Merhaba Lütfen Herkes Baksın Ve Artık Böyle Yapmasın

Zehranazz
Zehranazz

114269 Puan

Merhaba arkadaslar sizinle bi konu konuşmak istiyorum.Neden sokak kedileri ciftlesince bi sorun olmuyorsa cins kedi ciftlesince bi sorun oluyor ayrıca siz bizim yavrulari ne yapacağımızı nereden biliyorsunuz cins keid diye ayrım bile yapılmasın hepsi sonuçta kedi mi kedi yani ne farkı o kedi bu kedi kim ciftlestirirse öyle diyorsunuz .ayrıca ciftlestiemeyin yazık fln diyorsunuz bu onların doğasında var scottish veya tekir kedi her birinin dogumu ayni geçiyor bunuda bilin nolmus scottishler zor dogum yaparmış böyle birsey yok arkadaşlar cinsine göre değil bu kediye göre değişir hem cins kedi aldık diyelim neden hemenn sokak kedisi sahiplenmiyorsunuz diyorsunuzki bizim sanki hayvan sevgimiz yokmu herkes bunun altına yorumlarını yazsin ve gerçekten artık böyle yazmayın ve davranmayın

33 CEVAP

ZeynoB
ZeynoB

102830

Siteye ne zaman girsem Ozan Güven'in magazincilere "ne kadar salak salak sorular bunlar" dediği video aklıma geliyor niyeyse :)

sultansbutler
sultansbutler

12552

cins kedi sahiplerine durduk yere kimse saldırmadı burda. varsa da kendi ayıbıdır. çiftleştirme konusuna gelirsek cins kedisini çiftleştirmek isteyenlere karşı çıkıyorum ama sokak kedisini çiftleştirmek isteyene ayrı bir karşıyım. yani birçok sağduyu sahibi kişi karşı çıkacaktır. scottish foldların o sevimli kırık kulakları genetik bozukluktur. birşey bilmeyen sizsiniz. tam da sizin gibi araştırma nedir bilmeyen, en ufak yanlışları kabul edemeyen insanlar yüzünden çiftleştirmeye karşıyız. burda defalarca denildi üstte de belirtilmiş 5 yavru doğsun diyelim. hepsine bakabilir misiniz? bakamadınız, hepsini sahiplendirdiniz diyelim o bebeklere iyi bakacak aileler bulabilir misiniz? sağlıklarını garanti edebilir misiniz? doğum sırasında annede bir komplikasyon çıksa baş edebilir misiniz? bence hepsinin cevabı hayır. sizinle aynı zihniyetliminsanlar yüzünden işini hakkıyla, belli bir plan ve amaç doğrultusunda yapan üreticiler ahlaksız/hayvan düşmanı oluyor. ben bu çiftleştirme mantığını da çözmüş değilim. 'doğasında var' o hayvanı eve aldığınız an bütün doğası biter. bütün kararları biz pet sahipleri veririz. üreme bir hayvanın temel yaşam ihtiyacı değildir. ama tabi 1-2 bin liraya safkan olmayan genetik hastalığı var mı yok mu belli olmayan. petshoptan, tanıdıktan ya da evde kafasına göre üretip yavrusunu satan birinden alıp doğasında var yhaaa diyip çiftleştirmek daha kolay. bir bilimsel araştırma, veteriner videosu izlemeyen/okumayan gelip burda kafama göre çiftleştiririm tepki vermeyi bırakın savunmalarına geçip hayvanseverim demesin. bir amaca, plana maddi birikime/gelire ve bir üretici olmak için gerekli bilgiye sahip değilseniz o kediyi çiftleştirmiyceksiniz bu kadar basit.

Cins olmasında sorun yok ama scottish fold olmasında var. Kendimde cahil olduğum zamanlarda scottish fold aldım. Scottish Fold çiftleştirilmemeli gerekiyor bunu teçrübelerimle söylüyorum. Yok dik kulaklıyla çiftleşir de sorun olmaz şöyle böyle YALAN, oluyor. Hepsinde belli seviyede hastalık oluyor.

Cins ayrımcılığı değil scottish fold ayrımcılığı ve gayette scottish fold ayrımcılığı gerekli. Bu cinsin, kırık kulaklıkların ne yaşadığı belli.

pisicikimm
pisicikimm

4746

Çiftleşmek evet doğalarında var ancak hiçbir kedi bunu anne/baba iç güdüsü ile yapmıyor. Her kızgınlığa girdiğinde çiftleştirmeye kalkarsanız da ohoooo. Ayrıca genetik hastalıklar da cabası. Doğan yavruların sağlıkları konusunda endişelenmeli ve onları düşünmeliyiz. Burdan kimse çıkıp da sokak kediler cins kedilerden üstündür,cins kedileri sahiplenmeyin gibi şeyler söylemiyor. Tıbbi olarak da bilinen şeyler var ve ayrımcılığın tam tersine o canları düşünerek kısırlaştırılmaları gerektiği savunuluyor.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Her eline cins kedi alan çatur çutur üretim yaparsa biz tekirleri nasıl sahiplendirecegiz. İki gün sonra o cinslere de nasıl yuva bulacaksınız? Sokakta aç gezen kedinin köpeğin haklarını nasıl vereceksiniz? Hayatı boyu acı çekeceği bir hastalığa sahip olan kediyi üreterek yine hastalığı olan yavruların olmasına vicdanınız nasıl el veriyor? Bu sitede kimse tekirler çoğalsın cinsler cogaltilmasin demiyor. Bazıları elinden geldiğince sokak kedisi de kisirlastiriyor.
Bizde isteriz Kedilerinizin yavrularini sevmek ama o kadar çok şey görüp duyuyoruz, bilgiye gerçeğe gozumuzu kapatamiyoruz kalbimiz vicdanımız el vermiyor.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Scottish foldların eklem rahatsizlikalri abartılıyor mu?? Ve siz bu hayvanların eklem rahatsizligini bildiğiniz halde kedinizi ureteceksiniz. Bahaneniz hazır zaten. Abartılıyor.
Buyrun abartıldığını düşündüğünüz hastalıkla ilgili makaleler
https://www.researchgate.net/publication/13213299_Osteochondrodysplasia_in_Scottish_Fold_cats


https://www.kursatozer.com.tr/dosyalar/uluslararasi/hereditary%20osteochondrodysplasia%20in%20scottish%20fold%20cats.pdf

Buketbayraktar
Buketbayraktar

15606

Kedi satın almak kedilerin üretim için sürekli doğurtulması kapalı tutulması durumunu desteklemektir bunu kimse inkar edemez


scottish fold kedinin kırık kulak olması sağlık problemidir ve bunu da kimse inkar edemez


Bu kediyi çiftleştirip yavru almakta hayat boyu ağrı çekecek bir yavru sahibi olmak demektir


scottish fold sahipleri bile bunu kabullenirken ve anlatmaya çalışırken bunun aksini iddia etmekte boş bir çabadır.


Bu konu dönüp dolaşıp ortaya çıkıyor ve çıkmaya devam edecek belli ki. Kimse cins düşmanı değil. Sadece bilinçlendirmeye çalışıyoruz

sultansbutler
sultansbutler

12552

SAĞLIKLI KEDİLER ÇİFTLEŞTİRİLMELİ Mİ? Bu ülkedeki insanlara karşı umudum valla tükeniyor 🤦🏻‍♀️ azcık okuyun, bilgilenin bu kadar cahillik, bilmemezlik olamaz ya! daha dün beş yavrunun poşete koyulup çöpe atıldığı bir ilan açıldı. poşet o kadar sıkı bağlanmış ki bir yavrunun ön patisi kopmuş. o anne kısır olsaydı o yavrular böyle iğrenç bir şekilde çöpe atılmazdı. şimdi bunları yapmak helal de, kediyi Allah üreme kabiletiyle yarattı diye kısırlaştırmak haram. tekrar söylüyorum canlıların ÜREMESİ TEMEL YAŞAM İHTİYACI DEĞİLDİR.

fatma_nur42
fatma_nur42

10640

birilerinin canı gece gece fight istemiş lhgghjkjhgf Allah aşkına şu konu hakkında soru açmayın artık

simbakedi
simbakedi

136205

acikcasi ben her turlu ciftlestirmeye karsiyim. kedinin dogasi vs deniyorsa bu dogayi zaten yillar once biz bozduk ve az da olsun mutlu yasayabilmeleri adina sokaktaki tehlikelerden kurtarip eve getiriyoruz. sizin ciftlestirdiginiz herhangi bir kedinin 4 yavrusu olsa o yavrular 4 kisiye sahiplendirilse tabiki sorun olmaz yavrular adina. ama sokaktaki 4 yavrunun canina mal olur. 4 yavruya ve anneye bakabilecek gucunuz varsa yine sokaktaki canlara mal olur bunlar. burda olay cins kedi ciftlestirme degil ciftlestirme olgusu olmasi gerektigini dusunuyorum. kaldi ki bir de genetik hastaliklari olan kedileri ciftlestirmeye calisiyorsunuz.

Beyzaduman
Beyzaduman

10222

Çünkü sizler bu hayvanları çiftleştirdikçe üretime katkıda bulunmuş oluyorsunuz. Siz sahiplendirebilirsiniz belki ama sizden sonrakilerin ne yapacağı meçhul... Bir canı parayla alamazsınız!! Bu ticari bir araç olamaz!!!! Biz gerçek hayvanseverler SATIN ALMA SAHİPLEN sloganını sözde değil icraatta istiyoruz!!!!! Cins kedi sahiplenenler de hayvanseverdir ama parayla alanlar açık ve net utanmalı!!!!!! Siz olayı biraz yanlış anlamışsınız...

Anneler iyi bakılıyorsa, gen testleri varsa, veteriner ihtiyaçları karşılanıyorsa... satın alma karşıtı bile değilim ki cins karşıtı oluyım. Ama scottish fold dersen bu farklı; foldların doğumlar, foldların hastalıkları konusunda ki yargılarla sıkıntın varsa bunu bilim insanları, yazılmış bilimsel makaleler ve veteriner hekimlerle çöz biz onların yalancısıyız.

asrayildrm
asrayildrm

12660

Genetik bozukluğa sahip hayvanların çiftleşmesini ve yeni genetik bozukluğa sahip yavruların olmasını nasıl destekliyorsunuz merak ettim. Acı çekmelerini mi destekliyorsunuz hayatı boyunca acı içinde yaşayıp bir çok hastalıkla uğraşmalarını mı? herkes cins kedilere değil genetik bozukluğu olan kedilerin çiftleştirilmesine karşı.Gerçekten bazılarınızın içinde gram merhamet olduğuna inanmiyorum artık cidden sinir olmaya başladım bir de harika bişeymiş gibi tepkiler mi bekliyorsunuz? açıkcası ben o hayvanların mutsuz bakışlarını gördükçe üzülüyorum sadece.Bu hastalıklı cinsi satın alan,üreten,çiftleştiren,doğurtan,damızlık gibi kullanan kimsenin içinde hayvan sevgisi olduğunu zannetmiyorum. Farklı türlerle çiftleştiklerinde noluyor bilmiyorum ben 2 genetiği bozuk hayvanın çiftleştirilmesinden bahsediyorum.Diğer türlü cins kedisini,tekir kedisini çiftleştiren çiftleştirsin bi fark görmüyorum .Ama buna saygı duymuyorum.Ayrıc bir dişi kedinin yılda en az 2 kez kızgınlığa girdiğini varsayalım her doğumda 3-6 bebek doğursa 1 yilda 12 bebeği napacaksiniz satmayacaksınız kime vereceksiniz bu kadar yavruyu.Kısırlaştırmayıp çiftleştirme sebebi ne merak ediyorum hafi 1 kere çiftleştirip güvendiğiniz ailelere verdiniz ama her yil 1 kere çiftleştireceksiniz ve o kediler nolucak yani hiç inandırcı değilsiniz.Ki 1 kere çiftleştirmenin yeteceğini mi düşünüyorsunuz ? Bu genetiği BOZUK kedinin çoğalmasını sağlayarak çok büyük bir şeyin vebalini aliyorsunuz ve üreticilere destek oluyorsunuz.Bu da BENİM GÖRÜŞÜM.

Thekedi
Thekedi

4630

"gerçekten abartılıyor" mu❓😅😅😅senin direkt bilimsel araştırmalar sıkıntın var o zaman. Bilim adamları satır ayırıp yazıyor "Tüm İskoç kıvrımlı kediler bir dereceye kadar osteokondrodisplaziden muzdaripti, en iyi çözüm, üreme için kıvrık kulaklı kedileri kullanmaktan kaçınmak..." he abartı.👍
Çıkıyor veteriner hekim anlatıyor; https://youtu.be/eUbAIDxOaM0
He abartı👍
Kendi ana vatanlarında bile yasaklı bu senede başka bir yerde daha yasaklandı... He abartı.👍
300 den fazla scottish fold yetiştiricisine sağlıklı olduklarını kanıtladınlar diye fırsat sunuluyor, hiç bir yetiştirici kabul edemiyor. He abartı valla👍

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1809 Görüntüleme
  • 33 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR