Yavru Kedilere Yaş Mama Dokunur Mu ?

SeydaKrt
SeydaKrt

323 Puan

2 aylık british bir kedim var yaklaşık 8 gündür benimle dün akşam ödül olarak yaş mama verdim. Heyecanlandı mamayı yedi az birşey verdim ama yavru olduğu için daha sonra biraz oynadı daha sonra tuvaletini yapmaya gittiğinde boyundan büyük bir gaz sesi ile yarı cıvık sarı şeklinde kaka yaptı. Daha sonra sabah kalktığımda kustuğunu gördüm. Tüy kustuğunu düşündüm ama daha sonrasında kusmaları arttı 4 kez safra sarı köpüklü şeklinde bende veterinere götürdüm giardiya diye bir parazit olduğunu söyledi . Mikroskop tan ben de baktım . veteriner ilaç başladı 5 gün boyunca düzenli hap olarak antibiyotik başladı aynı zaman da kusması için de mide koruyucu gastrit açısından iğne yaptı eve geldik arthur tekrar 2 kez kustu ona Özel bebek suyu aldım kumunu herşeyini değiştirdim. Kalktığında o bebek suyundan baya bir içti şimdi uyuyor . Endişeliyim aslında kendim sağlıkçı olduğum halde ona karşı bunları yapamıyorum açıkcası çokta korktum . Benim gibi bu durumu yaşayan biri var mı ? Varsa nasıl kusması durdu? Bunları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.

7 CEVAP

eceyilmaez
eceyilmaez

10512

Aslında yaş mama dokunmaz en fazla tuvaleti biraz cıvıklaşır oda 2 3 günde geçer uzun sürmez sizin kedinizde parazit olduğu için sorun olmuş. Geçmiş olsun zaten gerekli tedaviyi yapar veteriner. Verdiğiniz yaş mama markası da market mamasiysa (felix,whiskas) onlarda yapabiliyor. Size MırMır marka yaş mamayı önerebilirim tavuklu ve ciğerli konservede satılıyor içinde pahalı mamalarda olduğu kadar et var fakat taurin yok o da kuru mamasında vardır kedinizin diye düşünüyorum. Tüyleri içinde kedi malti alıp kullanabilirsiniz. Bio Petactive markasının maltini öneririm içeriği kaliteli ve uygun fiyatlı piyasaya göre. Ismi 'cati malt plus' bu yeni çıktı bide eskisi var yeni olan formülü almaya çalışın.

SeydaKrt
SeydaKrt

323

Akşama doğru tekrar 3 kez kusmaya başladı. Bende tekrar veterinere götürdüm. İğne yaptı o iğneden sonra kusmamız kesildi. Ama şuan halsizliğimiz var mama yemiyoruz sadece su içiyoruz bende biraz güçsüz kalmasın diye elimle ağzına sürüyorum yalıyor öyle öyle biraz yedirdim zaten şuan sürekli uyuyor sonra uyanıyor tekrar bağırarak miyavlıyor. Sonra tekrar uyuyor.

SeydaKrt
SeydaKrt

323

Bu arada benim verdiğim yaş mama proplan junior tavukluydu zaten şuan yaş mama vermeye korkar hale geldim .

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Hangi markaydı? Markete bulunan whiskas, Felix vermeyin icerikelri kötü. Yan etki yapabilir.
Felicia nd schesir naturea deniyebilirsiniz

eceyilmaez
eceyilmaez

10512

Ben de daha uygun fiyatlı ama iyi olarak gimcat ve nutri feline konserve öneririm. Paraziti atmaya çalışıyor sanırım kolay atlatır umarım

abyso_os
abyso_os

3979

Benim kedim 3 aylık haftada 1 mama vermeye başladım ancak gerçekten hazır mamalar bence kötü etkiliyor kustu ishal oldu vs birsürü dert gerçekten. Tavsiyem haftada 1 yaş mama değil de 2.5 haftada bir falan verin. Ben kızıma patates püresi yedirdim zorla ishal için. Patatesi haşlayın sapsade ılık şekilde verin. Pirinç de verebilirsiniz. Benimki hastalıktan kuru mama bile yemiyordu yavaş yavaş öyle toparladı bence çok faydası var.

abyso_os
abyso_os

3979

Ve bol bol su içirin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 271 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR