Ilanladaki Hayvanlar

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Merhabalar. Dikkatimi çeken bir şeyi sormak istiyorum. Sahiplendirme ilanlarında çoğu köpek safkan cins veya cins melezi iken neden kedilerde safkan cins veya cins melezi kediler çok az oluyor?
Köpek bakımı daha zor olduğu için cins olsa da,para verilip alınmış olsa da bırakmak kedilere göre daha kolay mi geliyor acaba?
Sadece merak ettiğim ve sizlerin konuyla ilgili görüşlerinizi merak ettiğim için soruyorum

9 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Köpek, kedi fark etmiyor aslında dollface...
İnsanların yalnızca para sahibi olmaları evlerine bir hayvan alabilmelerine yetmemeli bence. Sanıyorlar ki kedi-köpek bakmak kolay. İlk kızgınlıkta hepsi sokağa atılıyor.
Erdek gibi yazlık yerlerde sokaklar cins kedi ve köpekler ve bunların kırmalarıyla dolu. Yani yarışmaya soksan birinci olacak kadar güzel kediler ve köpekler görüyorum orada. Hepsi bir heves alınmış sonra sokağa bırakılmış.
Ama elbette güzellerin yanı sıra çok üzücü kırmalar da var. En olmayacak cinsler birbirleri ile çiftleşmişler kontrolsüz şekilde ve tabii sonucu da kontrolsüz oluyor :(
O kediler... Hayatımda gördüğüm en güzel kediler Erdek sokaklarında geziyor yemin ederim.
Para verip alınca, mal olarak görüyor bazıları. Canı atamazsın ama malı atmak kolaydır kimisine. Para vererek aldığı bir tüketim ürünü, zamanı geçmiş bir konserve gibi atıyorlar.
Bazı ilanlara daha çok içi acıyor insanın. 7 yaşındaki köpeğini "iş yüzünden sahiplendirmem gerekiyor" demiş biri mesela. Oturup ağladım köpek için. 7 sene yahu dile kolay. 7 sene yarenlik etmiş sana. Ben 7 senelik tişörtümü atamıyorum çöpe bağ kurduğum için yahu. Sen 7 sene birlikte yaşamışsın, evde tek kalsa, seni sadece akşam görse bile daha iyidir tanımadığı bir eve gitmesinden...
Evde bir hayvanla birlikte yaşamaya başlarken ilk dikkat edilecek konu bu bence. "Bir ömür boyu birlikte olmaya hazır mıyım?" sorusu. Bu sorumluluk 2-3 sene değil sonuçta 20-25 sene boyunca üstlenilmeli.


Ben de ne kadar dolmuşsam artık destan yazdım :D

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ursaminator
Size kesinlikle katılıyorum. İnsanlar sırf paraları olduğu için araba alır gibi can alıyorlar,sonra bakımının arabadan daha zor olduğunu fark edince sokağa atıyorlar.
Benim o kadar param olsaydı evimi engelli hayvanlarla doldururdum. Veterinerimde belden aşağısı tutmayan bir kedi ve köpek,3 bacaklı bir kedi ve iki gözü kör bir köpek var. Her gittiğimde bu sekildeki hayvanlar görüyorum. O haldeyken bir insan onlara yaklaştığında yaklaşıp kendilerini sevdirmeye çalışıyorlar. Kimse onları almıyor,öylece klinikte duruyorlar. Veterinerim neyseki iyi bir insan,klinikte yaşamalarına izin veriyor.
Yani bence sahiplenilmesi en zor hayvanlar engelli hayvanlar. Melez olanları da sahiplenen oluyor ama engelli olanları neredeyse hiç kimse sahiplenmiyor.Bu beni çok üzüyor.


Bende baya dolmuşum belli ki..

ygzkptn
ygzkptn

120024

bence nedeni şu mesela yavru scottish fold ücretsiz koyarsan ekranı kapatmadan sahiplendirebilirsin.Sarı ve siyah karışımlı yedi yaşında tekiri sahiplendiremezsin hep cins alınır.köpekte ise çok cins var ve bunların bazıları scottish fold gibi alınabilir(pug,french bulldog maltese terrier,shih tzu)ama bazıları alınmaz fazla ve alınmayan çok cins var(labrador,sokö,akbaş,kangal)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Daha önce 4-5 kez Scottish Fold ilanı görmüştüm ve dediğiniz gibi anında sahiplenilmişti. Köpek ilanlarında zor bulunan ırkları bile görmeye başladım. Örneğin cavalier king charles spaniel.Yuva arayan köpekler bölümüne baktıkça şok oluyorum.
Bence insanlık yok olması artıkça cins kedilerin yuva araması,sokağa atılması artacak

ygzkptn
ygzkptn

120024

doğru söylüyorsunuz

ygzkptn
ygzkptn

120024

ursaminor doğru söylüyor ben hayatımdaki en köpeği sokakta gördüm maltese.açıkçası dünyanın en iyi köpekleri sokak köpekleri

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Evet bunu ben de fark ettim :/

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Ama Allah'tan her insan aynı değil. Mesela biz binanın içinde yavru hir kedicik bulmuştuk. Şaşırdık "aa bu Nasıl binaya girmiş" diye. Sonra bir baktık yavruşun arka bacaklarından biri koptu kopacak sallanıyor. Bir köpeğin saldırdığını veya araba çarptığını tahmin ettik. O sırada başka bir komşumuz çıktı kedinin miyavlamalarını duymuş. Hemen beraber veterinere götürdük. Bacağı alındı. 3 bacaklı olarak kaldı. Ama çok hayvansever bir arkadaşım aracılığıyla ona çok güzel bir yuva bulduk :) Ama tabi daha bunun gibi sokakta yalayan pekçok yavru var.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

PeriveLidya
Böyle insanları görmek beni çok mutlu ediyor ve hala iyi insanların var olduğuna olan inancımı güçlendiriyor. Kedinin iyi ve yuva sahibi olmasına çok sevindim. Umarım güzel ve uzun bir ömür geçirir ailesiyle

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 776 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR