Köpeğim Pedine İşemiyor

Dün 3.5 aylık bir yavru köpek sahiplendim ve ısrarla pede çişini yapmıyor. Tuvaleti geldiği zaman huysuzlanıp ağlıyor, yerleri kokluyor ve alanından çıkmak istiyor. Ben de üzüldüğüm için köpeğimi alanından çıkarıyorum. Pede alışması için ne yapmalıyım?
Not: çişinin kokusunu alabilmesi için bir kısmını pede sürdüm ama işe yaramadı


7 CEVAP

zibityus
zibityus

11844

köpeği alıp kucaklayıp pedin üstüne falan koymayın boşuna bi işe yaramaz ve köpek stres olur

diablerose
diablerose

119757

bi ped de disari koyup huysuzlaninca alip disardaki pede yerlestirseniz köpüşü. alanini kirletmek istemiodur belki

seliinkececi
seliinkececi

2912

biz kopegimiz bademe hic kafes almadik, belli bir odada tuttuk sadece. yeri koklamaya basladiginda pedine yerlestirdik ve halilari kaldirdik, cunku icgudusel olarak haliya yapmak istedi, pedine yaptigi zaman sevdik ve sevdigi odul mamasini veya peynir, et gibi seyler verdik. bu surec uzun oldu ama ogrendi simdi sadece pedine ve disari ciktiginda yapiyor kendisi 7 aylik. cis spreyi bizde de ise yaramadi. sizden istedigim pedinden baska yere yaptiginda kizmayin yeter:) umarim kisa surede ogrenir :)

dilaozdemir_
dilaozdemir_

1823

Bizim de çiş pedine alışmamız, evdeki halıları kaldırmamız sayesinde oldu. Halıları kaldırdığımızda otomatik olarak pede yapmaya başladı. Kirli pedi atıp, temiz pedi koyarken de kirli pedin üzerindeki çişi temiz pede biraz sürdük. Sonrasında pede çişini yaptığında bolca "aferin" diyip, enerjik bir ses tonuyla onu kutladığımızda kendisi de bu alışkanlığı edinmiş oldu. Kaçakları olduğunda ise orayı güzelce temizledik, beyaz sirke ile sildik. Fakat biz onu bir alanla sınırlamadık, öncelikle fazla yere pes koyduk, sonrasında sadece kullandığı iki ped kaldı ve devamlı oralara pes koyuyoruz.

blue_hpood
blue_hpood

128183

pedin uygun olduğunu düşünmüyorum. kka izlemenizi öneririm, instagramdan ulaşırsanız yardımcı olabilirler belki.

puglife
puglife

1879

6 aylık pug cinsi köpeğim var, evimize geleli 1 hafta oldu. Hiçbir şekilde kafes ya da ona özel, kapatacağım bir oda olmadan balkonda tuvalet eğitimi veriyorum. Evdeki halıları hiçbir zaman kaldırmadım. Evdeki pedlere hiç tuvaletini yapmadığı için evin farklı köşelerinde duran o pedleri de kaldırdım, artık yalnızca balkonda pedi var ve köpeğim asla dışarıda tuvaletini yapmayan bir köpek. Hâlâ arada kaçırmaları oluyor ama yakaladığım zamanlarda ona kızıyorum. Pedine amonyak damlattım, doğru yere yaptığında ona ödül maması verdim. Bu şekilde alıştırmaya çalıştım. Pede yapmıyorsa gazeteyi de deneyebilirsin. Benimki eve ilk geldiğinde pede yapmak istememişti. Pedin üzerine gazete koydum ve o şekilde yavaş yavaş alışmaya başladı. Artık gazeteye de pede de yapıyor. Yanlış yere tuvalet yaptığında yakaladığınız an kızmanız gerek, o tuvaletini yaptıktan 5 dakika sonra görüp kızdığınızda ne için kızdığınızı anlamaz. Aynı şekilde pedine yaparsa da yine aynı zamanda aferin diyerek ödül mamasını vermeniz gerek, ne için ödüllendirildiğini bilmesi önemli. Tuvalet eğitimi baya sabır işi. Kendi alanına tuvaletini yapmak istemiyorsa onun için daha büyük bir alan oluşturmanız belki faydalı olabilir.

puglife
puglife

1879

Birde mutlaka çişini yaptığı yanlış yerleri mesela halıları sirkeyle silin. Çiş kokusunu bastırması gerek. Sirkeli su ve bez her zaman hazır duruyor evde, olası bir durumda hemen siliyorum o bezle. Aynı şekilde haftada bir kez evdeki tüm halıları komple sirkeyle siliyoruz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 845 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR