Moralim Çok Bozuk Lütfen Deneyimlerinizi Paylaşın

BademSeker
BademSeker

3894 Puan

Bebekliginden beri benim büyüttüğüm 2 kedimin yavrulari oldu 1 ay önce. Kendi odami onlara verdim anneleriyle beraber her seyi onlar icin duzenledim. Hepsi de baldan tatli insanlar yalvariyor sahiplenmek icin sirada herkes. Fakat eminim herkes oyledir ama benim ilk deneyimim olacak hicccc istemeye istemeye sanirim 1 - 1.5 ay sonra sahiplendiricem. Nasil ayrilicam bilmiyorum düşündükçe basima ağrılar giriyor. Ya anneleri yavrularini ararsa, benkm yanimda anneleriyle kardesleriyle cok neseli büyüdüler oyunlar oynayarak, ya gittikleri yerde tek baslarina sıkılıp üzülürlerse vs vs binlerce soru vicdanimi kemiriyor. Bu süreç hakkinda deneyimlerinizi paylasir misiniz. (Evdeki baba kedi baska kedilere cok rahat vermiyor o olmasaydi hiçbirini vermez ben büyütürdüm)

9 CEVAP

Betullsusam
Betullsusam

10255

Doğumdan hemen sonraki kısa süreçte evet bi annelik duyguları olabiliyor ama sonrasında anne olduklarını hissetmiyorlar, bilmiyorlar. Bende kedimi çok küçükken sahiplenmiştim. Annesi yavrusunu unutup emzirmeye gelmiyordu, yan yanayken yavrusuna pekte sıcak davranmıyordu. 1 aylık bi süreçten bahsediyorum. Sonrasında o duygu hem anne kediden hem baba kediden siliniyor. Hayvanlar aleminde aile kavramı yok. Anne kedi yavrusuyla çiftleşebiliyor veya baba kedi yavrusuyla. Bu annelik ve babalık duygusu diye tabir ettiğimiz şey hayvanlarda kısa süreli bir durum. Sahiplendirmeden önce de insanları tartmanızı öneriririm. Bu insan bi hayvan sahiplenebilecek sorumlulukta mı? Sahiplense nasıl bakacak? Hastalandığı zaman umursar mı umursamaz mı? Gibi soruları cevaplandırın kafanızda. Başka bi mekan ve başka insanlarla tanışacağı için ilk süreçte biraz tedirgin ve uzak kalabilir ama bu da 1 haftada çözülebilecek bi durum. Hemen kaynaşır yani. Kardeşlerini ve annesini de bilemiyorum ilk bi hafta arayabilir ama sonrasında unutuyorlar. Sahiplendirirken vicdan azabı çekebileceğiniz bi durum yok ama sahiplendirdikten sonra vicdan azabı çekmek istemiyorsanız o insanları terazinizde iyi tartın derim.

Merhaba kedinizi yavrularını sahiplendirmek için çiftleştirdiyseniz bu durumu içinizde büyütmemeniz gerek. Şayet sahiplendirme düşünceniz yok ama erkek kedi rahat vermiyor diyorsanız 2.5-3 aylıktan sonra o daha yavru olacağı için gittiği yuvaya alışacaktır. Vereceğiniz yuvadan en başta emin olmanız gerekli malum pandemi herkes kedi sahiplenme peşinde pandemi bittikten sonra o candan vazgeçmeyecek kişilere sahiplendirin bu sizin içinizin daha rahat olmasını sağlayacaktır. Tüyleri kadar ömürleri olsun çocuklarınızın...

buse_
buse_

13039

Anne için pek sıkıntı olmaz zaten sütten kesilince onları unutuyor ama yavrular için kötü olur :(

denizsc
denizsc

650

Erkek kedilerin başka bir erkek kediye alışması zorlu bir süreçtir. benim kedim asla başka erkek kediye izin vermiyordu eve almak adına. o yüzden eğer sahiplendirebiliyorsanız sahiplendirmenizi öneririm eğer sahiplendirmeye kıyamıyorsanız yaşam alanlarını bir şekilde ayırmaya çalışmakta faydalı olabilir zaten dişi onları koruyacaktır.

Tarcin016
Tarcin016

1383

1,5 ay çok erken!!!!!!!!!

BademSeker
BademSeker

3894

@tarcin016 şuan 1 aylik 10 gunlukler zaten. Bunum uzerine 1.5 ay. Ünlem isarerlerinizi bosuna sarf etmemek icin yazilanlari iyi okumalisiniz, sevgiler

BademSeker
BademSeker

3894

@tommyninannesi cevabiniz icin cok tesekkurler. Ciflesmelerini ben istemedim, daha dogrusu disi kedim henuz kucuktu hicbir kizginlik belirtisi göstermedi tamamen surpriz oldu. Erkek kedimi de disi hamileyken kısırlaştırdım.

BusraLuti
BusraLuti

3386

Hamile olarak sahiplenmiştim ben kedimi. Yavrular sütten kesildikten sonra güvendiğim insanlara yavaş yavaş sahiplendirdim. Size tavsiyem hepsini aynı anda sahiplendirmeyin. Bir süre evde yavruları arıyor anne ancak daha sonra unutuyor.

deniznergis
deniznergis

12866

Durumunuz varsa siz bakın eviniz buna müsaitse tabiki şartları ağır olucak maddi olarak .ama gittikleri yerde daha iyi bakılıp gerekli aşıları yapılıp yeri geldiginde kisirlastirilicaklar birde böyle düşünün hepsinin yeni bir ailesi olucak.biz insanlarda oyle degilmiyiz günü gelince yuvadan uçuyoruz evleniyor yada çalıştığımiz uzak yerlere göç ediyoruz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 405 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81301 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR