Kedim Asla Sevgi Göstermiyor

Aerialz
Aerialz

248 Puan

Ya da gösteriyor, ben anlamıyorum. Bir önceki kedim 19 yıl yaşadı. Bir tırmığını ısırığını görmedim. Melekti. Şimdiki 3 yaşını geçti daha 1 kere bile kendini sevdirmis değil, gelip sürtünmüş değil. Sürekli ısırma tırmalama peşinde. Var mıdır çaresi?

12 CEVAP

empty_
empty_

587

Biraz saçma olacak ama 19 yıl yaşayan kedinizi ne ile beslediniz ortalamanın üzerinde bir sayı da

Minigimmm
Minigimmm

11838

Malesef ki karakter meselesi. Anne-baba nasilsa onlarin karakterini aliyor ve yavru nasil bir ortama doğup 2 3 aya gelene kadar ne gorduyse o oturuyormuş üzerine. Benim kedimi sahiplendigim ortamda evde 30 kedi bir arada yaşiyordu zaten mantar olmuştu bakan kişi tatile falan gidiyodu o kedileri birisine birakarak. İlgisiz sevgisiz ortamda dunyaya gelmeleri- buyumeleri bence buyuk etken. Sosyalleşmeyen kedi korkak sevgi bilmez oluyor bana kalirsa. Kedim suan 10 aylik sahiplendiğimizde 2 aylikti. Asla kucakta durmaz sevmez aldiğin an kaçar omuzlara tırmanır kendine dokundurtmaz eğer çok uykulu mayışık değilse okşamak icin elinizi uzattiğinizda hiç üşenmeden yerinden kalkip biraz uzağiniza gider ahahah kendinizi iğrenç bir varlikmişsiniz gibi hissettirir ve o istemedikçe oyun oynayamayiz. Garip bisey :) bir güzel biblo gibi duruyor evin içinde. "Ah be oğlum seni oyle süs eşya gibi durasin diye mi sahiplendik" demiyor değiliz 😀

Feriyoki
Feriyoki

1544

Her kedinin karakteri farklıdır. Demek ki bu kedinizde sevgisini bu şekilde gösteriyor. Bu da bir sevgi gösterisidir aslında... 19 yaşına kadar yaşatmak maşallah vallaha ♥️ Ne ile beslediniz nasıl baktınız biraz anlatsanız :)

indovf
indovf

13426

Kişiliği oymuş onun. Benimkisi de hep ısırır ama neşeli olduğu belli yaparken. Oyuncu benimkisi. Öpersek seversek hemen kızar ya da gider. Sırf oyun olsun ona. Biz de ne yapalım kabullenicez bu kedileri. Onlar mutlu olsun da

Nadenge
Nadenge

6605

Biz de 3-4 haftalıkken bulduk bizimkisini. O da hiç kendini sevdirmez, hoşlanmıyor temas etmemizden. Kardeşleriyle yeteri kadar sosyalleşemediği için böyle olduğunu tahmin ediyoruz. Dışarıda baktığımız kedilerden karşılıyorum kedi sevme ihtiyacımı. Onlar bizimkisinin tam tersi :)

buse_
buse_

13039

Yanlış yazmışım pardon:)


Yapısı öyledir demek istedim

AdaCoco
AdaCoco

14912

Karakteri yüzünden öyledir. Benim kedim ikisi de. Bir ısırıp tırmalıyor bir gelip kendini sevdiriyor:)
Her kedinin yapısı farklı sizin kedinizin yapısı da böyleymiş.

Aerialz
Aerialz

248

Cevaplarınız için teşekkürler. 20 günlükken sahiplenmistim, arka ayakları kirikti. Şiddet görmüş veya kazaya ugramis olabilir, öğrenemedim. Ancak ben bu kadar ömürlük kalıcılı travma bırakacağını tahmin etmezdim. Böyle kabul edeceğim demek. Önceki kedimi sadece tavuk ciğeri ile besledim. Çok sağlıklıydı hep, 2 gün içinde uçtu gitti.

Minigimmm
Minigimmm

11838

Başınız sağ olsun, cennette kavuşursunuz inşallah.
Sanirim kuru mama vermediniz hic. Bende bugun tavuk ciğeriyle yaş mama hazirladim ama yemedi siz nasil yapiyordunuz. Eti tek mi haşlayip versem acaba. Ben kabak havuç falanda eklemiştim.


Şuanki kediniz kaç yaşinda kisir mi, ona ne veriyorsunuz kuru mama ise hangi marka ?

Minigimmm
Minigimmm

11838

Gördüğü şiddet veya yaşadığı olay sonucu kendince bir savunma mekanizmasi belirlemiş, korkudan kendini korumak için. Sokaktaki kediler mesela, göre göre insanlara daha alişkin olacağina tam tersi coğu insan gorduğu zaman kaçiyor. İnsanlar insan gibi davranmıyor ki canlilara neler duyuyoruz allah bilir onun başına ne geldi de böyle bir karaktere büründü işte. Sizden gorduğu sevgiyle olabildiği kadariyla artık.

Aerialz
Aerialz

248

@Minigimmm ölen kendime kuru-yaş hiç hazır mama vermedim, mahrumiyet bolgesindeydik biraz. Ciğeri sade verdim suda haşlayıp. Suyuna ekmek ufalardim bazen. Şimdiki kuru mama ile besleniyor, 3 yaşında kısır dişi, piyometradan ölümden döndü. Veteriner hazır kuru mama verin, başka şeyler yerse fazla kilo alır bacaklar taşımaz dedi. Zaten başka da bir şey kendisi yemiyor.

buse_
buse_

13039

Stresli olabilir diye düşünüyorum, veya yalısı öyle olabilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 699 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR