Corona Virüsü Taşıyıcısı Olan Bir Kedi İle Sağlıklı Bir Kedi Aynı Evde Yaşayabilir Mi?

tugcesenbas
tugcesenbas

103281 Puan

Merhaba. Benim sağlıklı ve doğuma çok az bir süre kalmış hamile kızım var. Bir çocuk daha sahiplenmek istiyorum fakat bu çocuk corona virüsü taşıyıcısı. Bir evin tek çocuğu olması daha iyi, biliyorum lakin gene de sahiplenmek istiyorum. Kızıma ve sahipleneceğim çocuğa zararları olabilir mi? Sırf istiyorum diye kendi nefsime hakim olamayıp, iyi bir şey yapayım derken daha kötü sonuçlar da doğursun istemiyorum. FIB hastası olan kedilerin başka kedilerle temas etmemesi, yaşamaması gerek biliyorum ama taşıyıcı olan bir kediyle sağlıklı bir kedi aynı evde yaşayabilir mi? Bunu merak ediyorum. Cevap verenlere de şimdiden çok teşekkür ederim.

4 CEVAP

patili
patili

120470

bugün kedilerin %90ında corona virüsü mevcut. %10luk bir kısımda yok. Yani bu virüsler mutasyona uğramadıkça zarar veren virüsler değiller. Kedinin bagışıklık sistemi düşmedikçe veya hali hazırda düşük bir birimde olmadıkça, virüsler mutasyona uğramazlar. Şu sitede test yaptırıp da corona virüsü ppzitif çıkan kedi sahibi sayısı %1 veya 2dir. Çünkü aynı bizim vücudumuzdaki kanser hücrelerinin varlıgı gibi. Varlar ama hepimiz kanser olmuyoruz. O yüzden yeni kediye sahip olmadan önce evdeki kedinin de gelecek kedinin de testleri yapılmalı ve durumları mutasyon seviyesinde bir viral hastalık boyutunda değilse bir araya getirilebilirler. Tabi ki bağışıklıkları da yüksek olursa.. Her corona virüsü fib değildir.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Taşıyıcı bir kedi sağlıklı bir kediye virüs bulaştırabilir ve diğer kedinin fib olmasına sebep olabilir diye hatırlıyorum.
Kedisi fib den ölen bir blogger şunları yazmıştı.Aynen kopyalıyorum.
"Eğer ben şimdiki bilgilerime miskini bulduğum zaman sahip olsaydım ne yapardım biraz onlardan bahsedeyim. Ben veteriner değilim, uzman hiç değilim bütün yazacaklarım benim görüşüm ve tercihlerim.
.........
8) Hemen bir önceki madde ile yakından alakalı bir konu. Evde hali hazırda kediniz var ise yanına arkadaş almadan önce mutlaka corona ve diğer virüsler ile ilgili testlerini yaptırın. Siz sokaktan başka bir can kurtarıyorum diye düşünürken aslında evinize coronayı sokuyor ve geri dönülmez bir sürece adım atıyor olabilirsiniz. Fip fighters 'ta kedileri ölen pek çok insan yazısında hep bu pişmanlıklarını dile getiriyor. Ters taraflı düşünecek olursanız kendi kedinize yaptıracağınız test sonucunda corona pozitif çıkarsa eğer başka bir canı evinize almamanızı öneririm. Bu sefer onun hastalığının sebeplisi olabilirsiniz..."

patili
patili

120470

pardon test sonrası corona virüsü "negatif" çıkan kedi sayısı %1 veya 2 dir olucaktı. yanlış yazmışıö.

kedilerin çok büyük bi kısmında var corona virüsü benim kedimde de var ama aynı evde bulundugunda virüs hemen gecer ama virüsün gecmesi fip degildir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4985 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR