Yavru Kedide Yumuşak Kaka

Looneytunes
Looneytunes

658 Puan

Merhaba ben yaklaşık bir hafta önce yavru kedimi sokaktan bulup aldım. Kısa kesmek istediğim için ayrıntıya girmiyorum ama hemen eve almak zorunda kaldım zor durumdaydı. Daha önce kedi bakmayı düşünmediğim için pek bilgim yoktu hemen ilk yerden açık markasız bi mama aldım sonra da araştırıp intermetten Applepaws sipariş ettim. Bu açık mamayı bir hafta yedi ben de bilgim olmadığı için applepaws gelince hemen mama kabını onunla doldurdum. Hayvan tabii bi hafta eski mamadan sonra bi anda yiyince yumuşak kaka yapmaya başladı. İsal gibi değil, kan vs de yok. Haftaya veterinere gidiyoruz ama haftaya kadar böyle kalsın istemiyorum yavrucak. Burada kefir olayını okudum bir hafta her gün bi tatlı kaşığı vermeyi düşünüyorum. Ama laktozsuz mu tercih etmeliyim ve şuanda eski mamasıyla yeniyi karıştırıp vermeye başladım. Kefir verdiğim süreçte direk yeni mamayı mı vermeliyim?

8 CEVAP

Mama geçişinde bu durum normal kefiri hergün vermeyin. Haftada 2 en fazla 3 olmak üzere tekrar yapabilirsiniz, yaş mama veriyorsanız aktardan pisilyum bitkisi alabilirsiniz bu bağırsak florasını düzene sokacaktır.

Orkun60
Orkun60

1867

Mama geçişini bir anda değil en az 3 güne yayarak kademeli şekilde karışık verip en son gün yeni masasına tam geçiş yaparsanız düzelir.

Ben ishalden ötürü veterinere götürdüğümde gastroenteric özel mama ve 5 kullanımlık kedi probiyotiği verdi. Probiyotik, toz şeklinde ve laktozsuz kefire karıştırıp verebilirsin demişti. O tek kullanımlık probiyotiklerden kullanmayı deneyebilirsin, tanesi 8 lira falandı onların. Yine de her zaman veterinere göstermek en iyisi tabii.

Looneytunes
Looneytunes

658

2 gün laktozsuz kefir verdim öyleyse kefiri haftaya kadar bırakayım. Bir de bu süreç içinde kademeli olarak karıştırıp vermeye başladım ama hala yumuşak kaka drvam ediyor yine de oranı arttırıp devam edeyim mi?
Bir de kedim ishal değil, direk yumuşak kaka var.

Looneytunes
Looneytunes

658

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim ben dayanamayıp veterinere erken getirdim bugün. Veteriner de içimi rahatlattı mama değişiminde normal dedi bir hafta izleyeceğiz durumu dilersem kakasının fotoğrafını da atabilirmişim. Bir de bugün iç parazit de yaptırdık sorun oysa o da çözülecek.

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Yumuşak kaka mama geçişlerinde aniden mama değişiminde veya farklı mamadan kaynaklanabilir endişe etmeyin. Yavrunuz kaç aylık bilmiyorum ama kefir yerine de bir kaşığı ev yapımı yoğurt verebilirsiniz sulandırıp. İlla kefir verecekseniz laktozsuz olanını verirseniz daha iyi. Haftada bir vermeniz yeterli olur bence

Elifsu17
Elifsu17

11198

Benim tecrübelerime göre Yavru kedi kakası zaten birazcık yumuşak olur, yine de takip edin. Geçmiş olsun

Esnzn
Esnzn

1430

hikayeniz bizimkine benzer o yüzden yazıyorum. sokaktan alınan yavrularda bağışıklık düşük oluyor ve o yüzden de yüksek et içerikli tahılsız mamaları sindirmede büyük problem yaşıyorlar. ben 2 ay inatlaştım, zannettim ki alışırlar, ama malesef veterinerimiz artık bunun normal bir mama geçiş süreci olmadığını söyledi. Ki ben harfiyen uymuştum sürece, hatta enterogermina kids kullanmıştık ishal için. Bazı kediler sindiremiyormuş tahılsız mamayı, nd düşük tahıllı seriye geçtiğimiz gün problem bitti. ben de çok üzüldüm eziyet ettim diye, siz benim kadar uzatmayın ne olur, inatlaşmayın. 2 en geç 3 hafta içinde normale dönmezse düşük tahıllı et içerikli bir mamaya dönün lütfen. Geçmiş olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 454 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR