Yavru Kedilere Verilmesi Gereken Vitaminler

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308 Puan

Yakında 4 aylık olacak yavru bir kediye ve 3,5 yaşında bir yetişkin kediye verilmesi gereken vitaminler nelerdir? Ayrıca kaç aydan sonra yavru kedi mamasını vermeyip yetişkin kedi mamasına geçeceğim? Şu an ikisi de yavru kedi maması yiyor.


11 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ben sağlıklı bir kediye çok fazla vitamin yüklemenin yarardan çok zararı olacağını düşünüyorum. O yüzden dönem dönem kullanılıp bırakılmalı bence.
Benim oğlum 2 yaşında ve her ay 10-15 gün değişen sürelerle Beaphar top 10 ve Natur Vitta C kullanıyorum.
C vitamini özellikle kediler için çok yararlı. İsterseniz şuradan daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz https://kedilibirhayat.com/2012/10/05/kediler-icin-c-vitamini-tableti-buldum/
Bunlar haricinde Veda Vet ürünleri çok güzel. Tamamen doğallar diye biliyorum.
Bunlar yavru kediler için uygun değil yanlış hatırlamıyorsam. Yavru kediler içşn Gimcat Baby Pastle ve Beaphar Junior pastle kullanabilirsiniz.
Yetişkin maması konusunda ben oğlum 9 aylık iken başlamıştım yetişkin mamasına ama doğrusu bu mu bilmiyorum

pongul
pongul

113342

3,5 yaşındaki için gimcat multivitamin paste gün aşırı verilebilir.

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Ben royal canin mother & baby Cat kullanıyorum. Vet tavsiye etti.

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Cevaplar için teşekkürler :)) Bugün Vet ten malt macun olarak Dr. Clauder's anti hairball malz soft paste ini aldım. Yavru da yiyebilir mi bunu? Ama ikisi de yavru kedi aması yemesin dedi. İçindeki protein değeri vb. şeyler farklı diye yetişkin kediye royal canin adult british shorthair verdi. Mama kaplarında gün boyu mama olmasın belli Zamanlarda koy mamalarını yerler dedi. Yavru kedimin gelişimi için sıkıntı olmaz herhalde değil mi?

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Teşekkürler :))

patili
patili

120470

Yavru için; gün aşırı gimcat baby paste. beauty paste.
yetişkin için; hergün gimcat malt macunu, multivitamin paste. gün aşırı taurin- prebiyotik- beatt paste dönüşümlü olarak. (yani 1 gün taurinse diğer gün diğeri vs. şeklinde)
eğer gimcat ürünleri pahalı gelirse, beaphar top 10 multivitamin tablet 180 tanesi 30 küsur tl. bayagı gidiyor. yetişkin olana hergün yarım. kücük olana hergün çeyrek şeklinde verebilirsiniz ezip.
anne kedilere mutlaka bagışıklık desteği gerekiyor. içinde polen kuşburnu vs birçok çeşit birkisel karışım olan "veda vet phytomins" bağışıklık güçlendirici takviyeyi mutlaka 1 kutu bitirin alıp. 2 ayda 1 kutusu bitiyor. yılın bahar aylarında 1er kutu olarak her yıl toplamda 2 kutu kullanmak lazım bence.

yasement
yasement

119858

Gerekmedikçe kullanmayın bence de. Multivitamin macunlarının bile her gün kullanılmasından yana değilim. Maximum 3 gün veriyorum haftada.

pongul
pongul

113342

siz hangi mamayı kullanıyorsunuz lidyayla periye?

patili
patili

120470

yavru mamasına 1 yıl devam etsinler. ama royal canim baby cat ile 1 yıl geçirmektense acana pasifica veya orijen six fish (all life stage-bütün yaş evreleri için) 2sine de kullanabilirsiniz. baby paste yeişkine de kullanılır zaten içeriğindeki tek fark extra kalsiyum. o yüzsen ben mesela baby paste kullanıyorum bazen. bazen beaphar bazen diğer yetişkin için olanından.

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Teşekkürler :)) Vet anneye vermemiz için çocuklara verilen vitaminlerden aldırmıştı. Onu veriyorduk sizin dediğinize de bakarım. Yavru kaç aylık olunca yavru kedi mamasını kesip yetişkin kedi mamasına geçmeliyim sizce?

Veda ya gerçekten bakın çok iyi bencede yılda iki kere kullanın içinde 80 tane var diye hatırlıyorum ben kızım kısırlaştırma operasyonu olduktan sonra kullandım ve aşırı toparlatti tüyleri parlaklasti ama bizde dökülmesi kesilmedi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 16694 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR