Yaş Mama İshal Yapar Mı? Veya Tavuklu Olanlar

syuhel
syuhel

115788 Puan

3 aylık kedime haftada 1 yaş mama veriyorum . Proplan tavuklu junior . Yaş mamayi değiştireceğim ama su an bu var diye veriyorum . Ama mamayi yedigi gun veya diger günler kakası daha yumuşak oluyo . Tam ishal gibi değil . Bana yaş mamadan gibi geldi ama sizede danışmak istedim . Haftada 1 de vermek istiyorum seviyor .
Tavukli olmasi veya marka bunu etkiler mi sizce

7 CEVAP

Beyzaduman
Beyzaduman

10222

Yaş mamanın hepsini bir kerede vermeyin. Parça parça verin. Ve gerçek et oranı daha yüksek mamalar kullanırsanız sağlık için daha iyi olacaktır.

Yaş mama bu tarz bir şeye sebebiyet vermez ama kedinize iyi gelmeyen bir yaş mama sebebiyet verebilir. Et çeşidi de aynı şekilde bu durumu etkilemez. Belki de marka değişikliğine gitmeniz faydalı olacaktır.

Gulsumce
Gulsumce

104398

Marka etkiliyor gibi geliyor bana. Gourmet yediginde ishal gibi oluyor gimcat yediginde sikinti yok bizde. Kaliteden mi bilemiyorum artik. Belki marka degisince yasamazsiniz. Sindirim sistemi de hassas olabilir kedinizin. Nutri sigir etli patatesli gibi cesitleri deneyebilirsiniz, patatesin ishale de iyi geldigini dusunerek tercih ediyorum. Arti yasmamasini verirken biraz icme suyuyla mamayi acabilirsiniz.

Topacc
Topacc

2547

Kuru mamaya göre yaş mamaları yağ oranı daha fazla olduğu için buna sebep olabileceğini söylemişti veteriner. Verdiğiniz miktar fazla geliyor olabilir

golsahyildirim
golsahyildirim

11467

Tek seferde vermemeye çalışın, benim kedimde de aynı etkiyi yapıyor. İki porsiyona bölüyorum pouch yaş mamayı😅 Markayla alakası olmayabilir, herhangi marka yaş mamayı tek seferde yediğinde (veya mamayı ılıtmadan verdiğim zaman) yumuşak kaka gözlemlemiştim.

syuhel
syuhel

115788

@golsahyildirim mamayı tek seferde vermiyprum bölüyorum ve ılıklaşyirip veriyorum .

1 yaşına kadar yaş mama sağlıklı değildir ishal ve parazit yapar ayrıca diş taşı. Hafta bir çok fazla en azında ayda bir 1 paketi 2 güne bölerek ve içine kuru mama az miktar içme suyu vererek ödül maması gibi düşünerek verebilirsiniz. Ayrıca kitten yavru mamaların çoğu tavuklu. Tavuklu mama ishal yapmaz ama mantara sebep olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 9306 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR