Kedi İle Seyahat

dezgicavus
dezgicavus

15653 Puan

Perşembe günü kedim ile 6.5 saatlik bir yola gideceğim. Gidince kalabalığa girmeyecek. Bakacak biri yok 6 gün bırakamam evde.


-çif pedi aldım.
-sakinleştirici verdi veterinerim yol için, mecbur kalırsam vericem.
-akşam 10 dan sonra mama su verme dedi, kusma vs. Olmasın diye.


Başka tavsiyesi olan, daha önce tecrübesi olan var mı?


Not: kişisel araçla seyahat edecek, baksa kendi girmek isterse girecek. Onun dışında göğüs tasması ile biraz serbest olacak.

6 CEVAP

siriniko29
siriniko29

1399

Öncelikle yakın zamanda tecrübelerimize dayanarak söylüyorum araç içinde boxın içinde durması hem sizin hem de onun güvenliği için daha iyi. Göğüs tasmasıyla daha özgür gibi dursa da araç içi sesler ve hareket onu strese sokabilir. Boxın içine sevdiği bir battaniyeyi koyun ve kedinizi boxda tutun. Mümkün mertebe çok ses yapmayın ve sakin bir sesle onu rahatlatın. Eğer çok miyavlarsa üstünü ince bir örtü ile örtün ki sesler ve ışık rahatsız etmesin.
Suyu ve mamayı akşamdan kesmeniz daha sağlıklı midesinin bulanmasını engeller.
Evden çıkmadan kuma kedinizi koyun tuvaleti varsa yapar.
Mola verdiğinizde tasmayla arabada dolanmasına müsade edebilirsiniz ama dikkatli olun stres ile kaçmaya çalışabilir.
Miyavlamalarına çok takılmayın belli bir noktadan sonra bırakacaktır.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Umarım güzel bir yolculuk geçirebilirsiniz

Bende oğlum heroyu evde bırakmamak için pet.otele götürdüm bugun. Aklım onda((( . Iyi yolculuklar. Daha önce aynen dediginiz gibi bir seyahat yaptım hicbir sorunda yaşamadık. ( Ama bu sefer uçakla gitmek zorundayız

Misisimi
Misisimi

5450

Sevdiği bir battaniyesi falan var ise onu da yanınıza alın. Arabayı siz sürmeyecekseniz; battaniyesiyle kucağınıza alıp uyutur, sakinleştirirsiniz. Ben yanıma sevdiği bi ceketimi almıştım. Yumuşacık, uyudu üstünde :)


Göğüs tasması gerçekten çok önemli çünkü korkudan arabanın her köşesine girebiliyor. Biz göğüs tasması ile çok rahat gittik/geldik.


Şimdiden iyi yolculuklar🌸

dezgicavus
dezgicavus

15653

Kazağım ve polar ceketim var hep üzerine yatar onları alacağım zaten mutlaka :) teşekkürler.


Arabayı ben 2 şoförüz ama ben yinede tasmasını çıkarmayı düşünmüyorum, çok riskli kedi bu sonuçta :D

Simurg1queen
Simurg1queen

1992

Merhabalar öncelikle kesinlikle box dan çıkarmayın arabanın sesi hızı aşırı derecede strese sokacak ve yerinde durmayacak bu da sizin dikkatinizi dağıtabilir bir gün önce akşamdan mutlaka yemeyi kesin ıslak ödül verebilirsiniz aç olunca agresifleşme özellikleri olduğunu biliyoruz 😸 bizim deneyimimiz de sabah mama yedi tuvalete gitti hemde 2 defa sonra yolculuğa çıktık arabada box a koymadık tasması ile geziyordu bagaj arka koltuklar direksiyon koltuk altları ve susmuyordu derken paspasın üstüne tuvaletini yaptı şükür ki hemen temizledik sonrasında kucağıma alıp battaniye ile sardım ve biraz daha yavaş gitmeye başladık uyudu ama ne zaman biraz daha gaza bassak kalkıp miyavlıyor ve dolaşmak istiyordu bu yüzden veterinerin önerdiği gibi sakinleştirici verirseniz hem boşuna strese sokmazsınız hemde sizin içinde rahat bir yolculuk yaparsınız
Eğer yapabilirsenizde daha iyi olarak uzun yolculuğa çıkmadan kısa yerlere araba ile giderek öncesinde alıştırmanızı tavsiye ederim

dezgicavus
dezgicavus

15653

Baksı yanında kapısı açık olacak zaten, dışına örtü ayarladım nasıl rahat hissederse . Ondan çok ben stres oldum şimdiden zaten :D zaten evden çıkmadan tuvaletini yaparsa çok rahat olacak, inşallah yapar :( çok teşekkürler cevabınız için :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 229 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR