Hem Kedi Hem Köpek İçin Yardıma İhtiyacım Var

pasakli_
pasakli_

13645 Puan

günaydın can dostlar :))
birkaç konuda yardıma ihtiyacım var. biri gerçekten ciddi bir konu diğerleri de ne olduğunu anlamadığım bir durum.
Köpeğimiz evimize geleli 17 gün oldu. geldiği ilk birkaç gün hava soğuk olduğu için hep evde kaldı sonra da bahçeye bağladık. kulübesi falan var.
bahçeye ne idrarını ne de dışkısını yapıyor başta alışmamıştır dedik, bir de bahçemizde önceden beslediğimiz köpeğimiz vardı. onunla alakalıdır dedik. bahçeyi bildiğiniz süpürdük su döktük. ancak yine köpeğimiz bahçeye tuvaletini yapmıyor. sorunumuz şurada 12 saat evde olmuyoruz sabah yürüyüşe çıkarıyorum tuvaletini yapıyor ancak akşama kadar hem idrarını tutuyor hem de dışkısını tutuyor. akşam eve gittiğimizde yürüyüşe çıkarıyoruz idrarını yapması neredeyse 2 dakika sürüyor birkaç kez idrar ve dışkı yapıyor. Sindirim ve boşaltım sistemine zarar verecek diye endişeleniyorum.
bu sorunu nasıl çözeceğiz bilmiyorum. önceki köpeğimizin kokusu var desek aynı kulübeyi kullanıyor sorun yok.


diğer bir konumuz kedimiz köpeğimizi çok kıskanıyor, yani biz öyle düşünüyoruz. kedinin maması ve suyu sürekli bulunuyor. köpeğinde hem kulübesinde hem de evde mama ve su kabı var. kedimiz kendi mamasını yedikten sonra gidip köpeğin mamasını da yiyor. suda da durum aynı. (Vet.kedi köpeği kıskandığı için böyle yapıyor dedi.) köpeğin mamasını bu yüzden büyük taneli olanlardan aldık belki yemez diye ama yine yiyor. Köpek mamasını yemesinin zarar vermesinden korkuyoruz. bir de köpek mama yemek istediği zaman tıslıyor ona.


bir de bu çocuğumuz(kedimiz) iki gündür sürekli ayaklarımızı yalamaya çalışıyor evde hem kedi kem köpek olduğu için genelde ayaklarımız hep tüy oluyor izin vermiyorum ama uyurken ya da bir işimiz olduğunda fırsat bilip parmaklarımızı topuklarımızı yalıyor. izin vermeyince kaçıp saklanıyor sonra da saldırıyor. bu bir vitamin eksikliği vs gibi bir rahatsızlık olabilir mi ya da ilgi için mi yapıyor?

3 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136159

kopek sahibi degilim ama kopek sahibi olan bi arkadasimin da kopegi bahceye tuvaletini yapmiyor. sebebi orayi evi olarak gorup temiz tutmak istemesiymis. sizin kopeginiz de oyle goruyor diye dusunuyorum. cogu insan kopeklerini gunde 2 kere disari cikariyor zaten belki ilerde kopeginiz buna alisir tabi yine bu durumu veterinere sormanizda fayda var

pasakli_
pasakli_

13645

Yeni geldiği için başta adaptasyon sorunu olabilir dedi. Hatta idrar yoluyla alakalı bir sorun bile olabilir dedik. Salı günğ aşısı için götüreceğiz ama dün çok üzüldüm kendimi de suçlu hissettim size sormak istedim

pasakli_
pasakli_

13645

Güncel :))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 316 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR