Mantar Aşısı Şart Mı ?

Miizantrop
Miizantrop

919 Puan

arkadaşlar merhaba,
Kedim 9 aylık bu güne kadar bütün aşılarını zamanında eksiksiz yaptırıyorum. Bu arada Ev kedisi ve hiç dışarı çıkmıyor.
Bu ay hem lösemi hem mantar aşısı gelmişti. Ben sadece lösemi aşısını yaptırdım ama mantarı yaptırmadım. Çevremde kedilere bakan bir çok arkadaşım mantar aşısının çok da gerekli olmadığını söylediler. Bazılarının veterineri mantar aşısı diye hiç bahsetmemişler bile. Bilgisi olan cevap verirse sevinirim. Yaptırmalı mıyım yoksa gerek yok mudur ?

9 CEVAP

sultansbutler
sultansbutler

12552

Kedilere yapılması gereken temel aşılar karma ve kuduzdur. (yanına birde parazit ekliyoruz rahatlık için) O yüzden yaptırmaya gerek yok.

By_FINDIK
By_FINDIK

10

Mantar aşısının ciddi ölçüde bir koruyuculuğunun olmadığını, daha çok hastalık kapıldıktan sonra tedavi amaçlı kullanıldığını söylemişti veterinerim. O yüzden gerek yok diye biliyorum.

mihriii
mihriii

119878

hiç gerek yok

Minigimmm
Minigimmm

11838

Mantar aşısı tedavi amaçli vurulan aşıdır. Benim kedim misâl mantara yakalandi. İyileşebilmesi için 2 doz şeklinde vurdu hekimimiz. Daha sonra kurtulduk mantardan. Lösemiyide ben yaptirdim. Hekimimiz kedi dişari çıkmasada bizler çikiyoruz disarda dokunduğumuz sevdiğimiz sokak hayvanlarindan getirebiliriz üstümüzle başimizla onlarin dişkisi salgisi bulaştiği yerden falan demişti. Belki bir gün dişari çikarmak isterim, tatile gidince gotururum diye duşunerek tehlikeye atmak istemedim yaptirdim. Lösemi aşisi oncesi test yaptirmak lazim ama. Lösemi ölümcül bir aşidir soylentileri yanliştir. Tam tersi lösemiye yakalanması çok zor tehlikeli bir hastaliktir. Zaten lösemi taşiyicisi olan kediye habersizce aşisi yapilirsa ölür. Gebelik testi gibi kit var kedinin kani damlatiliyor tek cizgi cift cizgi olarak sonuca bakiliyor. Bizim negatif cikti cok sukur, ardindan gonul rahatliğiyla aşisi da yapildi.

mervedoganay
mervedoganay

11076

Oğlum mantar olduğunda bile vet önce ilaç deneyelim cevap alamazsak mantar aşısı yaparız demişti. Yani hastayken bile aşıyı son adıma bırakmıştı. Ve yapılması gereken aşılar arasında mantar aşısını ben hiç duymadım.

TR_DAGA00
TR_DAGA00

210

Merhaba benim 2 kedim var biri iran red point dieri longhair. 2 sindede mantar oluyor. longhairda belli zamanlarda kol alttarı ve boyunda . red pointte de hemen hemen benzer şekilde biz mantar aşısı yaptırdık ve hiçbişe yaramadı.
tanıdığımın kedisindede işey yaramadı

ailur0phile
ailur0phile

1709

Arkadaşınız sallamış biraz. Mantar aşısı zorunlu değil. Hatta gerekli değilse asla yaptirilmamalı

tyguler
tyguler

124312

Bizim veterinerimiz mantar aşısından bahsetmedi bile biz yaptırmadık.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 457 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81517 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR