Kedim Çift Cinsiyetli Ve Ne Yapacağımı Bilmiyorum.

Neussos
Neussos

993 Puan

Merhabalar, öncelikle güzel ve sorunsuz günler dilerim. Benim şu an 8 aylık bir kedim var. İran kedisi kendisi. Minnacıkken sahiplendiğimde ciddi sağlık sorunları vardı, makatı komple dışarıdaydı, kan içerisindeydi, ishaldi ve her yeri kakaydı. Veterinerimiz sayesinde her kaka yapmasında steril su ile popuşunu silip, bağırsakları için ek gıda kullanarak bunları aştık. Makatı tamamen düzeldiğimde ise cinsel organını düzgünce görme şansımız oldu ve Veterinerimiz fark etti ki bizim bücür çift cinsiyetli. Bize de gösterdi durumu anlamamız için. Hem vulva hem de penise sahip. Sorun tabi bu değil, ben kısırlaştırma taraftarı bir insanım ve İran Kedisi olması bu durumu değiştirmiyor ki zaten durumundan ötürü üremesi de imkansız lütfen o yüzden yazık yapmayın üresin gibi önerilerde bulunmazsanız çok sevinirim. 1 aydır minik acı acı ağlıyor ve her yere koku bırakıyor çılgınlar gibi ama veterinerimiz baskın cinsiyetini anlamadan kısırlaştıramam diyor. 1 aydır hal ve hareketlerinden anlamaya çalışıyorum ama araştırdığım kadarıyla dişi kediler de koku bırakıyormuş. Erkek kedilere ait bir davranış değilmiş sadece. İki cinsiyet de ağlıyor. Miniğin eşime düşkünlüğü biraz yüksek. Onun kokusunu aldığı an yerde sürtünüp çıldırıyor ve yatakta hep onun tarafına koku bırakıyor. Kokusu da ilk erkek kediminki kadar keskin ve ağır değil daha hafif. Siz bu durumu yaşadınız mı veyahut bu durum için önerebileceğiniz veteriner var mı? Kısırlaştırmak istiyorum ama sırf kısırlaşsın diyede bin ameliyat olmasını istemiyorum ya da yanlış bir şey yapılsın istemiyorum. Ben erkek kedimin bile kısırlaştırma operasyonunda hop oturup hop kalktım. Ki en kolay ameliyat olduğu söylendiği halde ve veterinere güvendiğim halde. Çok uzun yazdım çok özür dilerim, eksik bir şey kalmasın istedim. Şimdiden teşekkürler.

9 CEVAP

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Bence bir veterinerlik fakültesinde en iyi hocaların görmesini öneririm kedinizi. Şuanki veterinerinizde belki çok iyidir ama bilmediğim için bir öneri. Zor bir durum.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Öncelikle bu kadar kötü durumdaki bir kediyi sahiplenmeniz ve ona yaşama şansı vermeniz o kadar güzel bir şey ki. Gerçekten böyle insanları görmek beni çok mutlu ediyor ve insanlığa olan inancımı artırıyor:)
Dişi kedi beslemediğim için tam bilmiyorum ama erkek kediler gibi sağa sola idrar bırakarak yapsalar dişi kedi sahiplerinden duyardım diye düşünüyorum. Bu yüzden bence kedinizin baskın cinsiyeti erkek.
Birde konuyla alakası yok ama siz kedinizin cinsiyetini ne olarak kabul ettiniz yani Severken oğlum yada kızım diyor musunuz?

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Dişi kediler kızgınlıkta koku bırakmaz ki. Erkek kediler koku bırakırlar.

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Bana da erkekmiş gibi geldi baskın cinsiyet. Ama vet inine de söyleyin yaptığı davranışları ona da sorun. Yanlış ameliyat yapılmasın yavrucuğa.

patili
patili

120470

yerlerse yuvarlanıyorsa ve eşinizi görünce poposunu dikiyorsa dişilik daha baskın demektir.

Neussos
Neussos

993

Herkese cevapları için çok çok teşekkür ederim. Ben çok bildiğim için söylemiyorum tabi bu koku bırakma olayını araştırıp karşılaştığım her platformda dişilerin de aslında koku bıraktığı ama erkeklerinki gibi ağır olmadığı ve insanların sadece erkek kedilerin yaptığı gibi yanlış bir düşüncede olduğu hep belirtiliyordu. Ama kendim daha önce deneyimlemedim hiç böyle bir şey, o yüzden bir iddiada bulunmam saçma olur, baktığım, kurtardığım veya geçici ev olduğum kediler şimdiye kadar ya erkekti ya da kısır dişiydi. Hiç dişi bir kediye küçüklükten bakıp kızgınlığını deneyimlemişliğim yok. Ama eğer denildiği gibiyse şu an bizim minik hem bir erkek gibi koku bırakıyor hem de bir dişi gibi poposunu kaldırıyor. Sanırım iyi bir fakulte önerisini bir düşüneceğim. Çünkü şu an iyice kafam karıştı. Bu arada @dollfacepersian ben onu erkek kedi olarak aldım ilk aslında. 4-5 aylığa kadar da oğlum dedim. Sonra sadece akşamları görmesine rağmen eşime çok düşkün davranınca kız galiba bu gibi espriler çevirmeye başladık. Hani kız babaya düşkündür klişesi vardır ya. Benim büyük kedim erkek ve bana çok düşkündür asla yanımdan ayrılmaz. Böyle bir oğlum bana, kızımız sana düşkün modundaydık. Ardından da çift cinsiyet muhabbeti olunca bende dişi gibi kaldı imajı. :) Hep kızım diyorum.

SBKart2207
SBKart2207

121826

Merhabalar ne oldu. Hangi cinsiyet daha baskinmis , neler yaşadınız anlatır mısınız. Bilgileneyim

paganpoetry
paganpoetry

972

ayırt edici bir özellik düşündüm ama sırtını sevdiğinizde kuyruğuyla birlikte poposunu iyice dikleştiriyorsa dişi yönü daha ağır olabilir diye düşünüyorum

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Çok zor bir durum açıkçası. Veteriner iki cinsiyete de yapılan iki ameliyatı yapamaz mı? Ama Kediye ağır gelir herhalde :((

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 14181 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR