Şehirlerarası Kedi ( Evcil Hayvan ) Taşıma

Ahmet_21
Ahmet_21

209 Puan

Öncelikle yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Durum şöyle arkadaşlar: Babamın veteriner hekim arkadaşı aracılığıyla yavru bir kedi sahiplendik. Kedimizin doğumundan bu yana yaklaşık 7 hafta, 2 aya yakın bir süre geçti. Yani ortalama bir haftaya kedinin sütten kesilmesini ve sahiplenebilmeyi bekliyoruz. Asıl sorunumuz ise kedinin transferi konusunda. Biz Diyarbakır'da oturuyoruz, kedimiz ise İstanbul'da.


Yaklaşık 1 aydır araştırma yapıyorum kedimizi sağlıklı ve uygun koşullarda yanımıza nasıl getirebiliriz diye ama hiçbir çözüm yolu bulamadım. Öncelikle uçaklarla, bir yolcu ile beraber kedinin seyahatini araştırdım. İlk başta en uygun gelen buydu. Ama bikaç yorum okudum, uçakla seyahat edebilmesi için kedinin kuduz aşısını olması gerekiyormuş. Veterinerimizle konuştum kendisi 2 aylıkken kuduz aşısının vaktini gelmediğini söyledi. Ben şimdi bilet rezervasyonumu yapsam ve tam uçağa bineceğim vakit yavrumuzu uçağa almayacaklarını söyleseler ne olacak?


Neyse sonrasında otobüslerle seyahatine baktım. Yolcu ile beraber kabinde taşınabilmesi için kural çıkmış, bunu görünce çok sevindim. Ama biraz araştırınca ve sorunca otobüsde de sorunlar çıktığını, hayvanın araç içinde taşınmasının kural çıktığı halde resmen şoför ve muavinin insiyatifinde olduğunu söylediler. Minicik hayvan ortalama 16-17 saat yolu bagajda nasıl geçirsin, dayanamaz.


Son olarak özel aracımla gidip almayı düşündüm ama bu yolculuğu karşılayabilecek ne maddi imkanım ne de zamanım var.


Arkadaşlar gerçekten stresten, araştırmadan yorgun düştüm. Daha önce şehirlerarası evcil hayvan transferi yapmış arkadaşlar, bu konuda tecrübeli kişiler veya akıl verecekler varsa lütfen yardımcı olsun.


Okuyacak arkadaşlardan imla hatalarım vs. varsa şimdiden özür diliyorum. İlk konu açışım olacak bu. Önceden anonim takılırdım. Konu açmak bu güne kısmetmiş. Tekrardan yardımcı olacak, akıl verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

5 CEVAP

Kubraaybasti
Kubraaybasti

1108

Ahmet Bey yanlış anlamazsaniz size önerim olacak sahipleneceginiz yavrumuz sanırım cins bir kedi kesinlikle karşı değilim benimde kedim cins fakat onlar bir tık daha hassas kediler yani strese çok çabuk girebilen bir yapıları var maalesef ben fıstıktan sonra tekir kedi sahiplendim inanın ikiside evladım ama en cana yakın kedi kesinlikle tekir derim. Cins olan kedim fıstık 6 saatlik özel aracımla gittiğimde bir gün sonra çok yüksek ateşlendi hiç bir şey yiyemedini içemedi Çok zor bir süreç ki o zaman fıstık 8 aylık bir kedi olduğu halde. Sakinleştirici var kediler için ama hiç bir veteriner önermez hele ki küçük minik bir kedi için asla. Sizin yerinizde olsam bulunduğunuz yerde sokaktan bir can kurtarırım.
Ama illede onu sevdim ona bağlandım dersenizde düşük bir ihtimal ama internetten İstanbuldan bulunduğunuz il'e gelecek birini internette araştırın derim diğer türlü otobüste büyük sıkıntı uçakta
Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız.

dezgicavus
dezgicavus

15653

Otobüsler kabul ediyor genelde, bileti alırken firmalara durumu belirtip ona göre alırsınız. Fakat yol çok uzun diğer öneriler çözüm olmazsa, bolca yol için çiş pedi alın, kedi karanlıkta daha rahat eder genişçe baksı kapatacak bir örtü alın. Yavrular daha çok uyur o yüzden aşırı stres olmazsa uyur baya bir. Baksın içine ılık sıcak su torbası koymanızda onun rahat olmasını sağlar. Ama otobüs ile gerçekten zor, daha çok küçük ve yol çok uzun :(

Ahmet_21
Ahmet_21

209

Yardımcı olan arkadaşlar, çok teşekkür ederim. İçimi az da olsa rahatlattınız. Bizde şuan düşünüyoruz. Büyük ihtimalle yaza kadar bulunduğu şehir yani İstanbul'da ablamın yanında kalacak. Yolculuğa hazır olduğunda da özel aracımızla almayı düşünüyoruz.


Belirtenler olmuş. Evet kedi cins kedi, british shorthair. Ama amacımız kedi sahibi olmak, sorumluluğunu üstlenmek dışında başka bir şey değildir. Doğumundan beridir yavrumuzla sürekli iletişim halindeyiz, haliyle bayağı heyecanlandık ve bağlandık. Tekrardan dediğim gibi kedimizin canını riske atacak hiçbir şey yapmayız. Gücü, kuvveti ve yaşı elverdiğind euygun koşullarda yapmaya karar verdik. Tekrardan teşekkürler

Renklipati
Renklipati

140193

Merhaba
Pet hayvan taşımacılığı duymuştum şehirler arası özel kafeste güvenle taşıyorlarmış netten bir bakın derim pet taşımacılık mutlaka bir çok taşıma firması çıkacaktır

siriniko29
siriniko29

1399

Çok küçük bir yavru ve yol baya uzun. Yolculuk boyunca dinlenmeli ve aç bırakılmamalı. Tabi minicik bedeninin yaşayacağı stres de ayrı bir konu. O kadar küçük kedi araba ve otobüs yolculuğunu kaldıramaz. Uçakla pet taşımacılığı yapanlar var o şirketleri araştırın. Başka çare malesef yok.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 345 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.355 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR