Urinary Mama

Cook
Cook

119166 Puan

Kedimin sistiti kronikleştiği için urinary mama kullanmamız gerekiyor bir süre.Hills c/d almıştık ama yemedi.Sizin tecrübe ettiğiniz,kedinizin sevdiği ve iyi gelen urinary mama var mı?

10 CEVAP

DAMLAYMANAV
DAMLAYMANAV

3072

Farminanın bir çok veteriner mamasını kullandık çeşitli hastalıklarda. Hepsini severek yedi ve hepsi sorunlarımıza çözüm oldu. Fakat urinary hiç kullanmadık. Onu deneyebilirsiniz.

MERQ
MERQ

2523

Veterinerlerin kutsal el kitabı "Hill's' mucizeler yaratır" adlı eserde sistit tedavisinde Hill’s prescriptio diet c/d kullanılmalıdır falan yazar zaten. Kedileri en çok hasta eden mamaları üreten bir markanın en çok diyet maması sattırması paradoksu...


Kediniz 2 yaşında mı? Bu kadar genç kediler nasıl hasta olmayı başarabiliyorlar şaşıyorum! Sorun ne zaman başladı? Tedavi ne zaman başarısız oldu ki kronikleşti?

Duygutum
Duygutum

3375

Çok geçmiş olsun ağrısı olduğu için yemiyor olabilir mi? Hills son yıllarda kalitesini çok düşürdü.. Benim tavsiyem eğer imkanınız varsa farklı bir hekime de danışın. Biz uzun süreli tedavilerde bir kaç yere gidip muane oluyoruz herkes hem fikirse tedaviye başlıyoruz. Bu sorunu yaşamadık fakat bizimde kronik farklı hastalığımız var çözüm için gitmediğimiz klinik kalmadı malesef. Umarım çabucak iyileşir yavrunuz..

MERQ
MERQ

2523

Öncelikle kedinizin hayatından her türlü kuru mamayı çıkartıyorsunuz! Vücut sıvısını dengede tutmak lazım. Kuru mamalar sıvı emer! Her türlü hazır yaş mamayı da çıkarıyorsunuz! Mamayı kendiniz hazırlayacaksınız! Karbonhidratları yani şekeri de komple çıkarıyorsunuz! Şeker enflamasyonu tetikler! Hazırlayacağınız mamadaki sebzeler görece karbonhidratsız dediğimiz lifli sebzeler olacak. Sistitde tedavi yaklaşımlarından biri vücut ph'ını yükseltmektir. Kedinizin idrarı alkali olacak! Bakteri yüzünden kedinizin idrarı asidiktir. Üriner ortamı alkali yapıp bakterinin üremesinin önüne geçeceğiz! Piyasadaki ph oranı en yüksek kaliteli suyu kullanacaksınız. Şimdi aklımda değil saka bunlardan biri daha iyi sular da var! İçme suyu olarak da yemeklerde de bu suyu kullanacaksınız! 8.5 civarı ph ve üzeri su bulursanız şahane! Yaş mama hazırlamaya da gelince genel tarifini başka konularda yazmıştım. Size özel bir tarif hazırlarım. 2 hafta dediğimi uygulayın sonu hep birlikte görelim!

Cook
Cook

119166

Çok teşekkür ederiz.Ağrısı olduğu için yemediğini düşünmüyorum çünkü kendi mamasının paketini parçalamaya çalışıyor.Oğlum çok kompleks bi vaka olduğu için tek veterinerle devam etmeye çalışıyoruz tüm geçmişini bildiği için.Birkaç farklı veterinerle de konuştum hepsi mama değişimi şart diyor maalesef benimki de o kadar inat ki ne alerjisinde ne gastritinde bir türlü değiştiremedik mama

MERQ
MERQ

2523

Kullanabileceğimiz alkali sebzeler: brokoli, salatalık, lahana, roka, kereviz sapı, kuşkonmaz, enginar, kabak, havuç. Zararlı olabilecek sebzeleri eledim. Bunların hiçbir zararı yoktur!


Et olarak: Tavuk göğsü, hamsi, alabalık, somon, sardalya. Bunlar civa oranları düşük balıklardır. Dip balıkları tüketmiyoruz! Somon çiftlik somonu olmayacak! Alabalık da öyle! Bu balıklardan bulabildiğinizi ayrı versiyon balıklı mama olarak yapabilirsiniz. Balıklar fırında buğulama kendi yağında, suyunda pişecekler! 20 dakika yeterlidir!


Ve taze organik yumurta hadi olmadı gezen tavuk! Ama seri numarası 1 ile başlayan olacak, 2 değil!


Ve organik soğuk sıkım zeytinyağı! Kaliteli zeytinyağı tattınız mı boğazı yakar, aromaları alırsınız arkadaşlar. Market zeytinyağlarından uzak duruyoruz! Zeytinyağı alkalidir!


Ve zerdeçal! Kendiniz çekebiliyorsanız taze alın! Migroslarda bile var. Yoksa güvendiğiniz bir yerden alın! Hazır marka paket kullanmayın! Aynı banttan üretildikleri için diğer baharatlarla karışabiliyor! Koyu renkli turuncuya çalan daha iyidir! Kurkumin pigmenti sarı renge çalana göre daha yüksektir! Zerdeçal en etkili antienflamatuvarlardan biridir! Alkalidir, yan etkisi yoktur.


Şimdi tavuk göğsünden örnekle mama tarifine başlayalım. Ucuzdur, protein oranı yüksektir. Tercih ettiğiniz markayı alın. Şok'unki 25 tl falandı kilosu sanırım. Paketler ortalama 500-650 gram oluyor bizim için tek paket kafi.


Göğüslerimizi güzelce musluk altında yıkıyoruz. Kesme tahtamıza alıp kuşbaşı doğruyoruz. Ne kadar küçük doğrarsanız pişmesi o kadar kolay olur. Tenceremize atıyoruz, alkali suyumuzdan 2 bardak ekleyip sebzelerden önce bir 5-10 dakika ön pişirme gerçekleştiriyoruz.


1 adet kabak (dış kabuğunu soymuyoruz güzelce yıkıyoruz, saplarını alıyoruz), 1 adet havuç (havucun dış yüzeyini kazıyın), kereviz sapı (çok olmasın, tat baskınlığı yapabilir havuç kadar kafi, enginar ile değişmeli kullanabilirsiniz), bulabilirseniz biraz pahalıdır ama 1 adet kuşkonmaz (olmasa da olur), brokoli (isteğe bırakıyorum bazı kediler kokusunu beğenmeyebiliyor kullanacaksanız 1, 2 parça atabilirsiniz ama ilk mamada önceliğimiz olmasın).


600 gram tavuk göğsümüz tencerede 10 dakikaya yakın haşlandı şimdi küp küp doğradığımız 1' adet kabak, havuç, kerevizi de atıp 2-3 bardak daha alkali su ekleyip 10-15 dakika pişiriyoruz. Tencerenin ağzı kapalı, kısık ateş olacak!


Ayrı bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağımızı alıyoruz tepeleme 1 tepeleme çay kaşığı zerdeçal ekliyoruz kısık ateşte açıp 30-40 saniye kadar ısıtıyoruz arkadaşlar yağı yakmıyoruz!


20-25 dakika pişmiş olan yemeğimize yağı döküp en fazla 1, 2 dakika daha pişiriyoruz. Yemeğin suyuyla tavayı güzelce sıyırın. Yarım çay kaşığı da kaya tuzu ya da salamura tuzunu (ben mayi tuz kullanıyorum) çekip atıyoruz. Yağı yavaş dökün sıçrar! Tuz vücut için önemlidir arkadaşlar! Tuz katmazsak hayvanın kaslarına kramp girer! Rafine tuz asla kullanmıyoruz!!!


1, 2 adet yumurtamızı ayrı olarak haşladık tabii. Yumurtalarla birlikte su kaynamaya başladıktan sonra tam 10 dakika haşlayacaksınız! Ne altına düşün ne de üstüne çıkın!


Şimdi yemeğimiz pişti hadi biraz daha alkali yapalım! Biraz da soğuduktan sonra yumurtalarımızı ekliyoruz. güzelce yıkanmış 1, 2 adet salatalığı da (isteğe bağlı) küp küp kabuğuyla! doğrayıp içine atıyoruz. Bir kaç yaprak roka da ekleyebilirsiniz! Yumurta, salatalık ve roka yemek soğuduktan sonra ekliyoruz tabii.


İlk mamanızda roka ile salatalık eklemeyebilirsiniz! Ama banko elementlerimiz kabak, havuç, kereviz ya da enginar, yumurta!


Şimdi mamayı taneli vermek istiyorsanız, eti ve sebzeleri çok küçük doğrayıp su miktarını azaltın! Çok koyu mercimek çorbası kıvamında istiyorsanız da tarifin aynısını uygulayın en son yemeği el blenderından 1, 2 dakika geçirin tüm bileşenler parçalanıp karışsın. Ben bunu tavsiye ediyorum. Çorba gibi soğudukça koyulaşır.


Bu mama kedinizin tüm su ihtiyacını karşılayacağından içme suyuna dokunmayabilir! Biz yine de içirmeye çalışalım. kediler insan gibi değildir vücutları sinyal vermeden zor su içerler ama bizim amacımız vücudu alkali tutmak. Şırıngayla da suyunu içirebilirsiniz.


Bunlar uygulayın 2 hafta sonra görüşelim!

x_queen
x_queen

1194

Cook —> benimde oğlumun üriner taşları vardı 3 ay üriner mama kullandım. Yani 3 paket bitirmemiz gerekiyordu. İlk paketi hilss vermişti veteriner ve yedirene kadar canım çıktı sonra 2. Ve 3. Paket olarak VİRBAC üriner mama kullandım ve öyle güzel yedi ki. Tedavimiz bitti şu anda VİRBAC ın kısır mamasını kullanıyorum ve oğlum gayet güzel yiyor. VİRBAC deneyebilirsiniz. Çok geçmişisin hayırlı sahurlar 🙋‍♀️

Cook
Cook

119166

Güncel

Cook
Cook

119166

Kedim henüz 1 yaşına bu ay girecek :( Aralıktan beri türlü hastalıklarla savaş veriyor devamlı.Sürekli olarak veterinerdeyiz ve sistiti devanlı tetikleniyor maalesef.Çok kötü olmadı hiç ama düzelemedi de bir türlü.Ilk olduğunda(şubat) 5 günlük serum+antibiyotik+c vitamini+idrar söktürücü ve ismini bilmediğim birkaç vitaminle düzelmişti.Bir süre geçtikten sonra yine idrarını az yaptığını fark edince c vitamini ve hills c/d yaş mamayla tedavi denedik.Son 2 haftadır evin çeşitli yerlerine damla damla idrarını yapmaya başlayınca veterinerimiz problem artık kronikleşti mama değiştirmek zorundayız dedi.Normal mama değişimini bile gerçekleştiremiyoruz,sadece proplan yiyor.Proplanın urinary mamasını aldık bugün aromaları biraz daha benzer diye ama hala yemedi.Cd yaş mama da koydum kuru mamasına 1 kaşık,4 e 1 oranında karıştırdım,üstüne fortiflora döktüm bana mısın demiyor.Kotervin ve kot bayoun da kullanıyoruz aynı zamanda

Cook
Cook

119166

Mamayı kendim çok hazırlamayı denedim daha önce,ben her gün yaş mama verdiğim için masrafı da çok oluyordu haliyle fakat bir türlü yediremedim benim yaptığım mamaları.Ama tarif verirseniz tabii ki denemek isterim yeter ki iyi olsun.Biz kendimiz de javsu kullanıyoruz,ona da en başından beri javsu veriyorum ve su tüketimi çok iyi aslında,neden böyle oluyor anlamıyorum.Gastrit geçirdiği dönem harici hep günde en az 200-250 ml su tüketen bir kedi ki su pınarından içtiği miktar hariç.Böbrekte büyüme var fakat enzimlerde bir oynama yok.Hemogramda da sıkıntı yok.Serum biyokimya baktırdığımızda da tüm değerler normal çıkmıştı,sadece billrubin ve kolestrol biraz yüksek çıkmıştı,bunlar da hasta olduğu için hareketsiz kalmasından kaynaklı olabilir demişti.Her türlü önerinize açığım,çok üzülüyorum bu haline :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 827 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR