Tekir Kediler Çocuklarla Anlasirmi?

ecearslan4
ecearslan4

290 Puan

Biz sokaktan kedi sahiplenmek istiyoruz ama evde 2.5 yaşında kardeşim vr dayımglin tekir kedisi çocuklarla anlasamiyor bizde kardeşime zarar verir diye sokaktan sahiplenemiyoruz her tekir kedi aynimidir?

4 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Her kedinin karakteri farklıdır ve cinsler bunda belirleyici değildir. Ayrıca hiç bir kedi oyun oynamak haricinde ortadan bir şey yokken birine saldırmaz.
Kardeşiniz çok küçük. İstemeden yavruya zarar verebilir,yavruda kendini savunmak için kardeşinize zarar verebilir.
Ben bu kadar küçük çocukların hayvanlarla etkilesime sadece gözetim altında gitmeleri gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yaşları gereği zarar vermemek,sorumluluk almak gibi bilinçleri yok.
Sürekli ikisini gözetim altında tutmanız çok zor olacaktır. Bence ya kedi sahiplenmeyi erteleyin ya da karakteri oturmuş, bebeklere karşı sabırlı ve uysal genç veya yetişkin bir kedi sahiplenin

yasement
yasement

119858

Hepsi farkli

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

genelde iyi anlaşırlar

Mesela ilinizdeki bir barınağa gidin orada küçük yavru kediler muhakkak olur insana yakın duran, kendini sevdiren bir tane bulabilirsiniz. Ama yavru kedi ya da çok küçük 1-2 aylık bir kedi istemiyorsanız (ki o dönemde anne sütü almadigindan sonraki yaşlarda sağlık problemleri yaşayabiliyorlar) bunu anlamak çok daha kolay (buyudukce kedilerin karakteri belirgin hale geldiginden) kendini sevdiren iyi huylu bir kedi bulabilirsiniz. Dişiler daha uysal erkekler daha oyuncu olur genelde. Bu yuzden disi daha iyi bir tercih olabilir. Bir de ergenlige girdiği zaman kısırlaştırmanız kedinin huyunu olumlu yönde etkiler. Asilarini yaptırın isterseniz hemen yıkayın ama temizse dokunmayın tedirgin olabilir. Bundan sonrası sizin sevginize kalmış. Ne kadar sever ve ilgilenirseniz o kadar çok bağlanır size. Böyle bir canı kurtarmak isterseniz bunun verdiği hissin de paha biçilemez olacağını düşünüyorum. Şu video beni çok duygulandırmıştı mesela: https://youtu.be/P_AeqCCKUx0

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1024 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR