Kucak Köpeği Olmasın

TR_DAGA00
TR_DAGA00

210 Puan

Merhaba 43 günlük pug sahibiyim, 2 gündür bende. Köpek için çit hazırladım, içinde gereken herşeyi var. Ama çitte dyrmayı hiç sevmiyo . Daha bebek olduğu için kıyamıyorum genelde dışarıda duruyo. Tuvaleti geldiğinde anlıyorum pedine çitinin içine koyuyorum. Sonra işi bitince ağlamaya başlıyor. Dediğim gibi bebek diye müsade ediyorum. Sizce be yapmalıyım tecrübeli köpek sahipleri yazarsa sevinirim.

7 CEVAP

Maya-French
Maya-French

1754

Merhaba,


Öncelikle tüyü kadar ömrü olmasını dilerim.


Her ağladığında seslendiğinde giderseniz o bunu kafasında şartlar. Her sizi çağırmak istediğinde ağlayacaktır olmadı havlamaya başlayacaktır. Hiç biri olmazsa kapattığınız alana çişi kakasını yapacaktır. Sonra sizde alanı temizlemek için mecbur gideceksiniz, o bunu da görecek :) her istediğinde tekrarlayacaktır.


Her sizi istediğinde gitmeyin her oyun istediğinde oynamayın. Bişeyleri başlatan ve bitiren siz olun. Henüz bunu anlamayabilir çok küçük ama şartlara uyum sağlayıp büyüdükçe yaptıklarınızı anlayıp lideri olabilirsiniz.

Mehmetkra
Mehmetkra

352

Henüz 43 günlük biraz sabredin ağlaması normal. İki aylık olduktan sonra bol bol oynatıp yerine geçtiğinde ağlamaya dermanı kalmayacak şekilde yorun ki uyusun. Köpeklerde gelişme hormonu uyurken salgılanır bu yüzden yavaş yavaş oynatıp uzun süre oynatmak yerine hızli bir şekilde oynatın yorulsun yatsın

zibityus
zibityus

11845

6 ya çıktı siz geri kalmışsınız. 3 ay köpeğin doğduğu sürüden ve mekandan ayrılmaması için gerekli olan süreydi bu arada :)

blue_hpood
blue_hpood

128183

kka’dan yardım almalısınız. köpeğiniz çok küçük. minimum beş ay beklemeliydiniz. ileride zorlanmamak adına kka’dan destek almanızı tavsiye ederim.

dilaozdemir_
dilaozdemir_

1823

Yoruma katılıyorum, yorun ve uyusun. Zaten yavru köpekler günün büyük çoğunluğunda uyuyorlar. Fakat ben çit ile sınırlamayı doğru bulmuyorum. Fikrimce köpek besliyorsanız bazı fedakarlıklarda bulunmamız gerekmekte. Yavrular diş çıkarma zamanı pek çok şeyi ısırmak istiyorlar. Bunun için çok çeşitli oyuncaklar da mevcut zaten. Demek istediğim şu ki çit alanından çıkarsanız ve ona 2-3 diş ısırma oyuncağı verseniz evde herhangi bir zarar doğmayacaktır. Zaten düzenli ve kararlı bir şekilde tekrarladığınız her şeyi öğreniyorlar. Bence çit alanı yerine tüm evde özgürce gezmesine müsade etmelisiniz. Pug zaten küçük ırk, evin tamamı bile yavru bir pug için geniş bir alan olacaktır. Siz de onunla evin içinde oynadığınızda sonrasında yatağında uyuyacaktır.

mrcasper
mrcasper

13636

lütfen ped kullanmayın dışarda çıkartın

Mehmetkra
Mehmetkra

352

Eskiden 3 ay diyorlardı şimdi 5 aya çıkmış dolar gibi maşallah 😂

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 602 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80341 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR