Scottish Fold Ve British Shorthair

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Arkadaşlar bu iki ırkın özellikleri hakkında merak ettiğim birkaç şey var. Özelikle bu ırklara sahip,bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Merak ettiğim sorular
Hangisi daha dayanıklı,hassas olmayan bir ırk? Bakımlarında hangisinin bakımı daha zor?
Bakımlarında özellikle dikkat edilmesi gereken şeyler var mı? Varsa neler?
Hangisi daha az tüy bakımı gerektiren bir ırk?
Genetik olarak yatkın oldukları hastalıklar varsa hangi hastalıklar? Sorularım bu kadar..

44 CEVAP

birisinin kulağı kıvrık diğerinin dik. Onun haricinde ne bakımında ne beslenmesinde ne de tüy konusunda bi fark yok

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

sağlık bakımından british shorthair ama scottish foldun tüy bakımı ve tüy dökmesi biraz daha iyi, daha sıcakkanlı ve diğer hayvanlarla daha iyi anlaşıyor

Ben katılmıyorum açıkçası.Hastalık konusunda şu cins daha yatkındır veya diğeri daha dayanıklıdır demek için ciddi bir araştırma yapmak gerekir cinsler üzerinde.Diğer bakım konusuna gelince belirttiğiniz iki cinsinde birbirinden ne bir artıları ne de bir eksileri var.Karakter konusu kedilerde çok değişken zaten bunu herkes belirtiyor.İki cins te genel olarak sıcakkanlı ve uysal cinsler.


Karşılaştırdığımız cinsler aynı soyağacının iki kolu misali aralarında belirgin farklar bulmak çok zor.Onun dışında bireysel olarak kediden kediye zaten farklar olabiliyor.Genetik olarak anne veya babasından aldığı bi rahatsızlığı o türün geneline yüklemek te mantıklı gelmiyor bana.Kronik olabilecek rahatsızlıklar her iki türde de mevcut zaten.

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Ben 2 Scottish sahibiyim ama hiç british im olmadı. Scottish ler çok az tüy döküyor. Hatta yavruyken neredeyse hiç dökmüyorlar. Ayrıca kızlarımı görenlerin bana sordukları ilk soru bunlar gerçek mi yoksa oyuncak mı? :)) gerçek olduğunu öğrenince inanmayanlar bile oluyor. Kucağa alındıklarında hiç yere inme gibi bir çabaları olmuyor. Çok sakin hayvanlar. Eve misafir gelen küçük çocuklardan biri bir keresinde büyük kızımın üzerine yatmıştı. Kızım altından zor aldı kediyi ama bu süreçte Peri ne tısladı ne de parti atmaya kalktı. Onun dışında sık görülen hastalıkları bilmiyorum ama Peri şu zamana kadar bir tek bronşit ve mantar oldu. İkisini de çok çabuk atlattı. Ama biraz tembel hayvanlar. Küçükken tamam hareketliler ama büyüyünce anca yattıkları yerden oyun oynuyorlar. Ayrıca diğer eve gelen kedilere çok çabuk alışıp anlaşabiliyorlar. Peri bizim eve misafir gelen bir erkek kediye 1 haftada alışmıştı. Yan yana yatıp birbirilerini yalıyorlardı en son. Hatta erkek olan Peri den ayrılınca bir ay yemek yememişti. Sahipleri hasta mı acaba diye veterinere götürmüştü. Veteriner de diğer kediye olan Özlem'inden yemek yemiyor demişti. :)) Tabi bu cinsten çok kedinin karakterine bağlı ama çoğu Scottish fold sakin ve sessiz olduğu için huyları da genellikle benim kızım gibi. Ve ayrıca sahiplerine çok bağlanıyorlar bence. Mesela Peri sürekli kızımla aynı Zamanda aynı yerde uyur. Saat kaç olursa olsun kızımın yatmasını bekler kızım yattıktan sonra koşup onun yanına yatar. Bir gün kızım arkadaşlarında kaldığında gece miyavlayıp kızımı aramış bulamayınca da onun yatağındaki yerine yatmıştı. Bir keresinde de biz tatildeyken kız kardeşim bakıyordu. Tatile çıkalı bir 5-6 gün olduğunda kız kardeşim beni arayıp Peri yemek yemiyor ve kendini bana sevdirmiyor demişti. Meğersem zavallıcık strese girmiş yalnız kaldığı için. Biz de tatilimizi erken bitirmek zorunda kalmıştık. Onun dışında bir kızım kucakta uyumaya bayılırken diğeri asla kucakta uyumaz. Aklıma gelenler bu kadar Scottish ler Hakkında. Umarım yardımcı olabilmişimdir. :))

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Patili
Evet umarım babasına çeker sağlık olarak. Zaten baya büyük aslında. Görenler 3,5 aylık dediğimde şaşırıyorlar. :)) Ama o kadar da büyümez çünkü yapı olarak anneye çok benziyor. Bence de yavrulatılacaksa farklı bir cinsle çiftleştirmek lazım. Hem sağlık açısından hem de ortaya çıkan yavru ilginç oluyor. Mesela Peri'nin yavrularından sadece biri griydi ama o da dik kulaklıydı. Yani Ragdoll desen renginden dolayı Ragdoll değil, Scottish desen kulakları dik diye Scottish değil. Onun aşı karnesine cinsini ne olarak yazdırdılar bilmiyorum artık :))

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Patili
Biliyorsunuz oğlum çok hassas bir kedi. İkinci kedi sahiplenebilirsem dayanıklı bir kedi istiyorum.
Bu iki ırkı çok seviyorum ama melez bir kedide sahiplenebilirim. Şuan ikinci kedi imkansız olduğu için ileride ne olur bilmiyorum

pongul
pongul

113342

dün bu konuyu evdekilerle de konuştuk scottish kesinlikle daha hassas, bir de şöyle bir konu var biz scottishimizi sahiplendiğimizde, aldığımız aile hamilelik sebebiyle gönderiyordu 3 aylıktı ve petshoptan alınmaydı, bu petshop geçmişi olması da ne kadar baksam ilgilensem vitaminine mamasına ekstra dikkat etsem de kızımın diğerleri kadar kuvvetli olmasını sağlayamadı. british short hairı da sahiplendiğimizde 6 aylık ve alerji sebebiyle evinden atılıyordu, o da bir petshop kedisi ancak daha kuvvetli olduğu yadsınamaz.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

bence scottish fold daha iyi ama scottish fold longhairlerin tüy bakımı zordur

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Cotontzu_Siri
Anladım. Cevabınız için teşekkür ederim

pongul
pongul

113342

scottish kızımda ufak sağlık sorunları çıkabiliyor malesef, her ay veterinere çeşitli sebeplerden taşınıyoruz. esasen kan ölçümleri hep yapılıyor ve herşey yolunda çıkıyor, parazit testleri vs bile normalken alakasız bir yaş mamadan ya da bir ödül mamasından kusma ishal çıkıyor, ya da şimdi diş eti iltihabı cıktı diş çıkarırken onun önüne geçmeye çalışıyoruz, gözleri iri olduğundan mı bilmiyorum ama hergün temizlemem gerekiyor yoksa çapak yapıyor. brit oğlumuzda aşı vurdurmak dışında birşey yaşamadık hiç. 3. kedi norwegian forest tekir kırması, o da oldukça güçlü bir bünyeye sahip. tabii bu bizim scottish kızın bireysel farklılığı da olabilir, biraz narin yapılı...

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Evet bizimkinin cildi de çok narin :(

pongul
pongul

113342

ben egzotik shorthair sahipleri varsa forumda onların da izlenimlerini duymak isterdim.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

PERİveLİDYA
Peri çok tatlı bir kediymiş. Yardımcı oldunuz tabi. Cevabınız için teşekkür ederim :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Pongul ve PERİveLİDYA
Anladığım kadarıyla tüm Scottish Fold lar eşit derecede olmasa da Scottish Fold ırkı kediler hassas yapılı oluyor.
Pongul
Scottish Fold kedilerin gözlerinde akma olduğunu bilmiyordum. İran kedileri gibi iz yapacak kadar akıyor mu acaba?

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Dollfacepersian Teşekkürler :)) fotosu olmasa da her kedi gibi eminim pufy de çok tatlıdır. Evet Scottish ler hassas yapılı kediler. Peri nin annesi scottish babası british. Lidya nın annesi scottish (Peri) babası da Ragdoll. Zaten scottish le scottish çiftleşemez. Yavruları sakat doğar. Tabi çiftleştikleri kedinin cinsi de yavruları etkiler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 21102 Görüntüleme
  • 44 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR