2 Mamayı Karıştırarak Vermenin Zararı Olur Mu?

Anonymus386040
Anonymus386040

12005 Puan

Örneğin ND ile Reflex'i karıştırarak versem? Hem iyi bir mamadan da besinlerini almış olacak. Maddi açıdan daha uygun olur gibi geliyor ama sağlık açısından bir sorun olur mu?

8 CEVAP

pisicikimm
pisicikimm

4746

Yaşadığım bölgedeki pet shopun maması pek kaliteli değildi. Ben de veterinerimden reflex aldım. 15 gündür karıştırıp veriyorum. Kedimde hiçbir sorun olmadı şu ana kadar. Kakası falan normal. Hem nd gibi kaliteli bir mamayla karıştırılınca daha sağlıklı olur gibi geldi bana.

Renklipati
Renklipati

140143

Aslında bu konuyu bende baya araştırdım, sonuçta geçiş döneminde nerdeyse bir hafta 10 gün karışık veriyoruz..
Önemli olan yarı yarıya ölçüde vermek birde biri tavuklu ise diğeri balıklı olmamalı ikiside tavuklu yada balıklı olursa sorun olacağını sanmıyorum, genellikle çoğu kişi böyle kullanmış ve sağlık sorunu yaşamamış..

Anonymus386040
Anonymus386040

12005

Ya normalde 2 tane tavuklu veya 2 tane balıklı mamayı karıştıracaktım ama şu an elimde tavuklu Royal Canin ve balıklı Reflex var. 1 ay böyle yesin, devamında 2 somonlu mamayı birleştireceğim. ND ile Reflex'in balıklısını birleştirmeyi planlıyorum ama belki duruma göre Proplan ile Reflex'i birleştirebilirim bir dahaki ayın maddi bütçesine göre bakacağız :D


Değerli yorumlarınız için teşekkürler.

Sselin1
Sselin1

122024

Bir sorun olmaz ama karisik vermek yerine ayri ayri koyarsaniz kediniz icin cesit olmus olur birinden sıkılırsa digerinden yer.

Anonymus386040
Anonymus386040

12005

Ve kafama takıldı. Dediğim gibi şu an elimde tavuklu Royal Canin ve balıklı Reflex var. 1-2 ay bu şekilde kullansam bir sorun olur mu? Daha sonrasında 2 tavuklu veya 2 balıklı mamayı birleştireceğim ama elimdeki tavuklu mamanın bitmesi gerek.

Renklipati
Renklipati

140143

Alerji yada kaka sorunu yaşamazsınız bitince aynı aramoda mamaları karışık verirsiniz baktınız isal yada alerji oluyor o zaman zaten hemen değişime gidersiniz umarım sorun olmaz

siriniko29
siriniko29

1399

Biz yaklaşık 2-3 aydır bir dönem iştahsızlığı olduğu için çeşitlilik olsun diye N&D ve proplan karıştırmaya başladık. Sevmezse zaten eski mamayı aralardan seçip yiyor. Hiçbir problem yaşamadık. Eğer daha önce deneyimlediğiniz mamalarsa karıştırılabilir.ama daha önce kullanmadığınız bir markada sorunun karıştırma kaynaklı mı yoksa mamadan mı kaynaklı olduğunu anlamazsınız

Superisi814
Superisi814

125092

Ben karisik mama özellikle vermiyorum.Sindirim süreleri bile farkli , böbrek ve karacigerleri yoruyor diye biliyorum.Hatta ben mama marka gecislerinde de hiç karistirmadim .
Eger alerjik reaksiyon gösterirse bunu hangi icerige baliga mi tavuga mi gelistirdigini kolayca anliyamazsiniz.Ustelik ornek olsun diye belirtiyorum yuksek proteinli bir mama ile cok daha dusuk proteinli bir mamayi karistirdiniz diyelim.Protein alerjisi gelistirse bunu da kesfetmeniz gecikir.
Ya da bir mamada misir varsa , misir fayda etmezse bunu da anlamaniz gecikebilir.
Bunlar benim fikirlerim ve yontemlerim.Hekimimiz icerik karistirmama tavsiyesinde de bulunmustu..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 320 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81873 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR