Köpeğim Sevk Kayışından Korkuyor Nasıl Alıştırabilim

Munewer
Munewer

169 Puan

10 aylık poodle cinsi kopegim var. Yavruluğunda bahcede serbest gezmeye cok alıstı. Suanda tuvalet ihtiyacını da bahcede yapıyor. yurumek için sevk kayışını taktıgım anda titremeye baslıyor ve kesinlikle yürümüyor. Cok iştahlı bi cocukda degil odul mamalarıyla kandırmaya calısıyorum onunla da ilgilenmiyor. cekiştirmenin de faydası olmadı bu durumu nasıl düzeltebilirim.

2 CEVAP

zibityus
zibityus

11845

kayışı takarken daha saygılı yaklaşabilirsiniz. oda şöyle olur , önce köpeğin 1 kolboyuna kadar yaklaşın daha fazla yaklaşmayın elinizde kayışla sonra diz çökün ama hiç öne doğru belinizden eğilmeyin, dik durun. sonra kayışı biraz yaklaştırın ve koklamasına müsaade edin. koklaması bitene kadar bekleyin, bitince takın. bunu tasmayı takarken de yapın. bu sayede köpek daha az strese girecektir. sonrasında yürüyüşte kayış gerilirse durun kayış bollaşırsa yürüyün. hiç konuşmayın, çekiştirmeyin, ödül maması kullanmayın. yürümek istemiyorsa sizin başlattığınız harekete katılmak istemiyor demektir, bekleyin onun hareket başlatmasını, başlatmazsa yürümeyi deneyin yine gelmiyorsa biraz daha bekleyin. kayış ve tasma takarken söylediğim şekilde takma işlemini yürüyüşler dışında gün içerisinde sadece pratik amaçlı yaparsanız iyi olabilir.

Munewer
Munewer

169

Yazdıklarınızı herseyi bastan alıp denicem daha tasmayı elime aldıgını gordugunde bişeylerin arkasına saklanıyor ve yurumemekteo kadar inatcı ki inadını bi turlu kıramıyorum.. Cok tesekkür ederim cvbınız icin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 477 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR