Kedim Bize Alısamadı Davranışları Çok Degisik Nolur Yardımcı Olun

kaandeniz00
kaandeniz00

694 Puan

Kedim 8 aylık 9. ayına çok az kaldı 1.5 aylıkken sabiplendik. Oyun oynamayı hiç eksik etmedim balkondan dışarıyı izlemeyi seviyor diye file aldım yaptığı tüm yaramazlıklara katlandım mamasını suyunu vitaminlerini eksik etmedim bir kez olsun elimi kaldırma cezalandırma gibi durum olmadı. Fakat kedim 5 dk sevdiriyor günün geriye kalan zamanlarında hep kacıyor bizden dısarıdan ve insanlardan çok korkuyor. Zaman biraz geçsin düzelir diyorum geçmiyor sürekli mobilyalara zarar verip bizden kaçıyor. Gerçekten 8 ayda bize alışamadı mı anlamıyorum. Artık tükendim sahiplendirmeyi düşünmüyorum değil internetten araştırmama göre davranış bozukluğu diyorlar. Bu durumda ne yapabilirim nolur yardımcı olun.

15 CEVAP

Ixterene
Ixterene

13229

Kedinizi çok zorlamayın çünkü size alışma süresi maksimum 2 ay kedinizin kişiliği böyle demekki yapacak maalesef hiçbirşey yok

tugbaakalem
tugbaakalem

4961

Karakteri ile ilgili üzülmeyin huyu böyle demekki alışmıştır tabi ki

kaandeniz00
kaandeniz00

694

Evet bazı sayfalar da karakteri ile ilgili yazıyor. Fakat ben onun bu kadar yaramazlığına tüyüne katlanırken bi kere kafasını sevdirmemesi sürekli bizden kaçması çok üzüyor beni.

shoto
shoto

10255

Bazı kediler kendini sevdirmeyi istemez sevdirmek istediği zaman kendi gelir.Bu noktada önemmi olan sizden korkuyor mu bunu anlamakta

patipatili
patipatili

4478

kedinizi sokaktan mı sahiplendiniz? eğer öyleyse travmalı bir kedi olabilir bence sahiplendirmeyin bu onu daha kötü yapar. alıştığı yerde sizin yanınızda kalsın

kaandeniz00
kaandeniz00

694

Hayır sokaktan sahiplenmedim bir arkadaşımın kedisi doğurmuştu onun yavrusunu sahiplendim evde bakıyorlardı

kaandeniz00
kaandeniz00

694

Bende fazla zorlamıyorum zaten artık. Bazen gelip kendi mırlıyo kafa sürtüyo fakat gün icinde 1 2 kere falan oluyo sonra geri eski haline dönüyor.

Tamamen karakteri ile ilgili iki kedim var birinin dünya yansa umru değil evde bizden uzak yaşamını sürdürür yalnızlığı seviyor sessizlikten hoşlanıyor dolapların içine girip uyur o kadar yani asosyal bir kedi diğeri kedi değil koala sanki azcık uzanayım koşa koşa heyecanla gelir üstüme yatar evde bile omzumda gezer tam bir sevgi delisi onlarında insanlar gibi farklı karakterleri var ısırmıyorsa etrafa tuvaletini yapmıyorsa yemesi içmesi normalse davranış bozukluğu değildir

zba7
zba7

2661

Sürekli sevmek için yaklaşıyorsanız bir süre yapmayın. Üzerine gitmeyin bırakın kendisi gelsin. Bazen kediler bir şey yapmaya zorlandıklarında inadına yapmıyorlar. Sürekli sevmeye çalıştıysanız bu sebeple de yapıyor olabilir.Ellemeyin bir dokunmayın yine normal ilginizi eksik etmeyin tabi ama sevmek için üzerine gitmeyin 1-2 gün. Belki kendisi gelir.


Eğer yine de gelmiyorsa bunu illa size alışmadı şeklinde yorumlamayın bence karakter farklılığı olabilir.

Buketbayraktar
Buketbayraktar

15606

Kedinin karakteritle alakalı bir durum ama kısırlaştırma olmadıysa sonrasında ve yaşına geldikten sonra daha sakin olur yaramazlıkları azalır. Benim arkadaşıöın kedisi var 6 yaşında dişi çok sakin Bi kedi sesi çıkmaz ama eline alamazsın. Ona karşı da öyle. Annemin kedisi de Bi anneme yanaşıyor o da emmek gelip boynunu falan emiyo çok küçük bulduk sokakta 6.5 aylık şimdi ama tanımadığı birini görsün hemen tüylerini kabartır. Yani bazı kediler yalnızlığı seviyor dokunulmaktan hoşlanmıyor. Belki sevip ödül maması falan verirseniz biraz daha alışır duruma

HepsiPati
HepsiPati

5147

Kediler de farklı karakterlere sahiptir. Kendi haline bırakın lütfen. Benim kedim bırakın 5 dk. Sevdirmeyi göz göze geldiğimiz de kaçıyor. Biberonla büyüttük. 4 yaşında. Yapacak bişi yok.

Superisi814
Superisi814

125092

Benim oglum ucan hali gibidir , cani sıkılır beni kovalar , pasa keyfi ister disler, hatta gecirdigi sorunlardan sonra pati filan atar.Birakin yaramazliklarina katlanmayi, cefasini cekiyorum.Sevdirmedi diye sahiplendirmek ne demek anlayamiyorum.Iyi ki oglusumun karaketirinde bir kediniz yok, ne yapicaktiniz ?
Kedinizi oynatiyorsunuz, yok besliyorsunuz diye siz istediginizde sevme hakkiniz oldugu zannindan kurtulun lütfen! Bu sizin cocugunuz olsaydi ve size ona sarilinca tepki verseydi ne yapardiniz ?

kaandeniz00
kaandeniz00

694

Cevaplarınız için teşekkür ederim tabi ki de o benim bi çocuğum gibi. sevdirmiyor diye bırakacak değilim sahiplendirmeyi düşünüyorum derken eğer bize alışmadıysa onun sevebileceği sıcak bir yuvaya sahiplendirmek amacıyla dedim. Fakat o kadar 8 aydır bizimle evini tanıyor ismini biliyor. Onu vermek gibi bi kötülük asla yapmam. Ama yinede cevabınız için teşekkürler @superisi814 .

Nurpastanesi
Nurpastanesi

1674

Eğer kediniz cins bir kedi ise normal. Çünkü cins kediler çok fazla sevdirmeyi sevmezler. Benim kedimde bana geldiğinde çok hırçındı tam 6 ay boyunca elimi çok derin kanamalı tırnaklardı sabrettim dayandım. Benim ona verdiğim sevgi ile kızım düzeldi. 2 ay önce anne oldu daha da mülayim bir kedi oldu. Şuan ne ısırıyor ne de pati atıyor. Süt dökmüş kediye döndü :)

Superisi814
Superisi814

125092

Kalbinizin guzelligini satirlarinizdan anlayamadim.Kusura bakmayın..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 504 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR