Lütfen Bir Çözüm.

siriniko29
siriniko29

1399 Puan

Merhaba, 15 aylık dişi bir kedimiz var. 9 aylıkken kısırlaştırdık zaten pek kızgınlık belirtisi göstermemişti. Eşim nöbetli çalışıyor bazı geceler evde olmuyor. İşte o geceler bana zindan oluyor. Kızım kapıda koridorda sürekli miyavlıyor. Oyun oynamak istiyorum oynamıyor, oyuncak veriyorum istemiyor. Zaten sevdirmekten pek hoşlanmaz sevip rahatlatmak istiyorum kaçıyor. Karnı tok bir sağlık sorunu yok biliyorum ama susturamıyorum. Daha önce de azar azar yapıyordu ama şu an daha da arttı. Eşim gittiği an başlıyor. Artık geceleri de acıklı acıklı miyavlıyor. Ne yapacağım bilmiyorum yardım edin lütfen!! Akşamları bana zindan etti iş yapamıyorum tv izleyemiyorum hep ilgi istiyor ama oyunda bana eşlik de etmiyor.

8 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Ayrılık anksiyetesi gibi bir durumunuz var sanırım. Sizinki gibi olmasa da bizde de ufak çaplısı yaşanıyordu ara ara. Kardeşim okula gittiğinde ya da markete falan gittiğimizde birkaç dakikalığına ağlıyordu. Biraz araştırırsanız birkaç taktik bulabilirsiniz. Bizde sadece evden çıkarken ona çaktırmama hxjdn taktiği bile yeterli oldu :)

kedicikikadin
kedicikikadin

4671

Bazı kediler bağlı olduğu insan evden uzaklaştığında bu gibi davranışlar sergileyebilir. Kapı önünde ağlama, huzursuz olma, yemek yememe vs. hatta kapı önüne dışkılama (evden giden sahibi kokuyu alıp eve geri dönebilsin diye).


İleri anksiyete durumlarında kullanılan ilaçlar mevcut ama bu ilaçlar kedinizi afallatacaktır, bunun yerine doğal yolları seçmenizi öneririm.


Bazen bu anksiyetik davranışlar dönem dönem ortaya çıkıp daha sonra kaybolabilir. Zihinsel engelli kedimde bir dönem bir iki ay kadar evden çıkış olmasa dahi geceleri biz ortalıktan çekilip yattığımızda dış kapı önünde ağlama davranışı gelişmişti.


Valerian özlü sakinleştirici tasmalar var, biz onlardan almış ve ismini tam hatırlayamadığım içinde valerian olan doğal bir kapsül temin etmiştik kliniğimizden. Yatmadan önce onunla ilgilenip istediği şeyleri yapıyorduk. O da bir müddet sonra bu anksiyetesini yendi.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Veteriner hekiminizle görüşün bu konuyu. Ayrılık anksiyetesi gibi duruyor arkadaşların dediği gibi ama sizinki hafif değil bir hekim yardımı almanız gerekli

sforselin
sforselin

119776

Normal şartlarda bu ayrılık anksiyetesi kedinin evde yalnız kaldığı zamanlarda görülüyor sanırım. O yüzden de önerilenlerin çoğu yalnız kaldığında onu oyalamaya yönelik. Tabii sizle de oyun oynamaması benzer bir durum yaratıyor yine. Onu oyun oynamaya daha çok yöneltmek gerekiyor sanırım. Seveceği dokuda, uzun bi olta almanızı öneririm ben. 1 buçuk saat neredeyse aralıksız koşup oyuna doymayabilen biri bizimki ve onu en çok yorabildiğimiz oyuncak, oltası. (Bizimki tüylü şeyleri sevdiği için tüylü oltalar seçiyorum ben. Ama mesela pika sendromu yaşıyorsanız tüylü oyuncaklar yerine peluş oyuncak uçlu oltalar daha iyi olur bence.) Onun dışında kendi başına oyalanabileceği alanlar da güzel olur. Belki dışarıyı izleyebileceği bi pencere yatağı, duvara birkaç raf ya da tırmalama kulesi hangisi size uygunsa. Hatta belki göğüs tasmasıyla gezmeye de alıştırabilirsiniz. Oyunlu mama kapları da güzel oyalıyor çocukları. Bizimkinin agresyonunu baya azalttı diyebilirim.
Bunlar aklıma gelen, uygulandığında da davranış problemlerini azaltan şeyler. Olaya özel olarak da eşinizin evden çıkarken ya da eve girerken onunla ilgilenmemesi, gideceğini belli etmemesi falan gerekiyormuş.
Daha ciddi durumlarda ilaç kullanılabiliyor, hekime danışılması gerekiyor.

tugbaakalem
tugbaakalem

4961

benim kedimde evden benim çıktığımı gördüğü an miyav miyav :) artık saklanarak çıkıyorum ve farketmediğinde problem olmuyor deneyebilirsiniz farketmeyecektir

Sselin1
Sselin1

122024

Eksik kısırlaştırılmış olabilir mi yumurtaliklari ve rahmi tam olarak alindi mi ?

siriniko29
siriniko29

1399

@Sselin1 o durumu teyit ettik öyle bir durum yok çok şükür.

siriniko29
siriniko29

1399

@sforselin ne gibi taktikler uyguladınız acaba? Çünkü benim kızımda biraz şiddetli bir durum eşim 2 gün evden gitti 2 hafta birşey yemedi malesef😕

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 402 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR