Kedim Sürekli Hapşuruyor Arka Arkaya, Günlerdir Böyle Bilgisi Olan Var Mı?

ayselkuss
ayselkuss

942 Puan

ALLAH İÇİN VETERİNERE GÖTÜR YA DA ARA SOR DİYECEKLER HİÇBİR ŞEY YAZMASIN SADECE DENEYİMİ OLANLAR YARDIMCI OLABİLİRSE SEVİNİRİM

34 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

ALLAH İÇİN öyle geniş bir kapsamı var ki sorunuzun, kedinin ortamı/durumu hakkında bilgimiz olmadan size nasıl yardımcı olalım?
Örneğin, üşütmüş olabilir mi? Camı açtığınızda uzun süre önünde oturdu mu?
Yıkadınız mı?
Tozlu, kimyasal (temizlik malzemesi vs.) bir uyarana maruz kalmış olabilir mi?
Kumunu yakın zaman önce mi değiştirdiniz?
Evde başka hayvan var mı?
Mamasını yakın zaman önce değiştirdiniz mi?
Ve yüz tane soru yazabilirim böyle...


Ortamı siz görüyorsunuz... Biz bilemiyoruz ki??
Kedisi belli bir yaşa gelmiş olan herkes bu hapşırma olayını öyle ya da böyle yaşamıştır. Ama herkes başka nedenle yaşamış olabilir.


Şimdi size nasıl yardımcı olabiliriz? Sanırım size yardımcı olmamız için önce sizin bize yardımcı olmanız gerekiyor..

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Ben de Patili nin yorumunda çirkin denilecek bir şey bulamadım. Genellikle parası olmayanlar lütfen vet e götür dedikleri için öyle yazmıştır. Siz de düzgünce diye diyebilirdiniz ki vet ime güvenmiyorum diye.


Yasement
Bazıları 41 olsa da fark etmiyor. Ayrıca Reyyanhan a %100 katılıyorum.

patili
patili

120470

veterinere neden götürmüyorsn? bi sebep alabilir miyim? imkanın yoksa neden sahiplendin o yavruyu. bak eğer bu sorunlulugu alıyorsak, böyle hastalık ihtimali olan günler için krnara mutlaka para koymalıyız. yoksa inanki sen üzülürsün başına bişey gelse. aminosol veya supravif veya immuzinc. bu 3 şuruptan birini derhal al eczaneden. ve internette kediler için verülecek miktarı bulup düzenli kullan. 15 gün kadar.. Ücret sıkının varsa ücretsiz bakan vet araştır ben mesela sokak hayvanları için gittiğim her ilçede mutlaka bir fedakar vet buluyorum. sen de ara bul mutlaka.

vetaseda
vetaseda

5481

Bir an önce veteriner hekim muayenesinden geçip kan tahlili yapılması gerekir . Sanırım aşıları tam değil (yaşı küçük olduğu için söylüyorum ) . Kedilerin üst solunum yolu kompleksine sebep olabilecek calicivirus ve herpesvirus gibi etkenler oldukça bulaşıcı ve tehlikelidir. İlk etapta bu riski elimine etmeniz gereklidir.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Ben allah için veteriner e götür demeyin kısmına takıldım. Böyle bir cümle kurulacağına neden goturmedigini ve kedinin içinde olduğu şartları yazsa kimsede çirkin dediğiniz hitamlarda bulunmaz . Ki bende katılıyorum paranız yoksa değil kıyıp da paraya vet goturmuyorsaniz sokak hayatını öğrensin o yavrular. Çünkü eve alınıp salininca yasayamiyorlar. Kedi mantar olmuş ilaç alacak parası yok profile giriyorsun saçlar rofle. Ayakkabı Adidas. Aslında parası var ama kedi ye harcanır mi. O bir hayvan çünkü. Sus için alınıyor . Hava olsun evde hayvan besliyor denilsin falan falan .... bu sitede kaç kişi sayfalarca yazı yazıp yardım ediyor baktınız mı hiç. Soru sorulma biçimine bakılınca nasıl yardım etsin insanlar . Yada nasıl sinirlenmesin. Can bu nefes aliyo size muhtaç . Boru değil. Açıklamayı düzgünce yazsa Burdaki ler in tepsisi böyle olmaz

ursaminor
ursaminor

116511

Keşke kedinin yaşını da belirtseydiniz...
Demek istediğim bu işte bazı temel değişkenleri bilmeden, istemeden de olsa yanlış yönlendirebilir biri sizi...
Başka başlıkta gördüğüm 3 aylık, henüz aşıları yapılmamış olan kediden mi bahsediyorsunuz acaba?
Annesini ne kadar süre emdi? Sokaktan mı sahiplendiniz? Cinsi nedir kedinin?


Allah aşkına "olsaydı yazardım" filan şeklinde kibir yapmayın da şu bilgileri yazıverin... Gerçekten yardımcı olmak istiyorum... Yoksa ben de bir cevap veren olarak lütfen sadece deneyimli kişiler soru sorsun deyip geçerdim.

patili
patili

120470

çirkin bir itham değil o. katılmıyorsan okumazsın. benim yorumuma en az kendi yorumun kadar saygı göstericeksin. bir canın sorumluluğunu alıyorsan kenara böylr günler için para koyucaksın bu herkesin boynunun borcu. burada "veterinere götür demeyin" yazan herkes istisnasız maddi sebepten böyle yazıyordu. ben her ihtinali düşünerek hem orda ilaç tavsiyesi verdim hem de veterinere götürmekten kaçan insanlardan artık nasıl bıktıgımızı dile getirmek istedim. bir nevi arkadaşlarımın da dili oldum. aylardır hergün burda bu tip insanlar geliyor bize soru soruyor. çirkin itham vs kimseden öğrenicek değilim. arkadaş kibirliyse karşısında kibir görür. saldırganlaşırsa saldırıya da uğrar. bu böyle. herkes için geçerli. olay resmen enaniyet meselesine döndü birkaç cümleyle. orda bir can söz konusu. herkes kendi yazdıklarına baksın o yüzden.

patili
patili

120470

o zaman senin herşeye her yoruma celallenen saçma sapan karakterine de verilecek bir cevap yok. yardımcı olamıyoruz bu tür hasta sahiplere. hasta yavrulara olabiliyoruz ama hastalık sahipteyse, olmuyor..

ursaminor
ursaminor

116511

Ne yazık ki bu işler, kedinizin sağlıklı olmasını istiyorsanız, bir parça da para demek..
Hayal dünyasında yaşamayın. O paracı dediğiniz veteriner bir istisna değil yani...
Ayrıca bu yönden bakınca haklı değil mi? Siz hiç hayatın gerçeklerini görmediniz sanırım biraz izole yaşıyorsunuz. Geçen burada birisi parası olmadığı için bilmem kaçıncı kattan düşen kedisini vete götüremediğini yazdı. Yani bu canın sorumluluğu sadece sevgiyle sabırla olmuyor. Aynı çocuklar gibi.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Sesli güldüm . Allah aşkına yapmayın böyle şeyler :)

patili
patili

120470

adfhjjhfds yaw he he. hadi bak işine.

ursaminor
ursaminor

116511

Siz orada yazılan ilaçları bile görmeden yanlış yere takılmışsınız hanımefendi. Burada gerçekten para sıkıntısı çekenler sık sık yazdığından normal böyle bir şey yazılması. Kaldı ki hepimizin karşılaşabileceği bir durum bu. Yanlış yerlere takılmayın. Bu kadar insan yardıma çalışıyor.
Gerçekten kibiri bırakmayacaksınız bir kenara. Üzüldüğüm tek şey o yavrucuk.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

sevgi ve sabır o kadar, ha. iyi ki sizin kediniz değilim

patili
patili

120470

yasement ; coluk cocuk böyle geliyor, üye oluyor. olan bize oluyor canım. kitlemiş kafayı paraya. sarmıyor orda takıldı.

yasement
yasement

119858

cidden 41 mi yaş acaba patili 14 mü :) yagmurapak sen de bi yavaş daha dün gelmişsin ama çok incelemişsin bi daha incele o sürü dediklerin kaç kişiye yardımcı oluyor günde :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6730 Görüntüleme
  • 34 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR