En Ufak Harekette Dışarı Çıkan Dil?

AlacaHurrem
AlacaHurrem

800 Puan

Merhabalar, kızımın cinsi scottish straight. En ufak bir eforda dili kıpkırmızı oluyor ve dışarı çıkarıp "heh heh" şeklinde bariz duyabileceğimiz vaziyette nefes alıyor.. Aynı durum yolculuğa çıkacağımız zaman da oluyor, arabaya ilk bindiğinde epey bir sesli nefes alıyor dili dışarda. Şu an 8 aylık, hep böyleydi. Veterinere göre bir sorun yok ancak bu durumla karşılaşan var mı? İçim pek rahat değil hala.. 2 yaşındaki tekir kedimde böyle bir şey olmadı hiç. Kimisi cins olarak basık burna sahip olduğu için normal diyor ama.. bilemedim :(


5 CEVAP

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Bizimki de veterinere giderken arabada sıcakladığında öyle nefes alıyor. Sizinki de sıcakladığında İçin olabilir mi? Ya da belki de gerçekten basık bir burnu olduğu içindir.

AlacaHurrem
AlacaHurrem

800

Merhaba, cevabınız için teşekkürler. Sıcaklardan olduğunu sanmıyorum çünkü kendisi kış kedisi doğduğundan bu yana hep böyle. Kışın da aynıydı yani. Sıcaklar sadece artırdı diyelim. Birkaç yerde okudum kimisi kalp yetmezliği yazmış, kimisi akciğer gelişiminden kaynaklanabilir yazmış.. hal böyle olunca insan ürküyor :-/

batuhantopcu
batuhantopcu

103324

Scottish fold ve british cinsi kedilerin burun yapıları basık olduğu için nefes alışverişi biraz sıkıntılı olabiliyor. Ben de kedimde ilk zamanlar bu konuda tereddütlere düşüp veterinere göstermiştim. Bir problem olmadığını lakin bu cinsteki kedileri çok yormamak gerektiğini söylemişti.

yasement
yasement

119858

Arabada yapiyor bizimki de.

AlacaHurrem
AlacaHurrem

800

Cevaplarınız için teşekkürler.. Cinsinden kaynaklandığına ikna olacağım öyleyse mecburen.. Yormamak lazım ama kendisi okadar oyuncu ve afacan ki yerinde durmuyor bi. Sonrası trajikomik, dil kıpkırmızı dışarda ve hızlı hızlı nefes alıp vermek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 722 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR