediyor belki oraya sıkarsan çıkmaz.

Monserzk
Monserzk

1161

Benim kedimde aynılarını yapıyor kitaplık ve dolapların üstüne çıkıp atlıyor sanırım bir çaresi yok

yaaamur
yaaamur

2897

kedi uzaklaştırıcı spreyler var onu deneyebilirsin, benim dişi kedim kızgınlıktayken ona gimcat’in stres ile ilgili olan bir maltını veriyordum ve uyku yapıyordu iyi geliyordu ona da bakabilirsin😸

Monserzk
Monserzk

1161

Evet çok haklısınız incitebilirler tabiki çok yüksekten atlıyorlar . Maalesef elimizden bir şey gelmiyor alışmışlar . Ne yapalım artık sağlıklı olsunlar yeter

melist35
melist35

11186

kızgınlıkla çok alakası yok bu durumun. kedilerin çoğu yüksekte olmayı ve bulunduğu ortamı yukardan görmeyi ister, kendilerini daha güvende hisseder. ne yaparsan yap oraya çıkacak o kedi. o yüzden lambanı başka yere koymanı öneririm, onu kendine göre değil de kendini ve ortamı ona göre ayarlarsan ikiniz için de daha kolay olur

pisicikimm
pisicikimm

4746

Bir de kedim gardırobuma çıktığı zaman tek seferde direkt aşağı atlıyor. Gardırobum öyle küçük de değil. Kendisini incitmesinden korkuyorum. Sizce de tehlikeli mi?

pisicikimm
pisicikimm

4746

Bu arada eğer kediniz tezgaha çıkıyorsa ve siz indirseniz de bu hareketi tekrarlıyorsa kediniz tezgaha çıktığı anda ismiyle beraber hayır diyerek mutfaktan çıkarıp kapıyı kapatın ve bi 20dk almayın içeriye. Daha sonra özür diler gibi gelip kafasını sürtüyor benim sıpa ğwkdoeldks Ama yine de böyle yaptığımda sadece o gün için oraya çıkmasını engelleyebiliyorum. Ertesi gün aynı hareketi tekrarlıyor,ben de yine mutfaktan çıkarıyorum. Sizinle de paylaşmak istedim :)

pisicikimm
pisicikimm

4746

Haklısınız tabi ki,benim ortamı kedime göre ayarlamam gerekli ancak lamba duvara sabit. Masamı da odamda koyabileceğim başka bir yer yok. Yavaş yavaş bıkıyor gibi zaten. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 366 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81873 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR