Çiğ Besleme

aigenc
aigenc

12744 Puan

Herkese merhaba, kedim için artık kuru mama pek kullanmak istemiyorum. Çiğ beslemeye geçmek istiyorum. Fakat birkaç sorum var.


Çiğ besleme tariflerinde omega3, taurin gibi artı maddeler kullanıyorlar. Ben kullanmasam olur mu?


Tavuk göğsü, kırmızı et, yürek, ciğer, kemik, sebze, yumurta gibi şeyler kullanacağım. 2 haftalık mama hazırlayacağım 1 ay kullanacağım ve hergün yarı çiğ mama yarı kuru mama olarak vereceğim.


Düşünceleriniz nelerdir?

11 CEVAP

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Çiğ beslenme ve kuru mama ayni anda verilmesi önerilmez. Sindirim sorunu yaratır ikisinin Sindirim süreleri yerleri aynı değil. Bir yazıda eğer verilecekse çiğ et oranı en fazla %20 olmalı yazıyor. Ama ben tavsiye etmem. Çiğ beslenme mide phsin asitlestirerek parazitlere karşı bir koruma da sağlıyor. Eğer kuru mama verilecekse mide istenilen kadar asitlesmeyebilir.
Takviye kullanılması size ve kendinize kalmış bir şey. Ama et dondurulma ve çözülme sırasında vitamin kaybediyor bu yüzden yapılması lazım özellikle OMEGA 3-6 yağ asidi takviyesi. Taurin de çok önemli. Tabii bu takviyeleri ne kadar verileceğini hekiminizle görüşmeniz gerek. Fazlasi her zaman zarardır.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Takviye konusu sıkıntılı veteriner hekim veya bilinçli birinin desteği önemli. Örneğin OMEGA3-6 yağ asidi takcviye ediliyorsa e vitamini eksikliği görülebilir. Bu sefer e vitamini takviyesi kullanılması gerekiyor.
Taurin çok hassas bir aminoasit donma erime aşamasında zarar görüyor. Bu yüzden o da önemli.
Bunlarin yanında baska vitamin takviyeleri de var.
Bunları hemen yapmak zorunda değilsiniz. Yavaş yavsta menulerine ekleyebilirsiniz.

Ixterene
Ixterene

13229

@SaveRalph LÜTFEN YAYIN BUNU LÜTFEN!!

sultansbutler
sultansbutler

12552

öncelikle kolay gelsin diyorum. ben de çiğ beslemeyi araştırıyorum nasıl oluyor diye. kedilerin diyetinde sebze yok. sadece et kullanmanız gerekli. hazır diy tarifler var kediler için onları kullanabilirsiniz. türkçe raw grupları da var. (ama daha çok köpek odaklı) çok yararlı bilgiler var iyiki katılmışım diyorum. benim çok hoşuma giden burdaki bi üyenin önerdiği bir facebook grubu var cat crap diye. o grupta ki kişiler tarif dengeli olduğu sürece ek vitamin gibi şeylere ihtiyaç yok diyorlar ki ben de destekliyorum. ayrıca kuru mama ile beraber verilmemesi bir çok kişi tarafından söyleniyor. sindirme süreleri farklıymış. zaten tamamen çiğ devam edilecekse kuru mamaya daha gerek yok. ama acele etmemenizi öneririm çünkü bütün sorumluluk bizde oluyor ne yediklerine dair. araştırmanızı iyice yapın.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Zaten kemik ve çiğ et diş sağlığına iyi gelir. Kuru mama diş sağlığına iyi gelmez hatta kötü gelmez.
Sebze ekleyebilirsiniz sindirime yardimci olur. Karbonhidrat ihtiyacını karşılar ama en fazla vereceğiniz raw menünün %15-20 şu kadar.

sultansbutler
sultansbutler

12552

kuru mamaların diş temizlediği tamamen şehir efsanesi bence. gevrek bir büskivi nasıl diş temizlesin ki. verdiğiniz kemikler yeterince işe yarayacaktır. veteriner hekiminiz çok karşı gelirse raw besleme için hevesiniz de kaçmasın. çoğu veteriner besleme hakkında eğitim almıyor. ya da yeterince araştırma yapmadan dengesiz bir diyetle petleri hasta edenler var.

Çiğ beslenme yaparken bir hayvanın akla gelebilecek tüm vücut parçalarını kullanabilme fırsatınız yoksa bu eklemeleri yapmanız oldukça elzem maalesef. İnternette bir sürü veteriner hekim onaylı tarif var, onlardan fikir alabilirsiniz. :)

aigenc
aigenc

12744

Upp

Ixterene
Ixterene

13229

Upp

aigenc
aigenc

12744

Anladım teşekkür ederim. Kuru mama vermek istememin nedeni diş sağlığı içindi. Kedim sebze yemeyi seviyor, kabak hastası o yüzden kullanmayı düşünüyordum. Dediğiniz gruplara bakacağım ve bu süreç içerisinde veteriner hekimim ile konuşacağım

aigenc
aigenc

12744

Çok teşekkür ederim, hepsine dikkat edeceğim 💖

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 445 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR