Ne Zaman Alışır

buse_
buse_

13039 Puan

Merhaba, kedim 1 aylık şimdiden söylüyorum lütfen neden annesinde değil tarzı cevaplar vermeyin, soru soruyorum her zaman aynı cevapları alıyorum, lütfen.


Dediğim gibi kedim 1 aylık ve bugün 2. günü bana alıştığını düşünüyorum beni görünce üstüme koşuyor koynumda uyuyor vs. aile üyelerine ve eve ne zaman alışır acaba? Alışması için sadece odamda tuttum ve korkmasın stres olmasın diye ama bu seferde salona koyunca koltukların altına giriyor korkuyor nasıl alıştırabilirim? Süre tanımalımıyım

11 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

bence 1 aya kadar alismis olur. nedeni de kediniz cok kucuk su an ev ona gercekten buyuk gelebilir ve korkabilir. bizim kedimiz geldiginde 2.5 aylikti eve kolay alisti ama cok korkak oldugu icin 1 ay icinde tamamen alisti normalde hapsirdigimizda bile korkardi. size daha kolay alisabilir kediniz belki ama eve biraz daha uzun surebilir alismasi.

diablerose
diablerose

119757

benim kediyi 1 yasinda sahiplendim. biri burnunu cekse sesine sıçrıyordu. hangi yaşta olursa olsun başta cok tetikte oluyorlar. simdi artik o rahat, biz tetikteyiz, ani hareketleri var :)))

Yavaş yavaş oyun çağı geldiğinde siz odanızda tutamayacaksınız o tüm evi keşfetmek isteyecek zaten. Çok zorlamayın, ani hareket yapmaktan ve yüksek sesle konuşmaktan olabildiğince uzak durun. İlla ki alışacak

buse_
buse_

13039

Tüm cevaplar için sağolun arkadaşlar😊

golsahyildirim
golsahyildirim

11467

Daha iki gün olmuş, endişelenmeyin. Sevginizi eksik etmeyin alışacaktır, sabır önemli :)

drexssi
drexssi

14565

1 hafta bazen 2 hafta sürebilir alışma süreci. benim kedim de 4-5 gün koltuk altlarında saklana saklana alıştı bize. oyun oynatın stresini atsın. sevginizi gösterin size olan güveni çoğalsın. gözlerine bakarak yavaş yavaş göz kırpabilirsiniz. onların dilinde öpücük anlamına geliyormuş 🥰

diablerose
diablerose

119757

Nerde rahatsa orda takilsin iste ya.. zaten zamanla oyle bi aliscak ki dolaplarin icine bile girmek isticek

Minigimmm
Minigimmm

11838

Bende kedimi sahiplendiğimde 2 aylikti ama ilk geldiği gun ve beraberinde 3 4 gun koltuklarin dolaplarin altindan cikmadi. Bir odada tutmak alişmasini geciktirebilir. Biz hepimiz sessizce oturduk oda tüm evi turladi dolasti her tarafi kokladi ama her zaman tetikteydi en ufak sesten korkuyodu Birakin rahatca evde bir gezsin dolaşsin evi bir tanisin kokulari kavrasin. Kendini iyi hissedikce guvendikce koltuk altlarini birakip ortalikta uyumaya başliyor. Ilk zamanlar asla halilara basmaz hali kenarlarindan yürürdü cok komikti. Simdi girmediği delik yapmadiği şey yok :))) oyun oynayin ona vakit ayirin sevgi guven gordukce korkusunu birakacaktir. Babami aksamdan aksama gorur onu hala sevmez ve kaçar ama bizle çok vakit gecirdigi icin guveniyor oynuyor korkmuyor.
Uzun sağlikli bir ömrü olsun :)

Patili_1
Patili_1

14399

İlk iki gün sadece bir odada dursun sonra da bir gün salonda bir gün başka oda varsa başka odaya sonra yavaş yavaş heryeri açın böyle böyle koklayacagi yerleri yavaş yavaş gösterirseniz daha iyi olur çabuk alışır.

Patili_1
Patili_1

14399

İlk iki gün sadece bir odada dursun sonra da bir gün salonda bir gün başka oda varsa başka odaya sonra yavaş yavaş heryeri açın böyle böyle koklayacagi yerleri yavaş yavaş gösterirseniz daha iyi olur çabuk alışır.

Melihkartal
Melihkartal

756

Kedilerin karakteri ile ilgili biraz alışması ben sahiplendiğimde 5-6 aylıktı eve getirdiğim ilk gece omzumdan inmiyordu yarım saat sürdü bana alışması(ilk yarım saat evi gezdi ) bazı kediler gördüğüm kadarıyla bir aya kadar sürüyor alışması ama geneli daha önce bir sıkıntı yaşamadıysa bir kaç günde alışıyorlar diye biliyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 432 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81435 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR