Kedimin Akciğerlerinden Hırıltı Geliyor? Lütfen Yardım Edin.

Daha önce de kedimin gözlerinde akıntı var diye yazmıştım buraya. Burun akıntısı da var. Bugün veterinere götürdüm ve akciğerlerinde bir hırıltı var dedi. İç dış parazitinin zamanıydı zaten onu da yaptık ve bir hafta sonra tekrardan kontrole gideceğiz. Geçmezse bir antibiyotik tedavisine başlayabiliriz dedi. İştahında herhangi bir problem veya yara yok. Sizin başınıza daha önce böyle bir şey geldi mi? Ayrıca bir veteriner arkadaşım bence enfeksiyonel olabilir dedi. Önce test yaptırın vs dedi.O anın üzüntüsüyle kendi veterinerimize soramadım hiç aklıma da gelmedi :(

7 CEVAP

durum mikrobiyal gibi dursa da viral enfeksiyon olabilir, ilk önce test yaptırmalısınız ve kandaki üre yüzdesine baktıracaksınız, durum mikrobiyal ise kullanacağınız antibiyotik 4. faz penisilin veya amoksisilindir, fakat tanı influenza olursa bu durumda oseltamivir içerikli bir ilaç tercih etmelisiniz, viral durumlarda kullanılan antibiyotikler mikrop enfeksiyonunu azaltmaz aksine yerleşen mikrop gurubu vücuda giren antibiyotiğe direnç gösterir. İlk önce tanı konulmalı. Direkt olarak antibiyotik tedavisine başlamayın.

pisicikimm
pisicikimm

4746

Benim kedimin de geçen haftaya kadar hırıltısı ve hapşırığı vardı. Hatta ara ara ateşleniyordu.Veterinere götürdük ve üşüttüğünü söyledi. İki adet iğne yaptı. Birisi tahminimce antibiyotik gibi bir şeydi. İki-üç güne iyileşti şükür.

Anladım. Görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Hemen veterinerimle konuşacağım

Evet. Benimki kronik misal. Ara ara hava taktırıyorum çok iyi geliyor. Antibiotik kullanması gerekiyorsa kullanacak.


Hiç mi nefes alamıyor ? zorlanıyor mu ? yoksa sadece hırıltı mı

Bcanaydn
Bcanaydn

13838

En önemlisi röntgen çektirmenizi tavsiye ederim. Biz hırıltı hızlı nefes almayla başladı her şey. Üşüttüyse yada bronşlarda bir sorun varsa röntgende çıkar.

sadece hırıltısı var

Ekindegss
Ekindegss

1169

Benim kedimin de durumu buydu veterinere götürdük akciğerleri dolmuş dedi iki farklı antıbiyotik ve farklı çeşitli ilaçlar kullandık bizim hastalık 2 hafta sürdü şu anda durumu çok iyi zaman kaybetmeden veteriner hekiminize götürün.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap