1/1.5Aylık Kedi

efruzg
efruzg

114397 Puan

1/1.5aylık kedi kendi yiyeceği yemek miktarına karar verebilir mi? Acil işim çıktığımda bir kap mama koyup suyunu tazeliyorum.bugün geldiğimde yemişti karnı aşırı sis değildi ama daha ufak olduğu için kendi doyduğunda bırakır tekrar tekrar mı yer (ara ara) yoksa hepsini bir anda mı yer? . Biberon ile yoğurt verdiğimde doymak bilmiyor versem hepsini içer bu seferde karnııı davul gibiii oluyor

6 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Buğday kedinin hiç ihtiyacı olmayan bir tahıldır. Hatta gluten kediler için zararlı olabilmektedir. Ekmek doğramayın yoğurdun içine.
Yoğurt ev yapımı olduğu sürece yemesinde sıkıntı yok. Ancak... miktarı önemli. Günde bir tatlı kaşığını geçirmezseniz iyi olur. Yemesi kemiklerin gelişimi açısından çok faydalıdır.
Yavru kediler en azından 8-9 aylık olana kadar gün boyunca mama kaplarında mama olması bir sıkıntı yaratmaz. Kediler biyolojik saati olan canlılardır. Bir süre sonra kendisi sistemini oturdur. Sizin kediniz tekir. Tekir kedilerin yemek alışkanlıkları cins kedilere nazaran farklı oluyor. Vücutlarını daha iyi tanıyıp kendi sistemlerini oturtabiliyorlar. Yine de kendim disipline etmek istiyorum derseniz, elbette kendi bileceğiniz bir konudur. Ama ben evde trilyon tane kural olmasından yana değilim şahsen. Çünkü bu ciciyi eve biz aldık. Evin tüm kurallarına uyabilme kapasitesi ne yazık ki yok. O halde onu anlayışla karşılamak bize düşüyor.

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Doyduğunda bırakır. Sizin ne kadar koyacağınıza bağlı az koyarsanız hepsini yiyebilir ama birkaç avuçluk bir mama koyarsanız hepsini yemez tabi ki.

patili
patili

120470

patlayacak kadar yemez kediler aynı zamanda estetiklerine de düşkünler. herhangi bir hazımsızlıkta kendilerini tedavi etmek için her şeyi yapıyorlar.

Zeynooo
Zeynooo

4821

Senin dikkat etmek gerek karni çok şişiyorsa senin yemeğini vermen gerek. Küçük olduğu icin sık ve az yer. Organik yoğur içine çok küçük ekmek taneleri yapıp önüne koyabilirsin.

efruzg
efruzg

114397

Dediğiniz gibi yoğurda ekmek doğrayıp veriyordum bazen ekmekte un ve tuz olduğu için bir kaç kişi burda verilmez dediler..

efruzg
efruzg

114397

Bu obur patlayanaaa kadar yiyebilirrr hiç bilmiyorum:))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2560 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR