Kedim İçin Kortizon Kullanmalı Mıyım?

inferi0r
inferi0r

12171 Puan

Merhaba arkadaşlar,
Kedimizi ilk sahiplendiğimizde diş etlerinde kanlı bir iltihabı vardı. Ağız spreyi ve antibiyotik iğne kullandık azaldı ama tamamen bitmedi dendi ve tekrar antibiyotik iğneler yapıldı. Ağzında hafif bir kızarıklık kaldı ve ara sıra kötü kokuyor. Bu arada aşıları yapıldı ama şimdi ağzı geçmediği için kortizon iğnesi başlandı. Kortizon hakkında olumsuz şeyler duyduğumuz için kortizon iğnesini yaptırmamaya karar verdik. Bu tarz bir sorun yaşayan var mıdır? Kortizon yaptırmalı mıyız?

6 CEVAP

dezgicavus
dezgicavus

15653

Bence burda ne dense sıkıntı.sonuçta kedinizin sağlığı için ve öncesi veterineriniz başka yollar denemiş ondan sonra işe yaramayınca kortizona geçilmiş, veterinerleri dinlemekte fayda olduğunu düşünüyorum. Şüpheniz varsa başka bir veterinerden de fikir alın bence. Kortizon insanlar için bile sonraki ihtimaldir hep ama diğer ihtimaller işe yaramayınca mecbur kalınıyor.

inferi0r
inferi0r

12171

Buraya bir güncelleme yapmak istedim. Kedimiz 1 adet kortizon kullandıktan sonra beklemek istedik. Bitkisel spreyler ve vitaminlerle çözmeye çalıştık durumu şu an çok daha iyi.
Kortizon kullandıktan sonraki 3 4 gün gerçekten çok kötü durumdaydı, 2 gün yemek yemedi. En sevdiği mamaları verdik ama paketler hep yarım kaldı. Doğru bir karar vermişiz gibi duruyor. Aşırı aşırısı gerekmedikçe kortizon kullanmayı düşünmüyoruz.

emreovec
emreovec

12921

Bazı hastalıkları kedilerin bünyesi yapıyor. Tedavisi de olmuyor. Sadece acısını dindirmek için maalesef gerekli olan bu ise kullanmanız kedi açısından daha faydalı olacaktır. Diğer türlü yemek yerken bile acı çekecek. Açıkça ofiste beslediğimiz bir kedinin de geniz bölgesinde benzeri bir durum söz konusu. Akıntı ve yarası var. Aylık olarak tekrarlayan bir durum yaşıyoruz. Her ay düzenli kortizon uygulanıyor.

inferi0r
inferi0r

12171

Ofisteki kediniz için çok üzüldüm :( ama aynı zamanda böyle iyi bakıldığı için de çok şanslı :)
Bizim kızın ağzındaki kanlı durumlar en başında antibiyotikle geçti ama kızarıklığı geçmiyordu bir türlü, kullandığımız takviyeler ve veterinerinin verdiği ağız spreyi geçirdi neyse ki, belli belirsiz bir şey kaldı o da geçecek inşallah.

emreovec
emreovec

12921

Umarım gerçekten geçer çünkü geçmeyen veya tekrarlayan ağız yaraları çok illet bir şey kediler için. Yaşam kalitesini cidden düşürüyor hayvanların. Geçmiş olsun.

inferi0r
inferi0r

12171

Çok teşekkürler, sürekli takipteyiz :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 362 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR