Kısır Kedi Sahiplerine Anket

pompompurin
pompompurin

16763 Puan

Merhaba. Erkek kedim yeni kısırlaştı. Şimdilik tartar probleminden dolayı oral care mama yiyor. Maması bitince kısırlaştırılmış kedi mamasına geçeceğim. Acana, True İnstinct, Bozita, Sanabelle, Matisse, Proplan arasında kaldım. Bütçem kısıtlı değil fakat yüksek protein ve kedimin idrar yolu/böbrek hastalıklarına yatkın olmasından dolayı Acana-Orijen seviyesine çıkmaya korkuyorum. Ayrıntı vermem gerekirse kedimde kilo problemi yok. Günde en az yarım saat-1 saat koşturup oynatıyorum. Onun dışında çoğu zaman uyur, pek hareketli değil. Su içmesi de fena değil. Mamalar hakkındaki tecrübelerinizden bahsederseniz sevinirim.

19 CEVAP

Elliiiis
Elliiiis

13024

Sanabelle kullanıyorum. Tahılsız ve urinart seçenekleri var. F/p açısından bence 10/10 bir mama piyasadaki şartlarda

diablerose
diablerose

119757

Proplan bence.

Denizhavcu
Denizhavcu

382

Kısır kediniz varsa orijenin fit trimini verebilirsiniz ama az vermeniz gerekir

Catcik
Catcik

806

Ben nd kullanmak istiyordum ama kedim asla hiçbir çeşidini yemiyor. Proplan somonluyu bayılarak yediği için şimdilik onu kullanıyoruz.

Denizhavcu
Denizhavcu

382

Veterinerime sordum sıkıntı olmayacağını söyledi kilo alabilirmiş sadece o yüzden dengeli vermek gerekiyor bu arada acana nın kısır kedi maması var orijen ile aynı firma üretiyor bir düşünebilirsiniz

Bence Orijen kullanmanız bir sıkıntı oluşturmaz ama yine de endişe duyuyorsanız Acana kullanabilirsiniz. Bütçe konusunda sıkıntınız olmadığından Sanabelle' ye kadar inmek pek mantıklı olmaz. Instinct ve Proplan, Acana' dan çok protein içeriyor mesela. Eğer yüksek proteinden kaygı duyuyor ve içinde olabildiğince yüksek yüzdede et olan bir mama arıyorsanız Acana tercih edin derim :)

sultansbutler
sultansbutler

12552

protein fazlalığı böbrek sorunu niye oluştursun ki? verdiğimiz mamalar zaten tahıl bombası. acana tercih edin derim.

Elifsu17
Elifsu17

11198

Kısırlaştırma sonrası acana kullanmaya devam ettiğim için protein fazlası böbrek taşı oluşacakmış neredeyse son anda müdahale edip kurtulduk. Mama ve protein oranı çok önemli. Fazla minerl vitamin protein böbrek yorar. Kısırlaştırma sonrası metabolizma yavalşar ve böbrekler bu kadar ağır kaldıramaz bir süreden sonra, doğru mama şart

Beyzaduman
Beyzaduman

10222

Proplanın protein oranı acanadan daha fazla?
Bakın kısır bir erkek kediyi kaliteli bir kuru mamayla beslemek çok önemlidir. Kediye kaliteli bir yaş mama vermek, ya da kendi yaptığımız yaş mamayı vermek çok önemlidir.
Protein kedinin temel ihtiyacıdır. Protein fazlalığı böbreklerden atılır. Protein böbrekleri yormaz, en sinsi sebep SU içmemektir. Kısır bir erkek kedi bol bol su içmezse maalesef elinde sonunda böbrek sorunun yaşar, kaçınılmaz. Az su tüketen kediler su pınarları ile daha çok içmeye teşvik edilebilir. Aynı şekilde yaş mama miktarını da arttırmak bir çözüm. diş sağlığı için de çok sık yaş mama tüketen kedilerin dişini fırçalamak gerekli.
Benim erkek kısır bir kedim var. Gözüm kapalı acana mama kullanıyorum. Neden?
Çünkü kedimin protein ihtiyacını karşılıyorum. Onun vücudu için bu çok önemli. Ona her zaman taze, temiz su olanağı sağlıyorum.( su pınarı) Kaliteli bir yaş mamayla besliyorum, yaş mamaya ödülmüş gözüyle bakmıyorum. Ve kedim gayet sağlıklı bir kedi Allahıma bin şükür.
SU hayattır diyoruz ya. Bu kediler için de böyle.

@Beyzaduman’ a katılıyorum. Kediler, etçil hayvanlardır ve büyüyünce ya da kısırlaştırılınca da etçil olmaktan çıkmıyorlar. Karbonhidrata değil, proteinlere ve yağlara ihtiyaçları var. Metabolizma yavaşlıyor diye karbonhidrat mı pompalayalım kedimize? Yüksek protein, sağlıklı bir kedide böbrek ya da idrar yolları problemlerine sebep olmaz. Hali hazırda bu tip sorunlar yaşayan kedilerde ise organlar gerekli fonksiyonlarını yerine getiremediğinden protein oranında düşüşe gidilebiliyor. Kediler, ortlama olarak tükettikleri kuru mamanın her gramına 2 ml su tüketiyorlar. Yeterli bir miktar değil bu o nedenle de dehidre olup bu tarz problemler yaşıyorlar. Bütçe olarak sıkıntınız yoksa hiç kuru mama satın almayın, kedinizi yüksek nem içeren bir diyette besleyin derim ben.

pompompurin
pompompurin

16763

fit and trimi düşündüm fakat uzun vadede sorun çıkarmasından korkuyorum. kanada üretimi bir mama sonuçta kanada şartlarında yaşayan özellikle outdoor kediler için üretilmiş olmalı. benim kedim bütün gün evde yatıyor.

alabalik32
alabalik32

13406

Proplan somonlu kullanıyorum

sbl_06
sbl_06

1541

ProPlan somonlu mama kullanıyoruz.

pompompurin
pompompurin

16763

proplan somonlu'yu içerik olarak değil de memnuniyet olarak listeye ekledim. daha fazla et içeren bir mama kullanma düşüncesindeyim

pompompurin
pompompurin

16763

herkese çok teşekkür ederim. proplan somonlu sipariş ettim. bir süre kullandıktan sonra bozita ve acana'yı da bir denemeyi düşünüyorum. sanırım rotasyonlu kullanmak en iyisi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 941 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81476 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR