Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Merhaba, kedimin tırnaklarını kesmekte sıkıntı yaşıyorum. Tırnakları her yere takılıyor. Ben evde yokken bir yere takar ve çıkaramaz diye çok korkuyorum. Uyurken kesmeye çalışıyorum ama anında uyanıp kaçıyor. Kedim veterinerde aşırı stres olan bir kedi o yüzden veterinere de götürmek istemiyorum. Ama tırnaklarını kestirmek için iç-dış parazit damlasını yaptırmak için veterinere gitmeyi bekleyemem. Nasıl kesebilirim? Siz kedinizin tırnaklarını evde kendiniz mi kesiyorsunuz yoksa veterinere mi kestiriyorsunuz?
Kedim sakin ama tırnak kesmeye gelince çok sakin değil.
Kedim sakin ama tırnak kesmeye gelince çok sakin değil.
Ben kendim kesiyorum. Alıştırmak biraz zaman alıyor. Ben hergün sadece bir tırnağını kestim hemen ardından ödül maması verdim. 2-3 hafta sonra 2 şer tırnak. Sonra daha da alıştı bir pati her gün şeklinde gittim şuan tamamını yine kesip ödül maması vererek kendim kesiyorum. Ama tuttuğunuz da kaçırmamanız lazım, biraz sıkı tutmak gerekiyor, kaçarsa devamında kaçabileceğini bilir. Tabi burda kedi karakteri de önemli, benimki çok hırçın bir kedi değil. İlk başlarda sıvı ödül maması verirken biri tek tırnak kesebilirsiniz, öyle de olabilir. Benimde bacaklarıma atlama huyu var kesmezsem giyecek kıyafetim kalmaz maalesef.
Teşekkürler, aslında kedim normalde kestiriyordu ama artık kesmeye çalışınca kaçıyor ödül maması vererek kesmeyi deneyeceğim.
Alıştırırken zorlamamak gerekiyor. Bu her gün tek tırnak meselesin de şey de olabiliyor. Eğer kediniz sakinse çok stres olmuyorsa sabah 1, akşam 1 tırnak da olabilir.
benim kedim kendini sevdirmeyi bile sevmez. uyurken makasi gostermeden yanina gidip patilerine dokunuyorum once. sevdigimi sansin diye. sonrasinda da sadece 1 tirnak kesebiliyorum zaten uyanip gidiyor yanimdan. boyle boyle deneyebilirsiniz
Uyku esansında hissettirmeden Tırnak Kesim Operasyon yapabilirsin. :)
BEN KENDİM KESİYORUM BENİMKİDE OYLE AMA BEN SİZE BİR VİDEO ATIYIM O VİDEODAKİ GİBİ YAPIN BİR ŞEY OLMAZ SONRA
Teşekkürler:)
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.