Köpeğimin Isırması Artık Çok Fena Lütfen Tavsiye

Merhabalar, 4.5 aylık maltese’im var ve artık durduramıyoru kendisini. 2.5 aylıkken ölümcül bir hastalık atlattı bu yüzden aşıları gecikti 10 gün sonra dışarı çıkmaya başlayacak. Ev içerisinde bir sürü oyuncağı var oynatmaya çalışıyoruz koşturmaya çalışıyoruz fakat oyuncaklarını ısırmak ve onlarla oynamak yerine direkt bizlere saldırıyor oyun maksatlı. Bazen hırlıyor hafif havlıyor ama sadece elimizi değil artık her yerimizi ısırıyor ve gerçekten acıtıyor bildiğiniz sıkıştırıp bırakmıyor. Ne yapabiliriz lütfen tavsiye verin çıldırıcaz evin içinde

9 CEVAP

Betullsusam
Betullsusam

10255

Isırmak istediği zaman sert bi ses tonuyla uyarın ama hep bi kelimeye alıştırın kızarken mesela 'hayır' diye sert bi sesle uyarın. Bulunduğu odayı terk edin mümkünse odanızda kendi başına biraz vakit geçirsin. Geri odaya girdiğiniz vakitte etkileşim halinde olmayın yakınlaşmak istediği zaman yine sert bir ses tonuyla (bağırmadan tabii) uyarın ve uzaklaştırın. Böyle böyle anlayabilir ama şu an daha yavru ve yavrular oyun oynarken ısırırlar bu normal bi durum. Önemli olan yavruluktan çıkarken ısırmaya alışmamış olmaları onu da bu yöntemle halledebilirsiniz diye düşünüyorum.

Biraz araştırdım ısırdığı zaman hiçbir tepki vermeden oyunu durdurmak gerekiyormuş. Mümkünse eldiven vs ısırığın şiddetini azaltacak birkaç önlem aldıktan sonra yapmayı deneyin. ailedeki herkes her ısırdığında bunu yaparsa mesajı alacaktır bence. Benzerini kedim ısırdığında yapıyorum az çok işe yarıyor. Köpekler öğrenmeye daha açık haydi haydi eğitirsiniz bence

Maya-French
Maya-French

1754

Merhaba,


Öncelikle çok küçükken anneden ayrıldı ise bunları öğrenemediği için yapıyrdur :)
Köpeklerde kaçan kovalanır mantığı var içgüdüsel olarak, oyun amaçlı ısırma eylemi gerçekleştirdiğinde elinizi çekmeye kalkarsanız bu onu iç güdüsel olarak harekete geçirir.
Isırdığı anda elinizi mümkünse çekmeden emin tonda hayır diyip ilginizi ondan çekip başka yere verin. Kısa sürede bırakacaktır.


Oyuna devam ediyorsunuz ve köpeğinizin nabzı yükseldi ise ufak hırlmalar ve havlamalar gayet makul denilebilir. Tabi gene o noktada nabzını düşürmeniz yerinde olacaktır.


Oyuna ara verdiniz ve kısa kısa size havlıyorsa sizi tekrar oyuna davet ediyordur.


Bütün bunlar onun için gayet normal nihayetinde daha bebek ama siz bu tür şeylerin yanlış olduğunu hissettirmelisiniz.


Dediğim şekilde yapıp, ısırmaktan vazgetiği noktada ilgiyi ondan çekerseniz oynamayı da bırakırsanız otomatik olarak ben ne yaptım da böyle oldu diye duraksayacaktır. Zamanla da bu durum oturur diye düşünüyrum.

zibityus
zibityus

11845

@sultansbutler ne saçmalıyosun sen ? nerden öğreniyosun böyle saçmalıkları. köpeğe saygısızlık ve tacizden başka bi şey değl söylediğin

Son üç-dört gündür böyle olmaya başladı

deniznergis
deniznergis

12866

O sizin elinizi isirken sizde onun kulağını ısırın sertçe bakalım bir daha yapacakmi.

sultansbutler
sultansbutler

12552

ısırmak istediği zaman baş parmağınızı damağına koyun. ya da kendi dudağını dişlerin üstüne getirin ve kısa bir süre orda tutun. hayır diyip oyunu sonlandırmak, tamamen ilgisiz kalmak da olabilir.

sultansbutler
sultansbutler

12552

asıl sen ne saçmalıyorsun? söylediklerim servis köpekleri eğiten bir eğitmenin uyguladıkları? köpeğe nerden taciz oluyor? köpeğin ağzına elimizi koymak da taciz mi oldu? hayvanın ağzını sık patlat demedim. baş parmağını damağa koyup alt çenesini tutunca ısırmıyorlar canları falan da yanmıyor. nasıl yansın sadece tutuyoruz. dudak kısmında da köpeğe yanağını ısırtın demedim. et kısmından hafifçe içeri kıvırınca (yani sadece üst yan taraftan tutunca) ısırmıyor hayvan çünkü biliyor kendini ısıracağını. (derisi sarkık ırklarda daha işe yarar) bunda yanlış olan ne var seni böyle harekete geçiren. söylediklerim köpeğin canını yakacak şeyler değil, bağırma, vurma yok nasıl taciz olsun!

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 484 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR