Kısırlaştırma Mama Ve Kusma

alabalik32
alabalik32

13406 Puan

Arkadaşlar merhaba oğlum Paşa 13 aylık. Şimdiye kadar Proplan Original Kitten ( Tavuklu ) ile besledim. Tüy dökülmesinden dolayı karıştırarak Proplan Elegant Derma Plusa ( Somonlu) geçtim. 1 haftadırda Derma plusla besleniyordu.
1 Nisanda gaz anestezi ile kısırlaştırdım. O gün ve ertesi günü hiç birşey olmadı. Dün ve bugün cıvık mama kusuyor neden olabilir?. Ameliyattan desem ilk 2 gün hiç kusmadı.
Benim kedim gündüz mama yiyen bir kedi değil geceleri yer. Artık eskisi gibi mamada yemiyor. Kabında mamada kalıyor. Acaba somonlu mamadan dolayımı kusuyor yoksa başka bir sebepmi var. Tüy için maltta kullanıyor. Afedersiniz kusmuğu çok cıvık değil ama mama olduğuda belli.
Artık kısır mamada almam gerek. Yine tavuklu kısır mamasımı alayım.

4 CEVAP

Balığa karşı bir alerjisi olup olmadığından emin misiniz ? Eğer dışarı çıkardığı kötü kokulu değilse sindirmeden bu durumu yapıyorsa korkulacak birşey yok, daha önce balıklı bir ürün kullanmadıysanız ilk kez kullanıyorsanız alerji düşünülebilir, yine de emin olmak için çiğ balık veya balıklı bir yaş mama alın durum aynı şekilde seyir ediyorsa alerjiden emin olabilirsiniz, fakat durum aynı değilse aldığınız mama da bir sorun var demektir.

Az yemesi önemli değil her mamayı aynı iştahla yemiyorlar, ağız içi kontrolü yaptınız mı acaba batma durumu olabilir mi ? tüy dökülmesi fazla ise mide de tüy yumağı oluşmuş olabilir mi ? Tüy yumağı karşıtı maltınız varsa kullanmayı deneyin durumun çözüleceğini düşünüyorum.

alabalik32
alabalik32

13406

@Babuccuoktay33 balığa alerjisi yok. Bazen balık aldığımda onada yağsız tuzsuz haşlayıp veriyorum. Kusmuğu kokmuyordu. Tavukludan somonluyada geçerkende uzun süre karıştırarak tavukluyu azaltarak geçtim. Fakat somonluya tamamen başladığımda daha az yediğini farkettim.

alabalik32
alabalik32

13406

1 Nisanda kısırlaştırdık ya heryerine kanına dahi bakıldı. Sağlıklı çok şükür. Birde oğlum şimdiye kadar ne ishal ne de kusma hiç yaşamamıştı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 280 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR