Vücut Kokusu

Normal mi bilmiyorum ama kedim kokuyor. Dışarıdan eve geldiğimde hissediyorum özellikle kokuyu ve birkaç dakika içinde duyarsızlaşıyorum. Tuvalet kokusundan bahsetmiyorum, koku bizzat kedimden geliyor. Yattığı yerler, battaniyesi ve evin takılmayı en çok sevdiği birkaç odasına da yerleşmiş durumda bu koku. Ağzı kokuyor ve kendini yaladığında bu koku tüylere de bulaşıyor. Ağız kokusu daha önce de vardı kedimde ve veterinere sorduğumda parazit yüzünden demişti. Bunun üzerine iki doz iç parazit aşısı yapıldı ve şu an gözlemlediğim kadarıyla paraziti yok. Dişlerine de bakmaya çalıştım az önce. Öyle anormal bir kızarıklık veya şişme yok gibi ama yine de bilemiyorum.
Neden olabilir? Bunun için tekrar veterinere gitmem gerekiyor mu?

29 CEVAP

Elliiiis
Elliiiis

13024

Ben kedimi göbeğinden, boyun altından, kafasından koklayarak öperim mesela o kadar bebek gibi kokuyor ki anlatamam. Hatta kafasında bir haftadır elizabet var kendini yalayıp temizleyemediği halde çok güzel kokuyor. Ama bazen kuru mamasını yedikten sonra odaya soluk alışverişinden kuru mama kokusu siniyor bunu da şöyle yorumluyorum insanlar yemek yedikten sonra (kokulu şeyler soğan sarımsak ne bileyim cips vs) ağızları kokar ve oldukları yerde nefes alışverişinden oda da o kokuyla kaplanır. Belki mamasından dolayı olabilir bu koku. Teni, tüyleri de dediğiniz gibi mi kokuyor?

_zeynep07
_zeynep07

1946

Ağız kokusu denildiği gibi mamadan kaynaklı olabilir ya da diş etlerinde bir sorun olmuş da olabilir. Ben haftada iki üç kez kedimin ağzına cyristalin sıkıyorum,deneyebilirsiniz.

Hissettiginiz hatta dediğiniz gibi sinen bir kokuysa bu basit mama kaynaklı olmayabilir. İlk kedimi sokakta bulduğumda çelimsiz ağzı leş gibi kokuyordu yani dediğiniz gibi durduğu odaya yayılıyordu. Veterinere götürdüğümuzde ne yazik ki bir virüsten kaynaklı arka dişlerinin çürüdüğünu ve ilerlemesi durumunda çenesinin bile eriyecegini öğrendik. Hemen dişleri çekildi. Çok şükür bir daha yaşamadık. Bence başka bir veterinere götürün. Ciddi olabilir

Elliiiis
Elliiiis

13024

Sırrını inanın bilmiyorum nasıl oluyor :) erkek arkadaşım bile çok öpmeyi sevmediği halde o kadar çok seviyor ki kokusunu göbüşünden öper hep :) şey der zaten o kadar pis yere girip çıkar ya da tuvaleti çoook kötü kokar nasıl bu kadar güzel kokuyor der ( pis yerden kastım evin içindeki pis yer yanlış anlaşılmasın )

Kedilerde insanlar gibidir. Karakteri gereği kokar ya da kokmaz. Bu durum kedin sana geldiğinden beri varsa karakterindendir. Ama sonradan olduysa mamadan kaynaklı olabilir.

Elliiiis
Elliiiis

13024

Sanabelle de öneririm ben mama olarak ama ağız sağlığı için onların öyle bir maması var mı fikrim yok pek fakat maması ne ağır kokuyor ne de öyle dayanılmayacak bir ağız kokusu bırakıyor

@Eliiis sanabella iyi mama hoş mama ama aynı fiyata brit care daha cazip geliyor bana nedense. %10undan daha azı kullanılmışsa iade de alıyorlarmış üstelik. Brit deneyeceğim olmazsa sanabella, baktım o da olmadı paraya kıyıp acana alacağım beyefendinin paşa gönlü hangisinden yanaysa:p başından beri cüzdanıma düşman zaten kendisi, deneye deneye görmekten başka çare yok

Mamadan önce başka bir veterinere gitmelisiniz geç olmadsn. hiçbir mama öyle koku yapmaz.

@Tommyninannesi


İllaki kokar ama bayağı yerleşiyor eve. Ya da ben henüz alışmadım bilemiyorum. Kullandığım mama çok sıkıntılı zaten mahvediyor kediyi. Bitmesini bile beklemeyeceğim bu gidişle değiştirmek için. Daha önce havalar soğuduğunda sokak kedilerini alıyordum eve birkaç gece keyfilerine bakıp gidiyorlardı zerre koku yoktu ilk kez bu kedide böyle bir durumla karşılaşıyorum o yüzden tedirgin oldum.

diablerose
diablerose

119757

kedinizi nasil besliosunuz

diablerose
diablerose

119757

öğünlü besliosaniz serbest beslemenizi oneririm. kaliteli bi kuru mamayla. hatta dental mamayla

diablerose
diablerose

119757

suyuna da biopetactive in dis solusyonundan karistirin

@diablerose proplan somonlu kullanıyorum geçici olarak. Pek matah bir mama olmadığının farkındayım. Şu sıralar arada bir evde yaptığım yaş mamaları veriyorum bir de.

Veteriner önerisiyle mi satılıyor? Kafama göre bir şey kullanmak istemiyorum.

Bende pro plan somonlu kullanıyorum ama ağız ve ten kokusu yok.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 843 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR