Kedime Pyometra Teşhisi Konuldu

Esinrden
Esinrden

553 Puan

Bihter henüz 5-6 aylık arası bugün tırnak kestirmeye vet.gittiğimde kokulu akıntısından falan babsedince %90 pyometra denildi ve ameliyatın anestezisi fazla oldugundan riskli bi ameliyatmış. Kedisi daha önce bu operasyonu geçiren var mı?

6 CEVAP

Kedim erkek başıma gelmedi ama bildiğim bi hastalık. Çok zor işiniz sabır diliyorum.


UP

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

Rabbim şifa versin ama bence 2-3 vet daha gidin tek vetle kalmayın.

Esinrden
Esinrden

553

Bilmiyorum ben de arastırdım ama vet direkt ameliyatından kalkamayabilir deyince daha çok korktum

Burda vardı biri kısırlaştırmadan önce antibiyotik kullanmışlardı ardından kısırlaştırma yapılmıştı. Güzel de geçmişti diye hatırlıyorum. Eski sorulardan filtrelerseniz bulabilirsiniz.

Bence de başka veterinerlere danışın. Korkutmuş veteriner evet önemli bir durum ama tedavisiz değil. Kısırlaştılması gerek iltihap için de muhtemelen antibiyotik kullandırılacak

MERQ
MERQ

2523

Her veterinerin bilgi, teknik imkanları bir değil. Kedinize tam tetkikleri yaptırın evresine tam teşhis koyulsun. Nasılsa kedinizi kısırlaştıracaksınız yumurtalıkları alınınca rahmi de alınacak. bazı vetler rahmi almazlar! Sonra da bu enfeksiyon gelişebiliyor. Rahimle kalmaz böbrekleri de etkiler. Bundan kaçış yok tedavi şart ama teşhis adam gibi konsun, aciliyet söz konusu değilse kediniz biraz daha büyüsün. İleri evrelerde rahmin iltihabı boşalıp karın zarına bulaşırsa akut karın iltihabına bağlı ölüm gerçekleşebilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 299 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR