Sağır Kedimi Apartmandan Attırmak İstiyorlar, Ne Yapacağımı Bilmiyorum.

seyla3233
seyla3233

181 Puan

Merhabalar, yaklaşık bir buçuk yıl önce sağır bir kedi sahiplendim, aslında başta amacım sağır bir kedi sahiplenmek değildi ama sokağa atılacağını öğrenince sahiplenmek istedim. Yaşadığım sitede birçok hayvan sahibi insan olsa da site kurallarına göre geceleri yüksek ses çok sorun edilen bir şey ve yasak, bu nedenle de sahiplendiren kişiye defalarca kedi sağır diye çok yüksek sesle miyavlar mı diye sormama rağmen kendisi bana daha önce sağır kedilerle yaşadığını böyle problemleri asla olmadığını söyleyerek kediyi sahiplendirdi. Ben de daha önce birçok hayvan bakmış bir insan olarak, sahiplendiren kişiye de güvenerek kedimi sahiplendim. En başlarda çok sorun değildi çünkü çok küçüktü ancak kedim büyüdükçe sesi de artmaya başladı. Defalarca kez veterinerde testler yaptırdım, muayene ettirdim çünkü başlarda sandım ki kedimin sağlık problemi var ancak sonra gittiğim tüm veterinerler sağır olduğu için bağırdığını ve bunu engelleyemeyeceğimi söylediler. Kedim öyle bir miyavlıyor ki sanarsınız kedime gecenin ortasında kovalıyorum birisi bir şey yapıyor. Uyanık olduğu her an miyavlıyor ne oyunlar ne oyuncaklar hiçbir şey sesini kesmiyor hatta kumundayken bile bağırıyor. Hal böyle olunca da sitede bir yıldır sürekli şikayet almaya başladık, başka bir eve de taşınamıyorum kontrat nedeniyle ve kedime tahliye emri çıkarttırmak istiyorlar. İnsanlara da bir şey diyemiyorum çünkü gerçekten ben bile bir yıldır kedim ne zaman uyursa o zaman azıcık uyuyabiliyorum uyumak asla mümkün değil, diğer kedim bile başlarda çok iyi anlaşmalarına rağmen artık sağır kedim miyavlayınca ya saldırıyor ya da saklanıyor bir yerlere. Gerçekten yaptırmadığım test gitmediğim veteriner kalmadı kedimi de çok seviyorum ancak napacağımı bilemiyorum, miyavlamaları gelen şikayetler beni de depresyona soktu sürekli ilaçlarla uykusuz bir şekilde yaşıyorum bir yıldır. Bir tavsiyeniz var mı, böyle bir sağır kedi tecrübeniz varsa yardımınıza çok ihtiyacım var.

20 CEVAP

sultansbutler
sultansbutler

12552

ilaçlarla çözülecek birşey değil bu. sağır bir kedinin yüksek sesle miyavlamasını nasıl durduralım. nasıl olsun ki zaten hayvan engelli olduğu için böyle miyavlıyor. yormak, oyun oynamak bir çözüm değil. engelli canları bakmak çok güzel ama bence sahiplenen/sahiplendiren kişiler bu olayı çok küçümsüyor. şey diyorlar mesela normal kediden farkı yok. bu çok yanlış bir cümle normal kedilerden farklılar ve ona göre kendimizi hazırlamamız gerek. engelli bir hayvana bakmak herkesin harcı değil ve şu son 1 yıldır siz çok zorlanmışsınız. kalpsiz diyebilirsiniz ama duyguları bir kenara bırakıp soğukkanlı düşününce en iyi çözüm kediyi daha önce sağır kedi tecrübesi olan ya da şu anda sağır bir kedisi olan birine sahiplendirmek. çünkü sitedekiler rahatsız olmuş,(ben de kendi apartmanımdaki hayvana zarar gelsin asla istemezdim ama geceler boyu yüksek sesle miyavlamasını duymak da istemem), kendi kediniz strese girmiş ve en önemlisi siz tükenmiş haldesiniz. bunların hepsini ele alınca hem kediniz hem de sizin için en sağlıklısı bu. size tavsiyem apartmandakilerin tehditleri çok fazla ciddileşmeden size sahiplendirme yapan kişiyle iletişime geçip derdinizi güzelce anlatın ve kediyi tecrübeli bir eve sahiplenirin.

HillB
HillB

16165

Arkadaş insan engelli olunca katlanmak zorunda kalıyorsak yani birinin çocuğunu apartmandan attıramıyorsak engelli bir kediyi de attırmamamız gerekir. Tek farkları türleri. Yani ikisini de Allah yaratmış, ikisine de yapacak bir şey yok. Onun dışında önerilen bitkisel ürünler inşallah işinizi görür. Sabır diliyorum.

Kimse sizi evcil hayvan beslediğiniz için evden atamaz kedinizi de attiramazlar bunun icin dava acmalari gerekir. Polis zabita evinize gelipte kedinizi alamaz oyle bi durumda kedinin karnesini gosterip kedinin sahibi oldugunuzu soylemeniz yeterli. Apartman toplantisiyla imza toplayarak vs atamazlar. Eğer apartman planinda evcil hayvan beslemek yasak diyorsa o zaman beslenemiyor diye biliyorum ama yine dava olmadan hayvani tahliye edemiyorlar. Mahkeme gorulmesi gerekiyor mahkemede de desibel ölçümü icin hakim karar veriyor. Şikayetçi olan kisinin dairesinde ses ölçümü yapiyorlar belli bi desibelin ustunde degilse gürültü sayilmiyor ayrica olduki davalik oldunuz kedinin sesi belli desibel üstünde çıktiki cogu kopek havlamasinda bile çıkmıyor yine de bu kedinin evden atilacagi anlamuna gelmiyor kedinizin sagir olma durumu var bi kere benim bildiklerim bu kadar siz yine bi arastirin ama oyle kolay kolay zilinizi calipta kediyi attirmak diye bi dunya yok yani sadece goz korkutmak için boyle derler siz içinizi ferah tutun. Stres macunu kediyi gündüz uyutmama oynatmayi daha fazla deneyin hayvani belki farkinda olmadan strese sokan bi sey vardir onu gozlemleyin yani.

Merve203
Merve203

2589

Bu dogru mu bilmiyorum ama benim arkadasimin kedisi de cok miyavliyordu. Sakinlestirici tarzda bitkisel urun gibi bir sey aldi veterinerden. Ve en azindan kedisi geceleri uyumaya basladi aksamlari veriyordu bu ürünü. Boyle bir sey var mi diye sorun bence birkac veterenire.

yokistead
yokistead

104161

Feliway diye bir ürün varmış ben bilmiyorum ama çok denk geldim bir araştırın isterseniz. Bu tarz sorunlar için benimde aklımda.

aysuaks125
aysuaks125

1747

İLK OLARAK KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE KEDİNİZİ ATMA İSTEĞİNE CVP VERMEYİN EĞER FAZLA USTUNUZE GELİRLERSE ŞİKAYET EDİN BEN Bİ VETERİNERE GOTURUN DERİM

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194

kedi sankinleştirici relax paste falan bakın ayrıca çok yorun kediyi

seyla3233
seyla3233

181

Feliway denedik ancak işe yaramadı, tam tersine taktığımız odaya girmemeye başlamıştı, herkes öneriyor ama bizim kedi dostumuz hoşlanmadı galiba. Bir günde yorulana kadar 5-6 kez oynuyorum ancak o zaman bile çığlık çığlığa hatta veteriner tavsiyesiyle bahçede yürüyüşe bile çıkarmayı denedim ama o zaman da kapıdan kaçmaya çalışmaya başlamıştı sürekli ve malum sağır kedi kaçarsa bir yerine bir şey olur diye korkumdan onu da yapamaz oldum :(. Bir veteriner özgür bir kedi bence sağır olmasa tasma takın gezip gelsin derdim dedi ancak sağır olması bunu yapmama da engel. Sakinleştirici ilaç hiç denemedik ancak bir kez yolculukta sedapet kullanmak zorunda kaldık o da hiç etkilemedi, sanırım direnci var. Veterinerden rica ettiğimde sakinleştirici öneriyorlar mı acaba ? Karaciğerlerine falan zarar verir diye de çok korkuyorum. Gerçekten sadece geceleri sussa o bile yeterli, ayrılmayı asla istemiyorum bana kalsa tüm günümü ona göre ayarlarım zaten ama komşular artık tolere etmiyor.

Merve203
Merve203

2589

Veterinere Durumu anlatin. Zaten muayene edilmis herhangi bir saglik sorunu yok sagirlik dışındak. Mutlaka size bir oneride bulunacaktir.

seyla3233
seyla3233

181

Evet kedim 6 aylıkken kısırlaştırmıştık. @zba7

aysuaks125
aysuaks125

1747

@sultansbutler çok haklısınız şu hayatta bazı insanlar bi ten ben kotu gun geçiririyorum diyorlar ama yanlız değiller mesela ablanın kedisi gibi

deniznergis
deniznergis

12866

Selam içinde bulundugunuz duruma çok üzüldüm insanlar artik maalesef insanliklarini kaybetmis duruma gelmişler. Benim hırçın kedimde feliway difizor ise yaramamisti fakat kotbayon adinda bitkisel sakinleştirici verdi vettt sabah aksam kullanayım diye 3 gun falan denedim kedim iyice mala bağlamış ti uyumaktan biraktim sonrasinda .bir deneyin isterseniz belki durumuna çare olur.

seyla3233
seyla3233

181

@sultansbutler kesinlikle çok haklısınız. Sahiplendiren insanları da anlıyorum kediler sokakta kalsın istemiyorlar ancak böyle bir durumda insanları yanlış bilgilendirmek gerçekten çok büyük bir hata. Sahiplendiren kişiye bunları anlattığımda maalesef sorumluluk almıyor, tek yaptığı şey ay fotoğrafını yollayın iyi mi nasıl demek yani benden başka birisi alsa bu sorumsuzluğa karşı allah korusun kediyi dışarı bile salabilirdi pes edip, insanlar ne şartlarda bıkıyorlar kedilerinden yani engelli bir kedi çok daha zor. Sağır kedi tecrübesi olan birisini bulmak da o kadar zor ki maalesef nasıl sahiplendirebileceğimi bile bilmiyorum ne yazık ki. Çok çaresiz durumdayım.

zba7
zba7

2661

Çok üzüldüm gerçekten. Bir şey sormak istiyorum. Kediniz kısır bir kedi mi?

Sağlık sorunu olduğunu zannetmiyorum diğer kedinizle anlaşamıyor olmaları bağırmasına sebebiyet veriyor olabilir.Kısır kediler hepsini kapsamamakla birlikte biraz agresif olabiliyor. Tavsiyem kedinize biraz kişisel davranmanız yani mümkünse diğer kediden ayrı odada uyusun ortak kum kullanıyorsa ayırın. Çünkü kedilerin ben bu evin sahibiyim düşünceleri var. Kedinize eğer izin veriyorsa masaj yapın ve onunla alçak seste konuşmayı deneyin yarım saat belki bir saat sürer ama çok faydalı olduğunu öğrendim. Benim kedim sağır değil ama agresif olunca sakinleşip dakikalarca konuşuyorum ve odadan çıkmasına izin vermeyip kendimi dinletiyorum. Eğer tasması varsa sevdiği yerlere çıkarabilirsiniz ara sıra kediler sokağı sevmez veya evi sevmez düşüncesine katılmıyorum kedimle her istediğim zaman geziyorum.Bursa-Konya arası 8 saat otobüs yolculuğu yapıyoruz. Başlarda sanki kuyruğuna basılmış gibi bağırıyor ama onunla ilgilenmediğimiz yani yanlış anlamayın şımartmadığımız zaman mecburen susuyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1252 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR