Öğünler...

Misisimi
Misisimi

5450 Puan

Kedimi sokaktan sahiplendiğimde 2-2.5 aylıktı ve zayıftı. Veteriner ve sizin tavsiyeleriniz ile şu şekilde besledim/besliyorum:


Sabah ve akşam yaş mamayı kuru maması ile karıştırıp veriyorum. (Güzel içerikli farklı yaş mamaları, gramlarına göre 2-3’e bölüyorum.)


Her zaman taze kuru maması/suyu yanında oluyor. Öğlenleri, geceleri gidip gidip yiyor :)


Ek gıda olarak: Yumurta sarısı, yoğurt, kefir, haşlanmış tavuk/tavuk suyu veriyorum farklı günlerde. Gim-cat antihairball malt da veriyorum belirli aralıklarla.


Şimdi çok güzel kilo aldı. Yaş mamayı daha uzun süreli kullanırsam sağlık sorunları olmasından korkuyorum. Artık azaltmak istiyorum ama pat diye de azaltılmaz bence. Sizce nasıl geçmeliyim/siz neler yaptınız? (Kuru mamasını iştahlı yiyor, herhangi bir sorunumuz yok o konuda.)
(Veterinere bu hafta gideceğiz. Ona da danışacağım)


*Kuru mama markası: Felicia’dan BOZİTA’ya geçtik.
*Yaş mama markaları: Me-O, Felicia, Gim-Cat, Nutri Feline vs.

8 CEVAP

mihriii
mihriii

119878

dişlerini düzenli fırçalarsanız yaş mamanın sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum ama yine de azaltmak istiyorsanız kuru mamaya eklediğinşz yaş mama miktarını giderek azaltıp kuruya geçmeyi deneyin bence kilo almasına sevindim 😻

simbakedi
simbakedi

136205

kuru mamasina kattiginiz yas mamayi azaltip yas mamayi ayri tabakta vermeye baslayin. sadece kuru mama kaldigi zaman da yas mamayi ayirdiginiz tabaga koyun hafta 1-2 kere verdiginizde. sonrasinda anliyorlar yas mamayla kuru mamanin ayri oldugunu benimki de oyleydi. yas mama konusunda mizmizlandigi zamanlarda da arada ev yogurdu verip kandiriyorum. bazen zeytini yikayip veriyorum. bazen yas mama vermeyip sadece haslanmis tavuk, et vs veriyorum. hepsini ikinci tabakta yapiyorum ama. bence sizin de isinize yarar.

Yaş mamayı her gün vermek diş çürümesine sebebiyet verir. Haftada 1-2defa vermenşz yeterlidir

Misisimi
Misisimi

5450

@mihriii Önceden beslenme konusunda sizlere o kadar çok soru sordum kiii😅 Sayenizde öğrendim her şeyi ve sağlıklı kilo aldı. Çok teşekkür ederim🌸💜

Misisimi
Misisimi

5450

Önerileriniz için çok teşekkürler @simbakedi🙏🏻

mihriii
mihriii

119878

rica ederimm ❤️

Misisimi
Misisimi

5450

Upp

Misisimi
Misisimi

5450

Upp

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 392 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR