Çaresizim, Yardım

Patisever13
Patisever13

593 Puan

Herkese merhaba, 9 aylık tekir oğlum var. Onu çok seviyorum. 2 hafta önce kısırlaştırdım. Gece miyavlamamız hala devam ediyor. Sabahları işe gittiğim için evde tüm gün yalnız kalıyor ve haklı olarak sabahları uyuyor. Ben eve geldiğimde çok enerjik oluyor. Ne kadar yorgun olursam olayım en az 2 saat evde koşuşturmalı oyunlar oynuyorum. Psikolojisi bozulmasın diye lazer almayı düşünmemiştim ama artık yetişemiyorum onun enerjisine ve lazer aldım. (Kedimin bir özelliği oyuncaklarından çok çabuk sıkılıyor. O yüzden ara ara oyuncaklarının bazılarını kaldırıp daha sonra tekrar veriyorum.) Lazer ilk iki gece hayatımı kurtardı. O bütün enerjisini attı ve güzel bir uyku çektik ama 3. Gün kedim lazerin suratına bakmamaya başladı. Yine böylece kalakaldım, uykusuz geceler yine başladı. 2.kedi almayı düşünmüyorum. Öneriniz var mı? Gece miyavlamasından komşular rahatsız olmasın diye aylardır salonda uyuyoruz. İşe gitmiyor olsam inanın hiç sorun etmem uykusuzluğu ama sağlık çalışanıyım işimde hataya yer yok. Lütfen yardım edin.

5 CEVAP

Bebişin huyuyla alakalı bir durum bence .
Çünkü benimde 2 oğlum var birisi aşırı sakiiinn diğeri inadına hareketli.
Sürekli oyun halinde kapıları duvarları dolapları tırmalar oyun oynamayınca.
2 kedi oluncada değişmiyor yani anlıycanız.
Bende sizin gibi sürekli uykusuz kalırdım, çareyi odadan çıkartmakla buldum.
Odaya aldığımda çok uslu duruyordu,Şimdi en ufak bişi yaptığında “yapma oğlum” dediğimde anlıyor ve bırakıyor.

sforselin
sforselin

119776

Kediler rutinleri seven ve onlara çok bağlı hayvanlar. Miyavlamalarıyla istediğini alabiliyorsa buna da devam ediyorlar. Bizimki de çok küçükken gece uyandığında yüzümü, elimi falan ısırır beni uyandırırdı. Ben de kalkar oyun oynatırdım. Bi süre sonra bunun sürdürülebilir bi şey olmadığını anladım. Gece kalkmamaya başladım. Bir süre uyuyor numarası bile yapmam gerekti. Beni ağlatacak kadar canımı yaktığı zaman da oldu :') Ama bir süre sonra o da gece boyu uyumaya, uyandığında da beni uyandırmamaya başladı. İstediğiniz şeyler konusunda biraz ısrarcı olmanız gerekiyor maalesef kediler karşısında.
Onun dışında siz yokken kendi başına vakit geçirebileceği alanlar yaratmanız güzel olur. Pencere kenarında bir yatak ya da tırmalama kulesi, duvarda birkaç raf, dolapların üstünde gezebileceği şekilde ev dekorasyonunu değiştirmek gibi şeyler olabilir bu. Hangisi size, evinize uygunsa.
Bunun yanında oyunlu mama kapılarını davranış uzmanları baya öneriyor. Bizimkinde de faydasını gördük. Ödüllü toplar falan da var mesela. Oynadıkça mama kazanıldığı için oyuna teşvik ediyorlar. Evin farklı yerlerine küçük ödüller falan da saklayabilirsiniz alternatif olarak. Enerjisinin en azından bir kısmını böylece atmış, siz yokken gün boyu uyumamış olur. Oyun aşığı bir kedim olduğu için evde az da olsa yalnız kalacağı zamanlarda bile sağa sola bir şeyler saklıyorum ben böyle. Mamasını da zaten uğraşarak alması gereken bir kaptan yiyor. Kilo kontrolünde de yardımcı oldu bize.
Aşırı uzattım galiba ama son bi şey daha söyleyip gidiyorum :) Gece yatmadan hemen önce güzelce oyun oynatıp sonrasında seveceği bir öğünle karnını doyurduğunuzda uyku moduna daha kolay geçiyorlar. Rutinini oturtana kadar bir saatlik oyun sonrası yaş mama veriyordum geceleri.

gayelise
gayelise

11158

Bizimki de kısırlaştırma sonrası çok uzun bir süre bağırdı günün çoğunu bağırarak geçiriyordu ama sonra düzeldi dikkatini başka yöne çekin bagirdigi zamanlar

Digol
Digol

1556

Sakinleştirici, stres atıcı bazı ürünler var. Sprey gibi veya hani fişe takılan böcek ilaçları var ya onlar gibi, kısırlaştırma sonrası stresini azalttığı idda edilen. Kedi nanesi bazen benim kedim çok hareketleniyor dayanamassam veriyorum bağımlılık olcak diye ürküyorum ama kullanılabilir.

Patisever13
Patisever13

593

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Artık deneyeceğiz bir kaç şey bakalım ne durumda olacağız. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 431 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR