Gezdirme

buse_
buse_

13039 Puan

Kedim daha çok küçük olduğu için henüz dışarıda gezdirmeyi düşünmüyorum, büyüyünce tasma ile bahçede gezdirmenin bir sakıncası olurmu bahçemizde 2-3 tane kedi var hasta gibi gözüküyorlar bulaşırmı sizce veya gezdirmek iyi bir fikirmi biraz hava alsın dışarıyı görsün istiyorum

11 CEVAP

Elliiiis
Elliiiis

13024

Aşıları yapılsa dahi hastalık kapma riski çok yüksek. Bence şeffaf taşıma çantası ile gezdirmek daha iyi olur ya da balkon korunaklıysa günün birkaç saatini balkonda dışarıyı izleyerek geçirebilir ki kediler camdan veya balkondan dışarıyı izlemeye bayılır.

Cook
Cook

119172

Hiçbir aşı yüzde yüz koruma sağlamaz.Tasmayla balkona çıkarabilirsiniz temiz hava alsın istiyorsanız.Üstelik bir kere dışarı çıktıktan sonra devamlı ister,baş etmesi zor olur.

gurkanguller
gurkanguller

2515

hayır sorun olmaz birazda sokak kedilerinden bulaşan antikorlaları olsun korkmayın ayrıca bahçeye indirin kediniz dışarıdan korkmasın Allah korusun ama kediler evden kaçarsa ki neredeyse tüm kediler evden kaçıyrlar dışarıyı garipsemesin ara ara çıkarın büyüyünce tasma ile de çıkarın yavruykende tasma takmaya başlayınki garipsemesin bazı kediler kafayı yiyor tasma takılıncabulaşıcı hastalıklardan sokak taki kediler ölmüyor iyileşiyrlar onunda gezinmeye özgürlüğe hakkı olduğunu düşünüyorum

simbakedi
simbakedi

136205

aşılarını yaptırırsanız cok fazla hastalık bulasacagını dusunmuyorum ama yine de piredir ya da baska birviral hastalıktır kapma ihtimali olur

buse_
buse_

13039

Aşılarını daha yaptırmadık 1 aylık olduğu için :)

buse_
buse_

13039

@Elliiiis evet bugün o konuyu konuştuk, büyük ihtimalle file taktırıcaz o yüzden çıkartmayadabilirim :)

Topacc
Topacc

2547

Aşıları olduğu sürece onu yıpratıcı şekilde zarar verecek bir şey bulaşacağını sanmıyorum. Açıkçası ben de biraz balkonda falan gezinmeye alışsın istemiştim ama tasmasını takıp çıkarsam bile dışarıda çok çekingen. İçeriye girmeye çalışıyor ben de zorluyomuşum gibi hissettim arada yine alışsın diye denesem de çok çıkarmıyorum artık. Camdan dışarıyı izlerken daha mutlu gibi :)

Zeeelis
Zeeelis

2876

Çıkarmayın sokaklarda bulaşıcı hastalıklar kol geziyor. Aşılı bile olsa %100 koruma diye bir şey yoktur yukarı da söylemişler zaten.

sultansbutler
sultansbutler

12552

hastalıklara dikkat etmek gerekiyor tabiki de ama kediler o kadar hassas canlılar değil. yoksa sokaktakiler nasıl yaşasın? ya da kedi köpekleriyle dünya turlarına çıkanlar? aşıları tam olduğu sürece çıkarılabilir. ama tasma eğitimi verildikten sonra düzenli olarak çıkarmak gerekir (kedinin ne derece sevdiğine de bağlı). bence file yaptıracaksanız balkonu catio gibi düzenlerseniz daha çok hoşuna gider.

Çıkarabilirsiniz ama bahçenizde hasta kedilerin olduğunu söylemişsiniz, öbür hayvanlardan izole bir mekan tercih etmeniz çok daha iyi olur.

buse_
buse_

13039

Arkadaşlar cevap veren herkese teşekkür ederim😌 hafta 1 olucak şekilde tasma ile gezdireceğim genel olarakta balkonda yer yapacağım oradan dışarıyı izler :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 403 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81333 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR