Aşırı Tüy Dökümü Ve Mama Önerisi

Ireemclk_
Ireemclk_

727 Puan

Merhaba arkadaşlar.
Kedim 2 yaşında tekir kırması. Aşırı derecede tüy dökümü mevcut ve tüyleri eskisi kadar güzel değil :( Mystic ve prochoice marka mamalar kullandım ve son zamanlarda zayıfladığını ve iştahlı yemediğini farkettim. Güzel bir mamaya geçmek istiyorum. Bu gibi problemi olup mama değişikliği yapan var mı? Hangi mamaları önerirsiniz? Ayrıca gimcat malt kullanıyoruz. Malt önerisinde de bulunabilirseniz çok sevinirim 🙏🏻

8 CEVAP

liawooz
liawooz

1112

Eğer MyStic ve prochoice markanın kendinize yaramadığını düşünüyorsanız almamanız gereken markalar şunlar;


~BonaCibo
~Felicia
~Molly
~VanCat
~Dr.Sacchi


Bu markalar MyStic ve prochoice mamanın fabrikasının aynı içerikli ürünleri.Uygun fiyatlı olarak sanabelle,profine,Golosi markalarını deneyebilirsiniz.Ayretten soru-cevap kısmındaki "Şuana Kadar Hangi Mamaları Kullandınız?" sorusunu incelemenizi tavsiye ederim.

Ireemclk_
Ireemclk_

727

Çok teşekkür ederim cevabınız için 🙏🏻🙏🏻

Beyzaduman
Beyzaduman

10222

Bütçenizi bilemiyorum ancak şöyle bir tavsiyede bulunacağım. Şayet bütçeniz el veriyorsa kesinlikle acana mama öneririm. Tüy dökümünü yok denecek kadar azaltır, tüyleri pamuk gibi yapar. Eğer bütçem el vermiyor derseniz içinde gerçek et bulunan fiyat performans mamalarını kullanabilirsiniz. Bu konuda pek bilgi sahibi değilim çok üzgünüm:((
Mama önemli evet en önemli kriter. Ama yadsınamayacak bir diğer kriterde Taze Su. Su içen kedinin tüyleri güzel olur, dökümü az olur. Bol bol temiz su içirmeye çalışın kedinize.
Düzenli tarama da çok önemli. Günlük normal taraklarla taramak iyi olur. Ama bu hayatta çok tarak denedim Furminator gibisi yok gerçekten de. Yüksek fiyatlı ama her kuruşu hakeder. Orijinali Alamazsanız lütfen çakma da almayın. Tüyleri yolar, yavrucağı üzer, birdaha taranmak istemez. Normal tarakla, eldiven tarakla devam edin.
Benim tecrübelerim böyle:)))

Sznyll
Sznyll

17537

Tüylerini düzenli tarayabilirsiniz bu dökülmeyi azaltır. Fazla dökülme sebebi mevsim geçişinden kaynaklı olabilir. Uygun fiyatlı mama olarak Golosi, Felicia, Dr.Sacchi, önerebilirim. Malt olarak Dr.Clauder'S markasını önerebilirim. Gimcat kaliteli bir marka isterseniz ona da devam edebilirsiniz. İnternette somon yağı satılıyor. Tüylere ve iştaha iyi geldiği söyleniyor. Onu araştırabilirsiniz. Kullanmadığım için bir bilgim yok. Fakat çok duydum.

Ireemclk_
Ireemclk_

727

Kedimde ciddi taranma problemi var hiç sevmiyor. Sanırım önceki sahibi ya hiç taramamış ya da tararken çok hor davranmış. Taramada sorun yaşıyoruz maalesef. Su konusunda sürekli değiştirmeye özen gösteriyorum. Şuanda Acana mamaya geçemem bir kaç ay sonra geçebilirim :/ Çok bütçe ayıramam değil ama tamamen uygun olsun modunda da değilim. Yemediğini görünce aşırı üzülüyorum. Kuru ve yaş mama haricinde başka bişey de yemiyor sıpa evde bişeyler yapıp vereyim 😅

Sznyll
Sznyll

17537

Bu arada üstteki yazıda furminator önerilmiş. Orjinalleri maleseff çok pahalı 300 liralara kadar çıkıyor. Bu yüzden bende kedime orjinalini değil çakma olanlardan aldım. 50 lira falandı. Kedim taranmaktan nefret ediyordu önceki tarağıyla. Ama bununla taranırken hiç sorun çıkarmıyor. Canıda yanmıyor gibi yani tüylerini koparmıyor. Alıp sizde deneyebilirsiniz.

losive
losive

12288

Pro Plan tüylere iyi geliyor genelde deneyebilirsiniz bütçeniz yetiyorsa

diablerose
diablerose

119757

sevip oksarken caktirmadan ince dişli dede taragiyla devam etmeyi deneyin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 361 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR