Sokak Köpeği Sahiplendim Ancak Eğitmede Sıkıntı Yaşıyorum

5 gün önce 3 aydır evimin oralarda gördüğüm, her gördüğümde okşadığım ve bana alışan bi köpeği sahiplendim. sokaktaki çocuklar yüzünden bazı agresif huylar edinmiş ve şiddet görmüş bir çocuk. veterinere götürüp aşılarını parazitlerini ve tıraşını yaptırdım. eve alıştı ancak ödül mamasıyla öğretmeye çalıştığım hiçbir komutu tınlamıyor. koltukta otururken yanıma geliyor ısırmaya çalışıyor. ona salonun bi yerini ayırdım yatak ve oyuncaklar aldım. ancak sürekli koltuğa geliyor ve yatıyor üstelik ben koltuktayken de ısırmaya çalışıyor. neler yapabilirim? eğitmen için yeterli bütçem yok. 15 aylık erkek bir melez. kısırlaştırmam eğitimde olumlu sonuç verir mi ve davranışlarında?

9 CEVAP

Daha 5 gün olmuş, hemen pes etmeyin. Şu yaşına kadar sokakta öğrendiği davranışları bir çırpıda bırakamaz. Kanepeyi sahipleniyor, bölgesi belliyor olabilir. Nasıl ısırdığı da önemli burada. Siz kanepeyi, yani onun bölgesini işgal ettiğinizde hırlama oluyor mu yoksa hafif mi ısırıyor?

hemen pes etmeyin zamanla olacaktır biraz sabır :)

zibityus
zibityus

11845

https://www.youtube.com/playlist?list=PLMhSnKShK_RTklCLmfEeBXT8TB0eeIeHf
kka nın videolarını izleyip kendini geliştirmelisin, köpeği eğitmeye uğraşmana gerek yok, sorunları çözmek içn.

Kısırlaşınca daha çok sahiplerine bağlı oluyorlar ve hormonlarına göre hareket etme işi biraz daha azaldığı için rahat ediyorsunuz. Bu arada yaptığınız şey çok güzel :')

ecoli4106
ecoli4106

623

Isırma küçük köpeklerde içgüdüsel ayrıca da bildiğiniz üzere köpekler birbirleriyle ısırarak oyun oynar sizi de köpek sanıyor olabilir ısırma huyu oyun oynamayla bağlantılı olduğu için kısırlaştırmayla geçebilicek bir şey değil ancak şu an enerjisinin en fırlama olduğu zamanları onu yorarak enerjisini atmasını sağlayarak dikkatini dağıtabilirsiniz. Benim bu yönde kullandığım bir oyuncak olmuştu içine mama konulan ve köpek basması gerektiği yeri bulunca tek tek mama düşen bir mekanizma bütün akşam sadece onunla oynadığını bilirim. Koltuğa çıkması sürekli sizle olmak istediği anlama geliyor tavsiyem hayır komutunu düzenli tekrar etmeniz köpek eğitiminde en önemli unsur tekrar ve pratik biraz da sesinizi sertleştirip şşş çççç seslerini kullanırsanız köpeğin hayırı anlaması daha kolay olucaktır şahsen benim köpeğim 12 yaşında bebekliğinden beri benimle ama öğrenmesi ve uygulaması 7-8 aylığı bulmuştu sabır sabır sabır kilit nokta

Oyun sanıp ısırıyor tabi onun farkındayım, sabır gerekiyor ama asıl merak ettiğim kısırlaştırmadan sonra daha da normalleşir mi? Sonuçta şuan ergen :)) deneyimli patili arkadaşlarımdan da cevap bekliyorumm

Ixterene
Ixterene

13229

Köpeğiniz 25 kilo mu??

Evet 25 kilo

Evet kesinlikle sabırlı olmaya çalışıyorum sonuçta zamanının büyük çoğunluğunu sokakta geçirmiş bir çocuk :’)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 468 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR