Kısırlaştırmaya Karşı Biraz Önyargı Mı Oluştu?

Merhabalar arkadaşlar 9 aylık erkek kedimi geçen hafta kısırlaştırdım. Şu an maşallah hiçbir sorunu yok. Ama yeni açılan başlıklarda gördüğüm kadarıyla ' çok gerekli değilse yaptırmayın' gibi yazılar gördüm. Korktum. Kedim için elimden gelen en iyi şeyi yapmaya çalışıyorum. Kısırlaştırınca sağlık sorunları aksine artıyor gibi şeyler okuyunca birazcık tedirgin oldum.Yani gerçekten öyle mi?

13 CEVAP

Merkan
Merkan

2623

Dişileri bilmiyorum ama erkek kedilerde testis kanseri prostat gibi hastalıkları engelliyormuş diye biliyorum ha kısırlaşan kedinin kilo almaya meyilli olması yadsınamaz bir gerçek . ama bunun önüne geçilebilir ya kızgınlık döneminin vereceği hasara göre sonuçta strese giriyorlar falan en iyisi kısırlaştırmak diye düşünüyorum :)

Merkan
Merkan

2623

İyi yapmışsınız en azımdan olası hastalıklar konusunda kafanız ve kedişiniz rahat olur :) darısı bize artık geçen hafts tek testisi alındı ikinci bir operasyon geçirmesi gerekiyor diğer testis içerde kaldığı için iyileşince başka veterinere götürün dediler diğer veterinerler bir hafta sonra götürebilirsiniz dedi ama şuan göze alamıyorum aynı stresi birde dişi kedi kısırlaştırmadı gibi olacak ondan inşallah gelecek ay tamamen kurtulacağız duş edin bizede 🙏

Natkarat
Natkarat

10977

Aksine ömrünü uzatıyor. Çünkü olası kanserlerin önüne geçmiş oluyorsunuz. Bu dişilerde daha etkili olmakla birlikte benim araştırmalarıma dayanarak erkek kedilerde mümkün olduğunca geç yapmakta fayda var. En azından gelişimlerini tamamlaması için 1-1,5 yaşına kadar bekleme imkanınız varsa bekleyebilirsiniz. Beklemek istemiyorsanız 6 aydan sonra yaptırabilirsiniz. Ben 11 aylıkken yaptırmıştım. Çünkü püskürtme pozisyonlarını sezmeye başlayınca hiç başlamadan kısırlaştırmayı uygun görmüştük.


Size en büyük tavsiyem en başından itibaren mamasını ölçülü verin. Aksi taktirde bir süre sonra o artan iştahın önünü alamazsınız. Hem kilo alır hem de kısır erkek kedi olduğu için hareketsiz yaşamla birlikte üriner problemlere neden olabilir. Bu nedenle yalvarsada ölçüden şaşmamakla birlikte tek seferde vermek yerine 2 ya da 3 öğün şeklinde verebilirsiniz.

tyguler
tyguler

124312

Erkek kedilerde sağlık konusunda değişen brnim bildiğim tek şey üriner hastalık riski artıyor biraz. Bunun için de kısır mama kullanmalı ve su içmesine özen göstermelisiniz. Benim kedim nedense beğenmiyor ama yaş mama da verirseniz iyi olur risk azalır (ćünkü yaş mamada bol su var) .
Bir de kilo almaya eğilimleri artıyor ama bunu sağlık sorunundan saymıyorum biraz oyun oynatıyorsunuz bir şey olmuyor.


Testis kanseri riski ortadan kalkıyor, ki bu hastalık da az yaşanan bir şey değil.

@Merkan iyi dileklerim sizinle olacak. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur bebeğinizz.


@Tyguler kedim küçüklüğünden beri su içmeye bayılıyor. Bu konuda şanslıyım sanırım. Teşekkür ederim.


@Natkarat kedimi normalde 1 yaşında kısırlaştıracaktım fakat kuyruğunda bir sorun olunca öne çekmek durumunda kaldım. Ölçülü vermeye de başladım yavaştan. Teşekkür ederim cevabınız içinn.

Zeeelis
Zeeelis

2876

Ben erkek kedimi 2-3 veteriner önerisiyle 6 aylık kısırlaştırdım pişman olacağımı düşünmüyorum bol su içmesi için su şelalesi var kısır maması kullanıyoruz oyun oynatıyoruz günlük kilo almaması için bi sorun yaşamayız diye düşünüyorum :) Asıl kısırlaştırılmaması testis kanseri vb. riskleri arttırıyor.

buse_
buse_

13039

Bende kısırlaştırma konusunu bi türlü anlamadım soru sormuştum, kısırlaştırırsak daha iyi oluyormuş çiftleşirse ömrü kısalıyormuş diye cevaplar geldi yani bilginiz varsa yazarsanız bende olayı çözmek istiyorum. Önemli bişeymi kısırlaştırma bilmediğimden soruyorum?

@merkan evet ben de öyle düşünüp kısırlaştırdım. Aman neyse artık. Sağlığına daha dikkat ederim bundan sonra.

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194

kısırlaştırarak en iyisini yapmışsınız devam

Simurg1queen
Simurg1queen

1992

Merhabalar sağlıkla uzun ömürleri olsun.. Bu konuyla ilgili soru başlığı açmıştım..
Araştırma yapıp, veterinerlere danıştım ve tecrübesi olanlarla görüştüm.. Erkek kediler için özellikle 2 seçenek verildi ya kısırlaştırılacak yada eşi olacak ve bunu da doğumu kontrol altında tutmak için yine kısırlaştırma olacağını öğrendim 🙈 yani kaçınılmaz bir durum söz konusu sağlık sorunu varsayıma dayanılarak kısırlaştırma yapılmamalı herkes de farklılık gösterebilir illa olacak diye de bir şey söz konusu değil..
Kısırlaştırma yapılmadığı sürece olacaklar ;
1.Yaşam kalitenizi etkiler
2. Koku bırakma olayı ile baş edemezsiniz illa ki günde bir veya iki defa herhangi bir yere yapıyor
3. Sürekli stres ve gergin en ufak seslere bile ani tepkiler veriyor
4. Uyku uyumuyor, yemek yemiyor, oyun oynamak istemiyor
5. Agresifleşiyor ve dokunmanıza izin vermiyor
6. Evden kaçma planları yapıyor fırsat kolluyor
7. Uzun kalın ses çıkarmaları saati olmaksızın
Bunların hepsini aynı anda yapacak değil ve hepsinde de olacak değil ancak kızan dönemi başlayınca bunlara ne kadar çözüm bulsanız da(onlardan biri benim) sadece süreci biraz rahatlatmaya yarıyor
Kısırlaştırıldıktan sonra;



  1. Az yemek çok egzersiz yapılmalıymış

  2. Sıvı alımı arttırılmalı ve mutlaka filtreli su verilmeliymiş
    Bunun dışında kısırlaştırılınca daha sevecen ve sakin oluyorlar daha dün bir arkadaşım kedisini kısırlaştırdı dişi İran kedisiydi kendini çok sevdirmeyen ve kaçan bir karakteri vardı 2.günüydü o kadar güzel kendini sevdiriyor ve hissediyorsunuz sakin ve mutlu olduğunu öğrendiklerim ve tecrübelerim bu şekilde 💐

deniznergis
deniznergis

12866

Geçmiş olsun darısı sokaktaki canların başına diyelim.o kadar cok kedi köpek israfı varken en dogrusunu yapmışsınız belediyelerde bu işin sorumluluğunu üstlendiği zaman bu kadar canlı telef olup gitmeyecek. Barınaklar dolu ormanlar dolu ,sokaklar dolu bu işin sonu nereye varır bilinmez.

Teşekkür ederim bütün cevaplar için. Hepimizin bebeği uzun ömürlü ve sağlıklı olsun inşallah.

Milleti takma kısırlaştırarak doğru yapmışsın. Ben kısırlaştırdım hala haydut gibi davranıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 492 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80384 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR