Sizce Hangi Mamayı Almalıyım?

Poncimin
Poncimin

116364 Puan

Anket

Acana Bountiful Catch Güçlü ve Sağlıklı Kemikler için Balıklı Tahılsız Yetişkin Kedi Maması
(18 oy)
N&D Kuzu Etli ve Yaban Mersinli Tahılsız Yetişkin Kedi Maması
(1 oy)
Brit Care Sensitive Hypo-Allergenic Sindirim Sistemi Destekleyici Tahılsız Yetişkin Kedi Maması
(0 oy)
Başka mama tavsiyesi. (yorum olarak belirtin)
(2 oy)
Toplam (21 oy)

Merhabalar, daha önceden N&D düşük Tahıllı Kuzu Etli mamasını kullanıyordum. Ama içeriği bildiğiniz gibi değişti. Elimdeki mama bitti, yeni mama alacağım. N&D Tahılsız Kuzu Etli mi alsam yoksa Acana'nın nispeten daha uygun fiyatlı yeni serisinden Acana Bountiful Catch mi alsam bilemedim.


Acana'da gördüğüm problem, taurin oranı çok az. N&D'de 4000 mg iken Acana'da 400 mg olarak yazılmış. Vitamin ilavesi olarak da N&D önde ama et içeriği olarak Acana daha iyi. Şöyle de bir şey var, taurin oranı az diyorum ama Petlebi üzerinden dediğim acana ürününü alırsam gimcat taurin macunu hediye geliyor. (18.000 mg taurin içeriyor). Çok kararsız kaldım, bir de uygun fiyatlı sayılan Brit Care ürünü var. Onu da ekliyim dedim. Aslında bütçem maksimum 170, zorlarsam 180 TL.


Farklı bir mama tavsiyeniz varsa da yorum olarak bütçeme uygun şekilde ayrıca belirtebilirsiniz.

7 CEVAP

Beyzaduman
Beyzaduman

10222

Bir mamada en önemli kriter GERÇEK ET içermesidir. Tabiki bu seçenekler içinde en başarılı mama Acana. İçinde bolca gerçek et içeriyor, ayrıca taurin ilaveside öyle çok çok az değil. Kendiniz de takviye yapabilirsiniz isterseniz.

golsahyildirim
golsahyildirim

11467

Acana Bountiful Catch Güçlü ve Sağlıklı Kemikler için Balıklı Tahılsız Yetişkin Kedi Maması'na yeni geçiş sağladık, kediciğim severek yiyor. Taurin takviyesine gerek duymuyorum çünkü içindeki et miktarı oldukça yeterli, bu yüzden ek supplement olarak yazılmış taurin değeri düşük. (Et içeriği az olan mamalarda ek taurin miktarı bayağı yüksek yazılıyor bu yüzden.)


Bu şekilde biliyorum ben :)

Poncimin
Poncimin

116364

Teşekkür ederim. Memnun musunuz peki? Yani kediniz severek yiyor ama herhangi bir problem yaşadınız mı? Tüy dökmesi falan? Acana'nın bu serisi yeni olduğu için soruyorum. Ama çoğu kişi acana demiş, sanırım ben de acana alacağım.

golsahyildirim
golsahyildirim

11467

Ben tüy dökümü ve kepeklenme problemi için Acana balıklı mamayı özellikle tercih ettim, ancak etkisini göremeden bebeğim kızgınlık dönemine girdi, tüy dökümü şu an çok fazla :D Kızgınlık dönemi geçtikten sonra ancak görebileceğim tüy sağlığına etkisini. Dışkısında problem yok, iştahı da güzel.

Ben de Acana öneririm :) 400 mg taurin oranı düşük gelebilir -ki ilk başta ben de öyle düşünmüştüm- ama analiz değerlerine bakıldığında taurin %0.1 yani Acana, AAFCO' nun değerlerini minimum düzeyde de olsa karşılıyor. Olabildiğince sentetik eklemelerden kaçınmışlar yani. Bir de küçük paket almanızı önermem ya, büyük paket alırsanız ve bir de indirim yakalarsanız daha uyguna geliyor. (Acana' nın %75 et yüzdesine sahip üst serisinin kilosu 70 liraya geliyor mesela.)

Poncimin
Poncimin

116364

Teşekkürler. 400 mg bana da düşük gelmişti ama dediğiniz gibi karşılıyor. Petlebinin kampanyası da var, acana alınca gimcat taurin macunu geliyor. Gayet güzel bence. Sadece N&D de vitamin kısmı daha fazla gibi. Ama et oranı düşük maalesef.


Dediğiniz gibi büyük paket alabilirim ama 1.8 kg paket bana yetiyor. Kedimi mahalle besliyorum. Haftada 3 kere mahalleye gidiyoruz. Yani 1.8 kg paket her gün vermediğimiz için bayağı uzun dayanıyor. O yüzden öyle alıyorum.

Poncimin
Poncimin

116364

Teşekkür ederim. Bu seçenekler benim aklımda olan. Ayrıca 170-180 TL civarında bir mama tavsiyeniz varsa onu da gözden geçiririm. Ama bu seçenekler arasından en iyi acana diyorsunuz o zaman.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 361 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR