İkinci Kedimi Sahiplenmek İstiyorum Ama..

mommymercury
mommymercury

108316 Puan

Merhaba, ikinci bir kedi sahiplenmek istiyorum fakat oğlum Merkür bu konuda çok hassas. Ben sahiplenmeden önce bir kaç kez terk edilmiş, bir gözünü kaybetmiş ve sağlık problemleri var. Keşke yavruluğundan itibaren bende olsaydı diye içim içimi kemiriyor. Psikolojisinin etkilenmesini istemiyorum ama bir yavru kurtarmak istiyorum, sizce ne yapmalıyım?

6 CEVAP

sultansbutler
sultansbutler

12552

doğru alıştırma adımlarıyla bence sorun çıkmayacaktır.
https://youtu.be/ojS7XwtoXtw
https://youtu.be/tsYT7yIOdqQ
https://youtu.be/lSDI5diNu4Y
jackson galaxy nin videolarından koydum birkaç tane, ingilizceniz iyiyse bakabilirsiniz değilse türkçe videolar da var. özellikle veterinerlerin çektiği onlara bakabilirsiniz.

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Bazı kediler ikinci kedi gelince sahiplerine küsüyor huylarını değiştiriyor özellikle kıskanç olanlar. İkinci kedi için alıştırma süresi çok önemli yavaş ve dikkatli olmak gerekir. İyi bir veterinerden tavsiye almak en iyisi. Tabi kedinizin ne tepki verecegini bilemem belki tam tersini yapar çok sever dayak atmadan😂

KediliAile
KediliAile

798

internette tüm olasılıkları incelemeniz gerekiyor, evciliniz duygu sorunu yaşıyorsa kesinlikle ilk önce ilgi gösterin, tam bir güven ortamı oluştuğunda onunda tepkileri ve rızasına göre sahiiplenin 2. kedinizi.

Geçici yuvalık yaparak deneyimlemenizi öneririm geçici yuva aranan çok fazla kedi var

busraelif7
busraelif7

4606

Yavaş yavaş alıştırırsanız her ikisine de bolca sevgi gösterirseniz bir şekilde halledebilirsiniz. Yine de problem çıkmıyor değil, benim evdeki kedim asla istemedi 2.kediyi 2 buçuk ay boyunca sabırla internetteki bütün ama bütün her şeyi denedim. Yine de olmadı ilk kedim çok hırçınlaşmıştı. En sonunda 2.sini sahiplendirdiğimde bile aramız 1 ay sonra düzeldi. Umarım sizin kediniz uysaldır benimki çok ama çok kıskanç.

Kedimi 6.5-7 aylıkken sokaktan sahiplenmiştim. Daha önce sokağa bırakılıp tekrar alınmış ve maalesef tekrar bırakılmıştı. Aşırı derecede sakin, asabi tavırları olmayan bir kedidir normalde. Ama bana çok çok bağlandı. Onun dışarıyı incelediği penceresinde beni sokak hayvanlarını beslerken görüyordu. Ve bağır çağır :( sürekli kızıyor gibiydi. Eve gelince de bazen trip atıyor bazen ufak patiler sallıyordu.... Hatta eve gelen başka insanlardan bile kıskanmaya başladıgını sezdim. Ben de 2. kediyi sahiplenmeyi düşünüyorum ve bunu çok uzak bir gelecekte yapmayı düşünmüyorum. Daha önce de çoook araştırdım. Bazı kediler 2 3 günde alışırken bazıları 2 3 ayda alışıyor. Düşününce çok üzücü ve stresli bir durum çünkü ikisine de asla kıyamıyorsunuz. Size tavsiyem eğer kararlıysanız bu süreç içerisinde çok çok sabırlı olmanız gerekebilir ve evdeki ilk kedinize karşı belki de gerektiğinden daha ilgili olmanız gerekebilir. Ben de çok endişeliyim çünkü bana karşı asla küsmesini vs istemem. Ki alıştıktan sonra tam anlamıyla birbirlerine, onlar için çok şeker de olabiliyor. Yukarıda da birinin belirttiği gibi geçiçi yuva olup 2 kedinin de tepkisini ölçebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 329 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR