Kedim Tek Başına 10 Dk. Bile Duramıyor

tyguler
tyguler

124312 Puan


  1. Kedi hakkında soru açmıştım belki hatırlayan vardır tam anne babam ikiside ikna olacaktı ki babam bi anda fikrini değiştirdi. Ben de çok üstelemek istemiyorum iyice vazgeçmesin diye.
    Ama sorunum şu ki kedim tek başına duramıyor. Tek başına durmasından kastım 3-4 saat evde tek kalması değil, akşam yemeği için 30dk. max 45 dakika mutfağa giriyoruz (mutfağın kapısı kapalı duruyor) biz yemeğimizi bitirene kadar miyavvvvvvvv maaooovvvvvvvvvv miiiyyaaavvvvv diye bizi çağırıyor. Ama bu her zamanki çağırması değil geçen gün sırf hemen yanına gelelim diye canı çok yanmış gibi bağırdı koşa koşa yanına gittim derdi 20 dakikadır tek durmasıymış. Evde kedimle ben tekken elimi yıkamaya gitsem tuvaletin kapısına vuruyor. 2. kedi için ailemi nasıl geri ikna edebilirim. Ve onları ikna edene kadar kedim için yapabileceğim bir şey var mı.

5 CEVAP

Minigimmm
Minigimmm

11838

Öncelikle kapiyi kapatmak doğru bir davranış değil. Çünkü kediler merakli canlilar ve kapali kapilara karşı fobileri var bence. Rahatsiz olup stres yapıyorlar. Yüklediğiniz resimlerden baktim kedilerimiz çok benziyorlar birbirine kardeş olabilirler :))) zaten bu cinsler karakter sebebiyle sahibiyle hareket etmeyi seven cinslerdir. Benim miniğim mesela kendini sevdirmez dokundurtmaz kucakta durmaz ama yakın olalım aynı odanın içinde bulunalım der ;) gün içinde ve gece biz hangi odada oturuyosak uyuyosak oda orda gelir uyur asla diğer odalarda tek başina takilmaz uyumaz.


Şu tecrübeyide anlatip bitireyim. Bende ailemle yaşiyorum. İlk evcil hayvanim. Nasil yapilir nasil edilir bilmezdik. Sahiplendigimiz ilk 3 gun uyuduğumuz odalarin kapisini kapattik oda gelip kapida ağlıyodu bir süre sonra vazgeçiyodu ama koridorun ortasinda sabaha kadar öylece bekliyodu kapinin açilmasini. Yüreğimiz el vermedi o haline ve gece kapiyi kapatmayi biraktik. Ayni sizin gibi annem mutfağa girmesini istemiyo diye yemek yerken mutfağin kapisini kapatiyoduk ama bu sefer herkes orda olduğu icin kimse olmasa bile kapali kapinin arkasini merakindan durmuyolar. Bizim sesler ona gidiyor o kapi disari edilmiş gibi ben olsam bende merak ederim doğrusu :) yemek bitip kapi acildiği anda firliyodu sofraya. İlk zamanlar boyle yaptiğimiz icin uyurken kaşik sesi sofra hazirlanma sesi duyduğu an uykusundan kalkip koşup geliyodu yemeklerden istiyodu bağiriyodu bize yemek yedirtmiyodu ondanda vazgeçtik baş edemedik ve şuan sofrayi yerede kursak mutfakta masada da yesek inanın hiçç ama hiç umrunda değil yanimizdan geçip gidiyor. Emin olun siz yasak koymadikca onlar daha mutlu daha rahat ve daha meraksiz oluyor. Gelir koklar gider, gelir bakar gider onlarda uyum sağlıyor bizlerin yaşantisina.


Ve günde bir iki sefer uyku saatlerine göre onunda keyfine göre özellikle gece 12 1 onun koşturma saati çunku o zaman diliminde ona 15 20 dakika zaman ayirip topla iple oynatiyorum. Ikindi vakti mesela balkonda disariyi izlemeyi cok sever. 2. Kedi çoğu zaman kucuklukten beraber buyumedilerse sorun olabiliyor. İstemeyebiliyorlar. Kıskanabiliyorlar. Stresten yemekten kesilebiliyorlar. O durumda can sıkıcı olabilir. Siz ona vakit ayirin yasaklar engeller koymayın ve ona alanlar yaratın gerisi hal olacaktır

Renklipati
Renklipati

140143

O benim başımda da var :) kapalı kapı olunca duramıyorlar yemeği zar zor yiyip hemen kapıyı açıyorum sesi kesiliyor, çok meraklı hayvanlar sanırım kapalı kapı ardında ne yapıyoruz merak ediyorlar..


İkna konusunda ise yanına bir arkadaş gelse bizi biraz rahat bırakır diyin böyle miyavlayıp durmaz diyin, canı sıkılıyor dur ondan böyle diyin yinede sorumluluk artıyor maddi manevi onlarada hak verin nasibinde varsa mutlaka alırlar bir arkadaş daha

Tarcin016
Tarcin016

1383

Bence kedinizle daha fazla zaman geçirin. Demek istediğim her gün topla vs oynatın.

tyguler
tyguler

124312

@Minigimmm benim de annem izin vermiyor ama artık mutfağa sokmaya başladı biraz biraz. Biz yokken yine mutfağın kapısı kapalı duruyor ocak açık oluyor falan. Önceden biz mutfaktayken umursamıyordu, bu huyu da yeni çıktı 😅
Ama bu bağırmalar sadece mutfakla ilgili değil. Mesela evden 1 saatliğine ayrılıyoruz, o zaman da çok sıkılıyor. Yani bayağı bayağı sıkıntıdan delirecek resmen.
Kedime oyun oynatıyorum iple yumakla falan, oyun süremizin yarısında da beni kovalayarak yoruluyor. Akşam da koşturuyorum.
Kedim hayatında daha önce kedi görmedi (annesi kmve kardeşleri hariç) ama öyle yanına bir kedi daha geldi diye (kedim zaten kısır koku bırakmıyor yani başka kedi onun özel kendine belirlediği alana girmiş olmayacak) sorun yaratacak, kıskançlıktan yemeği bırakacak (kıskançlıktan daha çok yer belki ama yemeyi bırakmaz) bir kedi değil.
Şimdi evdeyiz çoğunlukla ama pandemi bitince sabah 8 akşam 5 tek kalacak o zaman kafayı yer. Şimdi yine idare ediyoruz seviyoruz falan filan ama pandemi bitince ne yapıcaz bilmiyorum :(

Minigimmm
Minigimmm

11838

Biz geceleri yatmadan önce ve dişari çikacaksak hemen ocağın yanindaki vanadan doğalgazi kapatiyoruz sadece ocağa gelen gazi kesiyoruz cunku ocak tarafinda cam var oraya çikip camdan disari bakmayi seviyor ve tezgah uzerinde bicak vs. Birakmamaya özen gösteriyoruz böylelikle kapi yine her türlü açik kaliyor evin içinde rahat olabilsin. Zaten evleri duşunecek olursak hepi topu 3 4 oda var :) özgür ruhlu canlara yazık. Ama bir yandan da çok çabuk alışkanlik kazanabilen canlilar. Sabah 8 aksam 5 diyorsunuz, birkac gun sonrasinda bu duruma saatlere alışıp öğrenip duracaktir diye duşunuyorum. İnanın kollarinda saatleri yok ama vakti zamanı cok iyi biliyolar çok zekiler. Bizimkinin veterinere gitme saati hep sabah saatleridir o saatlerde hazirlaniyorsam bunu bilmis ve ogrenmis direk kaçar koltuğun arkasina ama öğlen ikindi daha sonraki saatlerde hazirlanayim umrunda değil :))) alışkanlıklar oturuyor üzerlerine


Ve pandemi süreci sürekli bir arada olmak meselesi. Bu gerçekten benide duşunduruyor. Oğlumu sahiplendiğimizde, pandemi başlangiciyla hemen hemen ayni zamanlardi. O zamandan bu yana evde full beraberiz. Toplamda 2 3 kere tek kalmiştir. Simdi pandemi biterse nasil olacak bende bilmiyorum. O 2 3 kere çiktiğimiz zamanlarda da evde ses kaydi acip birakmiştim. Bakalim ne tepki veriyor diye. Bence butun evi bir geziyor dolaşıyor bakiyor kimse yok sessizlikten uyuyor. Zaten kediler günün çogunlugunu uyuyarak geçiriyor. En önemlisi tatil benim icin. Yazin 1 haftaligina 10 gunlugune tatile gidiyoruz. Onla ilk tatilimiz olacak bundan sonrasinda. Onu asla 1 hafta evde tek birakamam emanet edebilecegim kimsede yok. Mecburen gittigimiz otel veya kiraladigimiz pansiyon villa ev ne olacak ise onuda oraya gotururum. Yol araba sikinti olmaz belki ama gideceği yerde yabanci bir ev yabanci bir ortamda bir disaridayken denize falan gittiğimizde ne yapar bilemiyorum. Sizin böyle bir deneyiminiz oldu mu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 469 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81486 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR