En İyi Kedi Maması Nedir ?

Zeseka
Zeseka

226 Puan

Mrb ben Yen'i kedi alacağım bu yüzde de en iyi yavru kedi maması kullanmak istiyorum . Hem bütçeme uygun ve kaliteli bir mama tavsiye edebilir misiniz lütfen?.

13 CEVAP

Rasimdaghan
Rasimdaghan

530

Merhaba, mama dünyası çok kafa karıştırıcı, içinden çıkılması zor bir hale geliyor. Evet piyasada tahılsız tavsiye edilen çok kaliteli mamalar var, ama mamanın kaliteli olması durumu kedide bitiyor, her mama her kediye iyi gelmiyor, kimi yemiyor,kimine ağır geliyor,hassasiyet oluyor , ayrıca benim şahsi düşüncem bu yüksek ağırlıklı protein türkiye şartlarında evde kös kös oturan kedilere iyi gelmiyor, kediler etobur ama , evcilleşip insanlarla yaşadığından beri diğer yiyecekleri de yiyorlar, demek istediğim şu an iyi formüle edilmiş içinde tahıl vb mamalar da kedilerimizi beslemk için kalitelidir, ayrıca benim düşüncem olarak bu tahılsız mama piyasası kapital düzenin biz tüketicilere dayatması.
Daha düne kadar kedilerimiz şu an piyasadaki mamalarla besleniyorsu ve hala besleniyor, genel anlamda bu döngü devam ediyordu, söylediğimi şöyle açıklayayım, mama üreticilerine bakarsanız, genel olarak dünya da piyasada her türlü gıda tüketim mallarını arz eden kartellere ait. Hills ve pro planda tahılsız mama üretimi yapıyor, çünkü bir pazar ve talep var,
Bende kedimi önce tahılsız mamalarla beslemk istedim ama , kedime iyi gelmedi, ishal vb sorunlarla karşılaşıyorum, kağıt üstünde 5 yıldızlı mama ama, kedim için değil, pro plan benim için iyi mama çünkü kedim için sindirilebilirliği iyi,
Kusura bakmayın yazı biraz uzun oldu, mamanın iyi olduğunu denem yanılma ve kedinizin sindirim, reaksiyon gibi durumlarına göre vede objektif ticari kaygıdan uzak kedinizin durumunu bilen etik bir veteriner ile beraber seçebilirsiniz, kolay gelsin

batuhantopcu
batuhantopcu

103324

Veterinerler tahılsız mamalar yüzünden böbrek problemi yaşayan hayvanlarla dolu. Royal caninle beslenen 14 yaşında bir hayli sağlıklı kediler varken bana tahılsız mamaları kullanmak çok da mantıklı gelmiyor. Rasimdaghan arkadaşımın dediklerine katılıyorum.

Rasimdaghan
Rasimdaghan

530

Aynen arkadaşlarıma katılıyorum, mamalar kağıt üstünde çok iui ama, mamanın vücuda gişi ile çıkışını takip etmek lazım,herşey et yada protein değil, mamanın sindirimi önemli, benim veterinerim klinikte sadece 2-3 paket orijen ile acana vardır , onuda isteyen kullanan pet sahipleri için satıyor, bana dediği şuydu, cins kediler cins olur, ırk kediler daha narin ve kırılgan oluyorlar, tahılsız mama ev kedilerine , hareketsiz kedilerde sıkıntı yaratabiliyor, yani adamın dediği buydu, bu adam mama ticareti yapmıyor, tacir zihniyetiyle elime acana yada orijeni tutuştururdu, ayrıca arkadaşlar, bu tahıllı dediğimiz premium mamalrında formülasyonunu aktar osman efendi yapmıyor, yani bu adamlar bizim bildiğimizi bilmiyorlar mı? Bu hayvanlar insanlarla beraber başka bir boyuta evrilmiş durumda, yani evde aslan, kaplan beslemiyoruz, milyar dolarlık bir pazardan bahsediyoruz, ben şöyle düşünüyorum, şu anda üreten bir şirket var, yeni trend de organik mamalar olacak, organik içeriklerden yapılmış mamaları konuşuyor olacağız, neyse başınızı ağrıttım kusura bakmayın, benim düşüncelerim bunlar

Zeynooo
Zeynooo

4821

Benim kedim de henüz yavru eğer siz de şöyle yaklaşık iki aylık alacaksanız kedinizi içeriğinin kaliteli ve severek yiyecegi mama olarak ROYAL CANIN YAVRU KEDI MAMASI tavsiye ederim. Ben cok memnunum kedim bayilarak yiyor.

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Ben de royal canin mother & baby Cat kullanıyorum. Vet imizin tavsiyesiyle almıştık.

ursaminor
ursaminor

116511

Evet, protein oranı yüksek olan tahılsız mamalar özellikle yavruluk döneminde bazı kediler için yıpratıcı olabiliyor. Zaten bu mama dünyanın en iyi mamasıdır demek çok yanlış. Çünkü her kedi farklı. Her kedinin ihtiyacı da buna göre farklı oluyor. Bizim elimizden gelen tek şey, kedilerimizin bünyelerini yormadan bunları deneyerek doğru olanı bulmaktır kanımca.
Biz çok övüldüğü ve şakşaklandığı için orijen kitten ile başladık mesela. Ancak sonrasında yaşadıklarımızı pek çok kere dile getirdim. Açıkçası ben artık bu tür yavru-yetişkin olarak ayrımı yapılmamış mamalara biraz mesafeli duruyorum.
Bir mamada olabilecek en iyi kriterin şu olduğuna inanıyorum: İlk 5 içerikten en az 3'ünün et olması. Ama et türevi, yan ürünü değil. Doğrudan et. Zaten 3 tanesi et olan ürünler kaliteli oluyor. fish/chicken/meat meal yazdığında yani balık/tavuk/et unu; bu işlem görmüş olduğu ve et olmadığı anlamına gelir. Löp löp et yazması lazım kısaca.
Benim arkadaşımın annesinin kedisi 19 yaşında. Doğduğundan beri yalnızca whiskas'ın yaş mamasını yiyor. Başka hiçbir kuru mama vs. yemez. Sadece whiskas yaş maması yer. Biz whiskas'ın ne biçim bir mama olduğunu biliyoruz. Ama bu kedi yalnızca bunu yiyor ve durumu ortada. Benim kedim mesela ağzına sürmez whiskas. Dönüp bakmaz bile. Kaldı ki en sevdiği şey yaş mamadır. Yani biraz deneme yanılma yöntemi geçerli dediğim gibi.

HAY_DOST
HAY_DOST

11941

@Zeynooo
Royal canine içerik olarak kaliteli demenize inanamıyorum tahıl soya %20 et oranı tavuk yağı mı güzel?

HAY_DOST
HAY_DOST

11941

Acana
Orijen
N&D
naturea
Pet curean now fresh

En iyisini bilmem ama ben Bozita mamasını epey zamandır kullanıyorum size de tavsiye ederim. içeriğinde taze ve insan tüketimine uygun kalitede et kullanılan ve her şeyi ile İsveç'te üretilen bir mama. Bir araştırın derim.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

En kaliteliler:
Orijen six fish
Instinct
Acana pacifica
N&D Tahılsız
Wildfield
Petcurean Go/Now


Ucuzlar:
Matisse
Felicia
Bozita
Golosi

Rasimdaghan
Rasimdaghan

530

@haydost siz ne tavsiye edersiniz?

HAY_DOST
HAY_DOST

11941

Golosiyi de sokak köpeklerine ve kedilerine alıyorum

pongul
pongul

113342

evdeki tüm kedilere brit care crazy kullanıyorum, buradan arkadaşların tavsiyesiyle geçmiştim aklıma yatttı memnun da kaldım. bu mama acana pacifica'da hafif yumuşak dışkılama yaşayan ve hill's ideal balancela ishal olan scottish kızıma, kendisine iç parazit hapı ağır gelip yine sindirim sistemi bozulan tekir kızımıza ve evimizde çok yeni bulunan ve bir önceki evinde nd tahılsız yüzünden amansız ishale kapılmış yavru kediye gayet iyi geldi. vetin verdiği advance - gastro mamanın yüzüne bakılmıyordu pek, yine brite devam ettik ek besinlerle şimdi hepsi gayet iyi. benim deneyimlediğim bu şekilde oldu. eskiden royal canin mother and baby cat kullanırken de evdeki kedilerin bir şikayeti yoktu. bunu da belirteyim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2225 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR