Köpeğimin Tuvalet Alışkanlığını Nasıl Değiştirebilirim?

pasakli_
pasakli_

13645 Puan

cevap gelmediği için tekrar sormak istedim. Köpeğimiz bahçeye tuvaletini yapmıyor. Sabah 6 da tuvalete çıkarabiliyorum. sonra işe gidiyorum işten dönmem akşam 7 oluyor bahçede olmasına rağmen ne idrarını ne de dışkısını yapıyor. eve gelince hemen gezdirmeye çıkarıyorum. hem idrarı hem de dışkını birkaç kez yapıyor idrarı yaklaşık 2 dakika sürüyor.


uzmanlara göre 6 saatten fazla tuvaletini tutmaması gerekiyormuş. Bahçeye yapmasını nasıl alıştırabilirim?

4 CEVAP

zibityus
zibityus

11845

yapan köpekler olabilir ama bu, o köpeğin stres içerisinde o bölgede kaldığı gerçeğini değiştirmez, çünkü kokuyu o alabiliyorsa diğer yırtıcılarda alabilir. siz de oradayken arkadaşınızla önce tanıştırın, köpek onu koklasın biraz, siz varken zaman geçirsin mümkünse beraber yürüyün falan alışsınlar birbirlerine, bir kaç denemeden sonra sorun kalmaz diye düşünüyorum. köpeği iş yerine götürme şansınız varsa bu da bir çözüm.

zibityus
zibityus

11845

alıştıramazsınız çünkü köpekler, koku oluşup diğer yırtıcılar çekmesin diye sürü merkezine tuvalet yapmak istemezler, hatta bazı köpekler tutamazsa kakasını yer bu yüzden. yapabileceğiniz şeyler var yine de, 6 saatte bir yanına uğrayabilir ve gezdirmeye çıkarabilirsiniz ya da başka birisinden rica edebilirsiniz ya da köpek gezdiricisi tutup ücret karşılığı siz işteyken yarım saat 1 saat gezdirmesini isteyebilirsiniz.

pasakli_
pasakli_

13645

önceki köpeğimizde bu sorunu yaşamıyorduk. o dışarı çıkmak da istemezdi bahçeyi rahatça kullanırdı.
iş yerim ve evim arası çok uzak imkansız gitmem, gezdirici gibi bir iş burada hiç görmedim çok küçük bir yer ama dün arkadaşımdan gezdirmesini rica ettim izin vermemiş. asla havladığını hırladığını duymadığım köpek arkadaşıma hırlamış ve direnmiş kalkmamış o yüzden açıkçası biraz çaresiz kaldım

pasakli_
pasakli_

13645

Çok teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 330 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR